УСПЯВАЩИ МЛАДИ БЪЛГАРИ ИДВАТ С „ПОХОД НА ВДЪХНОВИТЕЛИТЕ“ НА СРЕЩА В СЛИВЕН
26.11.2022 443 Прегледи

УСПЯВАЩИ МЛАДИ БЪЛГАРИ ИДВАТ С „ПОХОД НА ВДЪХНОВИТЕЛИТЕ“ НА СРЕЩА В СЛИВЕН

Инициативата „Поход на вдъхновителите“ стигна и до Сливен. Седем ежедневно успяващи млади българи ще бъдат гости на града за среща с гимназисти от 8 до 10 клас и учители от училищата в града, студенти от висшите учебни заведения, родители и любознателни граждани. Събитието ще се състои от 11 часа на 26 ноември в зала „Сливен“. Организатор е Профилираната природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ в партньорство с Общината.

„Поход на вдъхновителите“ си поставя за цел да събужда /само/инициативността, да вдъхновява, мотивира и да разрушава апатията за собственото бъдеще на младежите. Инициативата е част от проекта „Аз мога – тук и сега“, възникнал по идея на успешни програмисти, мениджъри, предприемачи и лектори в обучителни академии. „За нас е чест, че Сливен стана част от маршрута на този своеобразен поход. Вярвам, че ярките личности, които ще ни гостуват, ще се превърнат във вдъхновение за нашите деца и младежи да развиват уменията и талантите си. Примерът, който ще видят, ще им помогне да са смели в мечтите си и да оценят още по-добре значимостта на знанието, труда на учителите си, подкрепата на родителите и приятелите по пътя напред“, коментира кметът Стефан Радев.

Един от вдъхновителите на срещата ще е сливенецът Евгений Йорданов – бивш възпитаник на ППМГ „Добри Чинтулов“, предприемач, маркетинг експерт, ръководител на международна компания, базирана в България. В срещата ще участват още Биляна Димитрова – адвокат по международно бизнес право, Антон Чолаков – занимаващ се с архитектура и разработка на софтуер с различни технологии, Георги Величков – собственик на компания за индустриално почистване, Георги Ангелов – уеб дизайнер, предприемач и кулинар, Алекса Тачев – уеб инженер, Кристалин Чавдаров – един от създателите на проекта „Аз мога – тук и сега“, предприемач в областта на иновациите и дизайна, собственик на компании в страната и чужбина.
От създаването си през 2010 г. досега са осъществени 51 Похода на вдъхновителите, в 35 населени места, изминатите километри са 17 159. По време на походите са представени 99 успяващи млади българи.
Гост на събитието в Сливен ще бъде зам.кметът Камен Костов. До момента предварителни заявки за участие са направили 130 гимназисти от града. Входът е свободен, напомниха от ППМГ „Добри Чинтулов“.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща МИНИСТЪР ПУЛЕВ В СЛИВЕН: 37 ПРОЕКТА ЗА НАД 11 МЛН. ЛВ. СА ПОДАДЕНИ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН ПО ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГОЛЯМ ПОЖАР В СКЛАД

На 19 юли, в 23,19 часа, в  РСПБЗН – Сливен е получен сигнал за пожар в складово помещение. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Унищожени са дървени стелажи,

Новини Сливен

ОИЦ СЛИВЕН ПРЕДСТАВИ ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА СИ

В присъствието на представители на местни и национални медии екипът на Областен информационен център Сливен отчете своята дейност и постигнатите резултати за периода 2016-2018 г. Центърът е създаден по проект

Новини Сливен

НА 9 ДЕКЕМВРИ В СЛИВЕН – ФЕРМЕРСКИ ПАЗАР

Празничният декември в Сливен продължава с поредното издание на фермерския пазар на местни производители. То е предвидено за събота, 9 декември и традиционно ще се проведе пред сградата на Общината.