УСПЯВАЩИ МЛАДИ БЪЛГАРИ ИДВАТ С „ПОХОД НА ВДЪХНОВИТЕЛИТЕ“ НА СРЕЩА В СЛИВЕН

УСПЯВАЩИ МЛАДИ БЪЛГАРИ ИДВАТ С „ПОХОД НА ВДЪХНОВИТЕЛИТЕ“ НА СРЕЩА В СЛИВЕН

Инициативата „Поход на вдъхновителите“ стигна и до Сливен. Седем ежедневно успяващи млади българи ще бъдат гости на града за среща с гимназисти от 8 до 10 клас и учители от училищата в града, студенти от висшите учебни заведения, родители и любознателни граждани. Събитието ще се състои от 11 часа на 26 ноември в зала „Сливен“. Организатор е Профилираната природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ в партньорство с Общината.

„Поход на вдъхновителите“ си поставя за цел да събужда /само/инициативността, да вдъхновява, мотивира и да разрушава апатията за собственото бъдеще на младежите. Инициативата е част от проекта „Аз мога – тук и сега“, възникнал по идея на успешни програмисти, мениджъри, предприемачи и лектори в обучителни академии. „За нас е чест, че Сливен стана част от маршрута на този своеобразен поход. Вярвам, че ярките личности, които ще ни гостуват, ще се превърнат във вдъхновение за нашите деца и младежи да развиват уменията и талантите си. Примерът, който ще видят, ще им помогне да са смели в мечтите си и да оценят още по-добре значимостта на знанието, труда на учителите си, подкрепата на родителите и приятелите по пътя напред“, коментира кметът Стефан Радев.

Един от вдъхновителите на срещата ще е сливенецът Евгений Йорданов – бивш възпитаник на ППМГ „Добри Чинтулов“, предприемач, маркетинг експерт, ръководител на международна компания, базирана в България. В срещата ще участват още Биляна Димитрова – адвокат по международно бизнес право, Антон Чолаков – занимаващ се с архитектура и разработка на софтуер с различни технологии, Георги Величков – собственик на компания за индустриално почистване, Георги Ангелов – уеб дизайнер, предприемач и кулинар, Алекса Тачев – уеб инженер, Кристалин Чавдаров – един от създателите на проекта „Аз мога – тук и сега“, предприемач в областта на иновациите и дизайна, собственик на компании в страната и чужбина.
От създаването си през 2010 г. досега са осъществени 51 Похода на вдъхновителите, в 35 населени места, изминатите километри са 17 159. По време на походите са представени 99 успяващи млади българи.
Гост на събитието в Сливен ще бъде зам.кметът Камен Костов. До момента предварителни заявки за участие са направили 130 гимназисти от града. Входът е свободен, напомниха от ППМГ „Добри Чинтулов“.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща МИНИСТЪР ПУЛЕВ В СЛИВЕН: 37 ПРОЕКТА ЗА НАД 11 МЛН. ЛВ. СА ПОДАДЕНИ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН ПО ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЪДЕБНАТА САГА СРЕЩУ АНГЛИЙСКИЯ ПАСТОР ОТ КВ. „НАДЕЖДА“ ЗАВЪРШИ С ….. 1000 ЛЕВА ГЛОБА

Двете дела срещу английския пастор, който живя в сливенския кв. „Надежда“, завършиха с глоба от 1000 лева, научи Sliveninfo. Срещу Даниел Х. имаше две дела – едното за блудство за

Новини Сливен

„ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ С ПРОМОЦИОНАЛНИ ОТСТЪПКИ ДО КРАЯ НА ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН

“Топлофикация – Сливен” ЕАД уведомява своите клиенти в сгради в режим на етажна собственост, че от днес 16.04.2018 г. до края на отоплителен сезон 2017 г. – 2018 г., ще

Новини Сливен

ИНЖ. ДИМЧО РАДЕВ, ДИРЕКТОР НА ЮИДП – СЛИВЕН: „ПРЕДПРИЯТИЕТО НИ ТРЯБВА ДА СЕ ОТВОРИ КЪМ ОБЩЕСТВОТО”

Инж. Димчо Радев е директор на „Югоизточно държавно предприятие” ДП Сливен от началото на месец юни 2021 г. Родом е от Стара Загора. В системата на горите е от 1996