УСПЕШНО ПРИКЛЮЧВА ПРОЕКТЪТ, ПО КОЙТО БЯХА РЕМОНТИРАНИ 4 ДЕТСКИ ГРАДИНИ В СЛИВЕН
28.02.2020 2241 Прегледи

УСПЕШНО ПРИКЛЮЧВА ПРОЕКТЪТ, ПО КОЙТО БЯХА РЕМОНТИРАНИ 4 ДЕТСКИ ГРАДИНИ В СЛИВЕН

Успешно приключва проектът „Подобряване на образователната инфраструктура в град Сливен“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 година, по който бяха ремонтирани 4 детски градини в Сливен – „Детство“, „Зорница“, „Мак“ и „Вержин и Хаик Папазян“. Днес кметът Стефан Радев официално откри изцяло реновираната детска градина „Детство“ в квартал „Младост“.

„С този проект, който изпълняваме, показваме, че децата са много голям приоритет за нас, за Община Сливен и че те заслужават само най-доброто. Безспорно много труден обект беше „Детство“ заради това, че няма как да затворим учебните заведения, че едновременно се извършват строителни дейности, едновременно продължава учебно-възпитателният процес. Затова се радвам, че се справихме. Искам да благодаря на всички вас, които участвахте в този процес. Резултатите са много добри и всички усилия си заслужават. Като община няма да спрем да инвестираме в образователната инфраструктура“, каза кметът Радев.

От своя страна директорът на детското заведение Красимира Милчева изрази благодарността си, че градината е била включена в проекта.

„Днес е много специален ден за нас. Една толкова дълго чакана мечта се сбъдна. Няма по-добра инвестиция от тази – за нашите деца, които са нашето бъдеще. За този прекрасен подарък изказваме сърдечни благодарности на Община Сливен, в лицето на кмета Стефан Радев, на изпълнителя на проекта и на всички, които работиха упорито в продължение на една година, за да се случи всичко това. Нека в тази сграда винаги има деца и да се чува детски смях“, заяви Милчева.

Освен „Детство“ в проекта са включени и детските градини „Зорница“ в квартал „Стоян Заимов“, „Мак“ в централна градска част и „Вержин и Хаик Папазян“ в квартал „Българка“. Извършените строителни работи на четирите обекта включват енергоефиктивно саниране, вътрешен ремонт на всички помещения, ремонт на сградните инсталации, осигуряване на достъпна архитектурна среда, включително монтаж на асансьори, подемници за хора с увреждания, рампи. На два от обектите са изградени и оборудвани нови модерни и функционални кухненски блокове.

На символичното откриване на обектите и предшестващата го пресконференция присъстваха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, заместник-кметовете на Община Сливен инж. Любомир Захариев и инж. Стоян Марков, началникът на Регионалното управление на образованието Милена Чолакова, ръководители на фирмите-изпълнители, членове на екипа за управление на проекта, директори и учители в детски градини, граждани. В рамките на откриването обектите бяха осветени от отец Панайот от катедрален храм „Св. Димитър Солунски“.

Общата стойност на проекта възлиза на 5 028 949,65 лева, осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 г. – 2020 г., от които европейско финансиране в размер на 4 274 607,20 лева и национално финансиране в размер на 754 342,45 лева.

Общата цел на проекта „Подобряване на образователната инфраструктура в гр. Сливен“, изпълняван по Договор за БФП BG16RFOP001-1.015-0001-C01 е да се обнови и модернизира общинската образователна инфраструктура в Община Сливен посредством ремонт и реновиране, въвеждане на мерки за енергийни спестявания, изграждане на достъпна архитектурна среда, преоборудване на четири обекта на образователната инфраструктура.

Предишна ЗАВЪРШЕНО Е САНИРАНЕТО НА ОЩЕ ЕДИН ЖИЛИЩЕН БЛОК В СЛИВЕН
Следваща ЗАПОВЕД НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕПИДЕМИЧНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ КЪМ 7 ЮЛИ

Седем са новите случаи на COVID-19, регистрирани през последното денонощие в Сливенска област. Четирима от заболелите са жители на Сливен. Двама от тях са се инфектирали в семейно огнище, заразяването им е

Новини Сливен

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ЗА ДИМИТРОВДЕН ОТ ЕНЧО ПЕТРОВ, УПРАВИТЕЛ НА ОБЩИНСКАТА ФИРМА „ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ“

Уважаеми съграждани, Позволете ми от името на общинска фирма „Пътнически превози“ и лично от мое име да ви поздравя по случай празника на града – Димитровден. Нека здраве, късмет и

Новини Сливен

„СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО“ В СЛИВЕН

11 СУ „Константин Константинов“-Сливен се включи в Националната инициатива на Министерството на образованието и науката „Седмица на четенето“. В дните от 9 до 13 декември преподавателите и директорите на детските