УСПЕШЕН ФИНАЛ НА ПРОЕКТ „180 ДНИ EUФОРИЯ „
март 1, 2018 851 Прегледи

УСПЕШЕН ФИНАЛ НА ПРОЕКТ „180 ДНИ EUФОРИЯ „

Успешно приключиха дейностите по проект „180 дни EUфория“, финансиран от Националната програма за младежта (2016-2020), Министерство на младежта и спорта. В проектa бяха включени младежи от три области – Сливен, Стара Загора и Бургас, които активно работиха за популяризиране и разясняване на Българското Председателство на Съвета на ЕС.

В рамките на проекта 27 младежи от трите области участваха в обучителен семинар „Моята Европа, получиха знания за ЕС, за Председателството, за възможностите, които се предоставят. Обхванати бяха повече от 80 младежи от три области на страната, а проектът получи висока оценка от обществото.

Финалните дейности включваха провеждането на пърформанс „Европа в моето сърце“, който надмина очакванията и се превърна в един малък мултикултурен празник. В него взеха участие доброволци по линия на EVS от Испания, Франция и Италия.

В края на проекта 27- те младежи пътуваха до столицата, бяха част от специално организирана дискусия в Европейския съвет по външна политика относно приоритетите на българското Председателство на ЕС, и най-вече приоритетите Западни Балкани и Дигитализация. Деница Йотова, програмен координатор в ЕСВП- София и Стефан Соесанто – експерт „Киберсигурност“ от офиса на ЕСВП в Лондон, бяха слушани с интерес от младежите.

Общата стойност  на проектното предложение бе  малко над 12 000 лева, а продължителността – 6 месеца.

Чрез информиране и ангажиране на млади хора, чрез множеството контакти и срещи успяхме да предадем на много младежи чувство за значимост и желание  да бъдат част от дебатите за бъдещето на Съюза, вземащи отношение за касаещите ги политики, активни участници в процесите в страната и ЕС.

„180 дни Euфория“ се осъществи в партньорство между СНЦ „Възрожденска столица“ и Младежки общински съвет ( МОС-Сливен), МИКЦ Сливен с  консултант Анелия Иванова , Асоциация „Бургаски детски и младежки парламент“,  гр. Бургас, с ръководител Станка Новакова, Център за подкрепа за личностно развитие- Общинско звено, гр. Стара Загора с ръководител  Искра Иванова.

 

Предишна ГЕНЕРАЛСКИ НАГРАДИ ЗА ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ СЛИВЕН
Следваща КМЕТЪТ КОСТА КАРАНАШЕВ ПОЗДРАВИ ГРАЖДАНИ И САМОДЕЙЦИ ОТ ОБЩИНА КОТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

33-ГОДИШЕН КРАДЕЦ Е ЗАДЪРЖАН

33-годишен мъж е задържан за домова кражба при съвместни действия на РУ-Сливен и РУ-Несебър. Криминалистите започват работя по случая след подаден сигнал на 6 май за взломна кражба от жилище

Новини Сливен

МЪЖ ОТ СЛИВЕН СПЕШНО СЕ НУЖДАЕ ОТ КРЪВОДАРИТЕЛИ С ГРУПА „В – ОТРИЦАТЕЛНА“

Мъж от Сливен спешно се нуждае от двама кръводарители, чиято кръвна група да е „В – отрицателна“. Евентуалните дарители трябва да са между 18 и 60 години, здрави и да

Новини Сливен

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНА НА ДВЕ СЛИВЕНСКИ МОМИЧЕТА НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ

Отлично представяна н две сливенски момичета на десетото Европейско първенство по шотокан карате, в което участваха над 1000 състезатели от 15 държави. Първенството се проведе в курорта Албена. Сливенският караре

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

16 + 1 =