УСПЕШЕН ФИНАЛ НА ПРОЕКТ „180 ДНИ EUФОРИЯ „
01.03.2018 982 Прегледи

УСПЕШЕН ФИНАЛ НА ПРОЕКТ „180 ДНИ EUФОРИЯ „

Успешно приключиха дейностите по проект „180 дни EUфория“, финансиран от Националната програма за младежта (2016-2020), Министерство на младежта и спорта. В проектa бяха включени младежи от три области – Сливен, Стара Загора и Бургас, които активно работиха за популяризиране и разясняване на Българското Председателство на Съвета на ЕС.

В рамките на проекта 27 младежи от трите области участваха в обучителен семинар „Моята Европа, получиха знания за ЕС, за Председателството, за възможностите, които се предоставят. Обхванати бяха повече от 80 младежи от три области на страната, а проектът получи висока оценка от обществото.

Финалните дейности включваха провеждането на пърформанс „Европа в моето сърце“, който надмина очакванията и се превърна в един малък мултикултурен празник. В него взеха участие доброволци по линия на EVS от Испания, Франция и Италия.

В края на проекта 27- те младежи пътуваха до столицата, бяха част от специално организирана дискусия в Европейския съвет по външна политика относно приоритетите на българското Председателство на ЕС, и най-вече приоритетите Западни Балкани и Дигитализация. Деница Йотова, програмен координатор в ЕСВП- София и Стефан Соесанто – експерт „Киберсигурност“ от офиса на ЕСВП в Лондон, бяха слушани с интерес от младежите.

Общата стойност  на проектното предложение бе  малко над 12 000 лева, а продължителността – 6 месеца.

Чрез информиране и ангажиране на млади хора, чрез множеството контакти и срещи успяхме да предадем на много младежи чувство за значимост и желание  да бъдат част от дебатите за бъдещето на Съюза, вземащи отношение за касаещите ги политики, активни участници в процесите в страната и ЕС.

„180 дни Euфория“ се осъществи в партньорство между СНЦ „Възрожденска столица“ и Младежки общински съвет ( МОС-Сливен), МИКЦ Сливен с  консултант Анелия Иванова , Асоциация „Бургаски детски и младежки парламент“,  гр. Бургас, с ръководител Станка Новакова, Център за подкрепа за личностно развитие- Общинско звено, гр. Стара Загора с ръководител  Искра Иванова.

 

Предишна ГЕНЕРАЛСКИ НАГРАДИ ЗА ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ СЛИВЕН
Следваща КМЕТЪТ КОСТА КАРАНАШЕВ ПОЗДРАВИ ГРАЖДАНИ И САМОДЕЙЦИ ОТ ОБЩИНА КОТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТНЕТО ОРЪЖИЕ И СЪСТАВЕН АКТ ЗА НАРУШИТЕЛ СЛЕД ПРОВЕРКА ОТ ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ НА ЮИДП

На 25 октомври, екип от горската охрана на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен извършва рутинна проверка на територията на ДЛС-Ропотамо. Екипът констатира лице с ловно оръжие, заредено с два

Новини Сливен

ДИРЕКТОРЪТ НА ТРЕТО УЧИЛИЩЕ СТАНИМИР ТРИФОНОВ НАГРАДИ ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ, ПОЛУЧИЛИ ПО 100 ТОЧКИ НА НВО

Директорът на ОУ „Д-р Иван Селимински“ в град Сливен връчи грамоти на учениците, които постигнаха максимален брой точки на Националното външно оценяване след 4. клас през тази учебна година. Сред

Новини Сливен

ИЗЛОЖБА, ПОСВЕТЕНА НА 150-ТАТА ГОДИШНИНА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ, ГОСТУВА В СЛИВЕН

Изложба „150 години Българска академия на науките” е уредена в Националния музей на текстилната индустрия в Сливен на пл. „Стоил войвода” 3. Нейното гостуване се организира от  Регионален академичен център

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

eight − 7 =