УСПЕШЕН ФИНАЛ НА ПРОЕКТ „180 ДНИ EUФОРИЯ „
март 1, 2018 932 Прегледи

УСПЕШЕН ФИНАЛ НА ПРОЕКТ „180 ДНИ EUФОРИЯ „

Успешно приключиха дейностите по проект „180 дни EUфория“, финансиран от Националната програма за младежта (2016-2020), Министерство на младежта и спорта. В проектa бяха включени младежи от три области – Сливен, Стара Загора и Бургас, които активно работиха за популяризиране и разясняване на Българското Председателство на Съвета на ЕС.

В рамките на проекта 27 младежи от трите области участваха в обучителен семинар „Моята Европа, получиха знания за ЕС, за Председателството, за възможностите, които се предоставят. Обхванати бяха повече от 80 младежи от три области на страната, а проектът получи висока оценка от обществото.

Финалните дейности включваха провеждането на пърформанс „Европа в моето сърце“, който надмина очакванията и се превърна в един малък мултикултурен празник. В него взеха участие доброволци по линия на EVS от Испания, Франция и Италия.

В края на проекта 27- те младежи пътуваха до столицата, бяха част от специално организирана дискусия в Европейския съвет по външна политика относно приоритетите на българското Председателство на ЕС, и най-вече приоритетите Западни Балкани и Дигитализация. Деница Йотова, програмен координатор в ЕСВП- София и Стефан Соесанто – експерт „Киберсигурност“ от офиса на ЕСВП в Лондон, бяха слушани с интерес от младежите.

Общата стойност  на проектното предложение бе  малко над 12 000 лева, а продължителността – 6 месеца.

Чрез информиране и ангажиране на млади хора, чрез множеството контакти и срещи успяхме да предадем на много младежи чувство за значимост и желание  да бъдат част от дебатите за бъдещето на Съюза, вземащи отношение за касаещите ги политики, активни участници в процесите в страната и ЕС.

„180 дни Euфория“ се осъществи в партньорство между СНЦ „Възрожденска столица“ и Младежки общински съвет ( МОС-Сливен), МИКЦ Сливен с  консултант Анелия Иванова , Асоциация „Бургаски детски и младежки парламент“,  гр. Бургас, с ръководител Станка Новакова, Център за подкрепа за личностно развитие- Общинско звено, гр. Стара Загора с ръководител  Искра Иванова.

 

Предишна ГЕНЕРАЛСКИ НАГРАДИ ЗА ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ СЛИВЕН
Следваща КМЕТЪТ КОСТА КАРАНАШЕВ ПОЗДРАВИ ГРАЖДАНИ И САМОДЕЙЦИ ОТ ОБЩИНА КОТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБУЧЕНИЕ НА ТЕМА: „ПРИОБЩАВАЩО ОБРАЗОВАНИЕ ОТ А ДО Я“ СЪБРА ПСИХОЛОЗИ И ПЕДАГОГИЧЕСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ УЧИЛИЩАТА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

4-дневно изнесено обучение на психолози и педагогически съветници от училищата в Сливенска област, свързано със Стандарта за приобщаващо образование, започна в четвъртък и ще продължи до 22 септември. В него

Новини Сливен

ТЕЖКА КАТАСТРОФА НА РАЛИ „МОНБАТ СЛИВЕН”

Тежка катастрофа спря 40-ото издание на рали „Монбат Сливен“, съобщиха организаторите. Ралито е спряно около 10 ч. тази сутрин, след като на първия скоростен етап е катастрофирал екипажа с номер

Новини Сливен

ЗАТВАРЯТ ЗА ДВИЖЕНИЕ ЧАСТ ОТ УЛ. „ГЕОРГИ САВА РАКОВСКИ“

„Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че във връзка с изпълнението на строително- монтажни дейности по подмяна на водопроводната мрежа по ул. „Георги Сава Раковски“, в периода

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

nine + 3 =