УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА СМЪРТ НА ПЪТЯ
юли 8, 2022 1304 Прегледи

УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА СМЪРТ НА ПЪТЯ

Шофьор получи условна присъда за смърт на пътя. Присъдата бе постановена от Окръжен съд – Сливен.

На 07.07.2022 г., Окръжен съд – Сливен постанови присъда по НОХД 311/2022 г., с която призна подсъдимия Т. Г. Д.  за виновен за това, че на 26.01.2022 год., на път посока разклона с. С., общ. С., при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, нарушил правилата за движене по пътищата, регламентирани в Закона за движение по пътищата – чл. 20, ал. 2 „Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозния товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението“ и по непредпазливост причинил смъртта на Й. М. И.

За извършеното престъпление, на основание чл. 343, ал. 1, б. „в“, във вр. чл. 342, ал. 1, вр. чл. 58а, ал.1 от НК, съдът наложи на подсъдимия Т. Г. Д. наказание лишаване от свобода за срок от две години и го оправда по повдигнатото му обвинение да е извършил деянието при нарушение на правилата за движение по пътищата, визирани в чл.20, ал.1 от Закона за движение по пътищата.

На основание чл. 66 от НК, съдът отложи изтърпяването на наложеното на подсъдимия Т. Г. Д.  наказание лишаване от свобода за изпитателен срок от три години.

Окръжен съд – Сливен наложи на подсъдимия и наказание лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от четири години.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок от датата на постановяването й.

 

Предишна МЪЖ ОТ СЛИВЕН Е ОГРАБЕН В НОВА ЗАГОРА
Следваща ДЖИГИТ Е ЗАСЕЧЕН С НАД 170 КМ/Ч ПРИ ОГРАНИЧЕНИЕ 60 КМ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Една жена имала син и дъщеря. Срещнала я нейна приятелка и попитала как са децата. – Дъщеря ми се омъжи много добре. Зетят е душа човек – чисти, готви, закуска

Новини

ДНЕС Е СВЕТЛИ ПОНЕДЕЛНИК

Православните християни отбелязват днес Светли понеделник – вторият ден на Великден. От този ден започва Светлата седмица, в която славим Възкресението на Исус, което донася просветление на всички миряни. В

Новини

ЩЕ МАХАТ ТРЕВАТА ПРЕД ЗАРЯДНИТЕ СТАНЦИИ НА БУЛ. „ХАДЖИ ДИМИТЪР“

„Тази пролет естественото тревно покритие пред зарядните станции за автомобили по бул. „Хаджи Димитър“ ще бъде премахнато. В момента авторът на проекта работи по нов вариант за това пространство“, съобщи