УРЕДИТЕ ЗА ДИСТАНЦИОНЕН ОТЧЕТ СТАВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ОТ 2027 ГОДИНА
18.05.2021 694 Прегледи

УРЕДИТЕ ЗА ДИСТАНЦИОНЕН ОТЧЕТ СТАВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ОТ 2027 ГОДИНА

Топлофикация Сливен като дружество, притежаващо лицензия за извършване на услуги, свързани с дялово разпределение, напомня на своите клиенти и всички български граждани, че във връзка с промени в Закона, в срок до 01.01.2027 година всички уреди за отчет трябва да бъдат задължително подменени с нови, които са с вграден модул за дистанционно отчитане на потреблението.

„Всяко домакинство трябва да монтира дистанционни уреди за отчет до 2027 година. Това означава, че всички домакинства с монтирани електронни разпределители, водомери и топломери в периода 2017 година – 2021 година, чиито срок изтича след 2027 година, трябва да ги подменят преди да е настъпил краят на експлоатационния им живот, който е 10 години. Според закона уреди с радиомодул могат да се използват, докато не изтече срокът им на експлоатация, но е важно да се знае, че задължително трябва да бъдат подменени с такива, които поддържат дистанционно отчитане.“ каза изпълнителният директор на Топлофикация Сливен инж. Павлин Костов.

Инж.Костов обяви, че на сайта на Топлофикация Сливен са публикувани ценоразписи на услугите за дялово разпределение, които предлагат.

„Топлофикация Сливен осъществява всички дейности по включване на сгради етажна собственост към топлоснабдяването, продава и подменя отоплителни тела и водомери, както и осъществява ремонти и всякакви други дейности, касаещи уредите за отчет. Тези дейности традиционно се извършват през летните месеци, когато инсталациите не са запълнени. Като жест от Топлофикация Сливен при необходимост извършваме източване и пълнене на ВОИ безплатно.“ каза инж. Костов.

 

 

Предишна ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - СЛИВЕН СЕ СЪБИРА НА РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ ТОЗИ ЧЕТВЪРТЪК - 20 МАЙ
Следваща ИМУНИЗАЦИИ СРЕЩУ COVID-19 НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗА ПЕРИОДА ОТ 17.05.2021г. ДО 31.05.2021г.

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В НОВА ЗАГОРА И ТВЪРДИЦА ЗАЛОВИХА ПИЯНИ ШОФЬОРИ

53-годишен мъж от град Нова Загора, водач на лек автомобил „Ауди А6“, е хванат да управлява след употреба на алкохол. Проверката е извършена на 12 март, в 22,50 часа, в

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 30.12 2019 /Понеделник/ поради авария е нарушено водоподаването в кв. „Надежда“ от 06.30 часа. ВиК-Сливен се извинява на своите потребители за причиненото неудобство.

Новини Сливен

ВЪЗОБНОВЯВАТ СЕ ЗАСИЛЕНИТЕ ПРОВЕРКИ ЗА СПАЗВАНЕ НА ОБЩИТЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ

От тази седмица се възобновяват засилените проверки на съвместни екипи с участието на РЗИ, ОД на МВР, ОДБХ и ДИТ за спазване на общите противоепидемични мерки в Сливенска област –