УПРАВИТЕЛНИЯТ СЪВЕТ НА ЮИДП-СЛИВЕН ВЗЕ РЕШЕНИЕ В КИПИЛОВО ОТНОВО ДА ИМА ГОРСКО СТОПАНСТВО
юни 30, 2022 1652 Прегледи

УПРАВИТЕЛНИЯТ СЪВЕТ НА ЮИДП-СЛИВЕН ВЗЕ РЕШЕНИЕ В КИПИЛОВО ОТНОВО ДА ИМА ГОРСКО СТОПАНСТВО

Управителният съвет на Югоизточното държавно предриятие – Сливен взе решение горското стопанство в село Кипилово да бъде възстановено. Това съобщиха за Sliveninfo от управата на предприятието.

Решението е предпоследната стъпка преди окончателното възстановяване на горското в балканското село. Последната е заповедта на министъра, която се очаква.

ДГС-Кипилово ще заработи отново на 1 август. На практика това е победа за местната общност. Sliveninfo нееднократно съобщи, че жителите на четири села около Кипилово направиха подписка за връщане на горското стопанство, което беше закрито в края на миналата година.

Очаква се сградата на стопанството в Кипилово да бъде обновена и на нея отново да се развее българският трибагреник. Местните хора пък ще си купуват дърва от Кипилово, а не от село Стара река, което е в друга община.

Предишна В КОТЕЛ ЩЕ СЕ СЪСТОИ МЕЖДУНАРОДЕН ШАХМАТ ФЕСТИВАЛ
Следваща МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ ПРИЕ ИЗМЕНЕНИЕТО НА БЮДЖЕТА И ПЛАНА ЗА УСТОЙЧИВА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАХА ВОДАЧ НА ВОЛВО, УПОТРЕБИЛ НАРКОТИЦИ

Водач на лек автомобил, употребил наркотици, е установен от полицейски екип при извършване на патрулна дейност в град Сливен. На 4 февруари, в 12,30 часа, на ул.“Н.Карев“, е спрян за

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Момче си играело на улицата с една монета, но случайно я глътнало и тя заседнала в гърлото му. Майка му се изплашила и почнала да вика за помощ, защото детето

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 14. 11. 2019 /четвъртък/  до 14. 00 ч. ще бъде прекъснато водоподаването на кв.