УПРАВИТЕЛКАТА НА „ДОРИС“ ООД ТОДОРКА ЕНЕВА ПРЕД SLIVENINFO: ПОСТОЯННО РАЗШИРЯВАМЕ СВЕТА ПРЕД НАШИТЕ КЛИЕНТИ
ноември 1, 2018 5078 Прегледи

УПРАВИТЕЛКАТА НА „ДОРИС“ ООД ТОДОРКА ЕНЕВА ПРЕД SLIVENINFO: ПОСТОЯННО РАЗШИРЯВАМЕ СВЕТА ПРЕД НАШИТЕ КЛИЕНТИ

Тодорка Енева е управител на Транспортна и туристическа компания „Дорис”. На днешния ден дружеството навършва 20 години от създаването си. Компанията, чиято централа е в Сливен, е сред водещите в България в областта на транспортните услуги и туризма. Създадена като семеен бизнес, след годините, в които присъства активно на пазара, „Дорис” се ползва с положителен имидж пред клиентите и партньорите си както на вътрешния, така и на международния пазар.
„Дорис” членува в Асоциацията на автобусните превозвачи, Съюза на работодателите, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции АБТТА и притежаваща акредитация за IATA агент за продажба на самолетни билети на всички представени авиокомпании в България.

  1. На 1 ноември компания „Дорис“ навършва 20 г. от създаването си. Бързо или бавно минаха те за Вас, г-жо Енева?

Когато ръководиш толкова динамичен бизнес като транспорт и туризъм, няма как времето да тече бавно. Ежедневното предизвикателство да бъдеш сред първите в бранша налага и определена енергия на организацията на работата. Така че няма да преувелича, като кажа, че понякога ми се струва, че сякаш положихме началото съвсем скоро, а не преди две десетилетия.

  1. Спомняте ли си как започнахте?

Разбира се, това са емоции, които не се забравят. Хвърляйки поглед назад през годините, разбирам колко смели сме били със съпруга ми, тъй като започнахме с един автобус, съвсем млади. Вложихме всичката си енергия, денонощен труд, много амбиция, за да бъде „Дорис” днес това, което всички познават.

  1. Кога разбрахте, че развитието на Вашата компания ще се превърне и във Ваша съдба?

В самото начало се надявахме това да се случи. Не правя нищо половинчато и без да влагам в него сърце и много труд. Тогава резултатът е истински и радва.

  1. През тези години съм ви виждал да работите по всяко време на денонощието. Работохолизмът ли е ключът към успеха на Вашата компания?

Както казах, нищо не се поучава, ако го правиш половинчато, просто ей така, без сърце. Вярвам, че упоритата работа, приемането и доразвиването на новостите в бранша, търсенето на нови предизвикателства, талантът да си крачка напред са част от формулата за успеха. Много е важно и да подбереш добър, лоялен, креативен екип. Мисля, че най-големият ми успех всъщност е именно този екип, хората, които работят в „Дорис”.

  1. Днес освен с превози компанията „Дорис“ развива успешно и други видове бизнес, какви са те?

На първо място – туризъм. От много години „Дорис” предоставя на своите клиенти богат избор от собствени самолетни и автобусни туристически програми – от любимите и места в родината ни, до екзотиката на Азия, Латинска Америка и Африка. Доброто съотношение цена-качество и коректността ни към клиентите и партньорите ни отведоха до почетните предни места в България в този бранш. Също така  имаме офиси в Украйна, където в  момента „Дорис” е най-големият превозвач на туристи към българското Черноморие. Имаме офис и в Тбилиси, Грузия и там вече работим с най-големия туроператор в страната „Visit Georgia”. Предстои ни да открием нов хотел в Сливен. Събитието е съвсем скоро, бутиковият хотел „Monte Vedetta” ще предложи едно ново, модерно ниво в хотелския бизнес в нашия град.

  1. На практика „Дорис“ не е само сливенска, а национална компания. Пресмятали ли сте какъв процент от вашите клиенти са от други райони на страната? А от чужбина?

Най-голям дял от клиентите ни от страната са от Централна България. Много добре работи Старозагорският ни офис, което оказва влияние и върху потока от туристи. Изключително добро е сътрудничеството ни и с други турагенти от цялата страна. Радваме се на интерес и на наши клиенти от областите Бургас и Варна. От година на година нараства и броят на чуждестранните туристи, които ползват услугите на „Дорис”. Особено нараства броят на тези от Украйна.

  1. Кой дял от Вашата дейност се развива най-бързо през последните години?

Транспортът и туризмът са тясно свързани в „Дорис”. Влагаме средства, усилия и креативност в развиването и на двата вида дейност. За нас е много важно да обновяваме постоянно транспортната ни база със съвременни, комфортни и удобни автобуси, защото никога не забравяме, че хората са ни поверили своята безопасност и време, мечтата си за пътуване или желанието си бързо, спокойно и сигурно да стигнат до желаното място. Много добре се развива и туристическата ни дейност. Образно казано, постоянно разширяваме света пред нашите клиенти, предлагайки им нови и любопитни дестинации. Не на последно място, не изоставаме и от най-новите тенденции в бизнеса – използването на световната мрежа, така че пътуването и пътешествието да става лесно и удобно, да е комфортно и  сигурно.

  1. Въпреки че компанията „Дорис“ се разрасна значително, Вие оставихте нейната централа в Сливен. За разлика от други фирми. Това знак за какво е г-жо Енева?

Винаги съм вярвала в приказката за дървото без корен. Моите корени са тук – моите близки, приятели, колеги. За мен е важно да развивам бизнеса си тук, да допринасям за икономическото развитие на моя край, да разчитам на екип, който също е от хора от този регион. Това, според мен, е и част от формулата на успеха.

  1. Вашето празнично послание към служителите на компанията „Дорис“ и всички нейни клиенти

Честит празник на всички! Тези години на успех, нови идеи, креативност и упорит труд нямаше да бъдат възможни без Вашата подкрепа, лоялност и сътрудничество. Благодарим Ви, че сме заедно, че споделяме общи мечти и цели!

 

Георги Мангинов

Предишна АВАРИЯ ОСТАВИ СЛИВЕНСКО СЕЛО БЕЗ ВОДА
Следваща ДЕНЯТ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ БЕ ОТБЕЛЯЗАН В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ИЗГРАЖДА СТЕНА ЗА УРНИ НА НОВИТЕ ГРОБИЩА

На новите сливенски гробища започна изграждане на колумбарна стена – съоръжение за поставяне на урни. Тя ще бъде в близост до старата стена и ще се състои 102 ниши. От

Новини Сливен

ЕДИН ЩАСТЛИВЕЦ НА 50

Един щастлив мъж от Сливен навършва днес 50 години. Той се казва Георги Ангелов, по призвание фотограф, а по длъжностна характеристика – общинар. Жоро е щастливец – има съпруга, която

Новини Сливен

РЗИ-СЛИВЕН СТАРТИРА НАЦИОНАЛНА АНТИ СПИН КАМПАНИЯ ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ

Във връзка с поредния етап от Националната АНТИ СПИН кампания, РЗИ-Сливен организира извършване на безплатно, анонимно консултиране, изследване на граждани за ХИВ и разпространение на здравно-образователни материали и презервативи: На

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

11 + ten =