УНИКАЛНА ЗА ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРОЦЕДУРА СЕ  ИЗВЪРШИ В МБАЛ „ХАДЖИ  ДИМИТЪР”- СЛИВЕН
ноември 2, 2020 2332 Прегледи

УНИКАЛНА ЗА ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРОЦЕДУРА СЕ ИЗВЪРШИ В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР”- СЛИВЕН

Екипът на Кардиологично отделение към МБАЛ „Хаджи Димитър” – д-р Самра и д-р Радев, заедно с Аджибадем Сити Клиник болница Токуда гр.София– д-р Трайков и д-р Маринов, поставиха специално устройство, което да заработи при евентуално спиране на сърцето на пациентката.

Възрастната жена страда от Ритъмно-проводно нарушение – A-V Block, което може да доведе до внезапно пълно спиране на сърцето. Специалното устройство, което следи за спиране на сърцето чрез електрически импулс предизвиква спасително съкращение, бе имплантирано за пръв път в Сливен.

„Въпросният кардиостимулатор работи не само в постоянно зададена честота, но има възможност и за авоматично забързване на сърдечния ритъм, например при физическо натоварване” – обяснява д-р Самра.

Работата с известни наши и чуждестранни тесни специалисти в областта на сърдечната ритмология е практика за Кардиологичното отделение на МБАЛ „Хаджи Димитър”.

Ежемесечни прегледи на пациенти с различни ритъмни и проводни сърдечни заболявания се осъществяват в болницата от д-р Трайков и д-р Маринов. Също така се извършват проверка и настройки на всички видове електрокардиостимулатори (пейсмейкъри и ресинхронизиращи устройства – CRT ; CRTD).

За запазване на час: 044/ 618-521

Предишна 28-ГОДИШЕН ШОФЬОР НА ОПЕЛ Е ХВАНАТ ПИЯН ЗАД ВОЛАНА
Следваща ВОДАЧ НА ОПЕЛ Е ЗАДЪРЖАН ЗА УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЙКАТА ВАЛЕНТИНА ВАСИЛЕВА – ФИЛАДЕЛФИС Е БИЛА ПОДСЛУШВАНА ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТИТЕ

Сливналийката Валентина Василева – Филаделфис е сред подслушваните участници в протестите миналата година, съобщава сайтът bird. Тя е председател на ЕНП, която е мандатоносител на коалицията „Изправи се.БГ! Ние идваме“.

Новини Сливен

31-ГОДИШЕН ШОФЬОР НА МЕРЦЕДЕС Е ЗАЛОВЕН ДРОГИРАН

31-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 25 май в 09,45 часа. Автомобилът е спрян от полицейски екип

Новини Сливен

РИК-СЛИВЕН РЕГИСТРИРА ЛИСТАТА НА „РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ“

Sliveninfo ви предлага всички кандидати а депутати от ПП „Републиканци за България“. Ето решението на РИК-Сливен ОТНОСНО: Регистрация на кандидатски листи за избиране на народни представители от ПП „РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА