УНИКАЛНА ЗА ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРОЦЕДУРА СЕ  ИЗВЪРШИ В МБАЛ „ХАДЖИ  ДИМИТЪР”- СЛИВЕН
ноември 2, 2020 1585 Прегледи

УНИКАЛНА ЗА ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРОЦЕДУРА СЕ ИЗВЪРШИ В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР”- СЛИВЕН

Екипът на Кардиологично отделение към МБАЛ „Хаджи Димитър” – д-р Самра и д-р Радев, заедно с Аджибадем Сити Клиник болница Токуда гр.София– д-р Трайков и д-р Маринов, поставиха специално устройство, което да заработи при евентуално спиране на сърцето на пациентката.

Възрастната жена страда от Ритъмно-проводно нарушение – A-V Block, което може да доведе до внезапно пълно спиране на сърцето. Специалното устройство, което следи за спиране на сърцето чрез електрически импулс предизвиква спасително съкращение, бе имплантирано за пръв път в Сливен.

„Въпросният кардиостимулатор работи не само в постоянно зададена честота, но има възможност и за авоматично забързване на сърдечния ритъм, например при физическо натоварване” – обяснява д-р Самра.

Работата с известни наши и чуждестранни тесни специалисти в областта на сърдечната ритмология е практика за Кардиологичното отделение на МБАЛ „Хаджи Димитър”.

Ежемесечни прегледи на пациенти с различни ритъмни и проводни сърдечни заболявания се осъществяват в болницата от д-р Трайков и д-р Маринов. Също така се извършват проверка и настройки на всички видове електрокардиостимулатори (пейсмейкъри и ресинхронизиращи устройства – CRT ; CRTD).

За запазване на час: 044/ 618-521

Предишна 28-ГОДИШЕН ШОФЬОР НА ОПЕЛ Е ХВАНАТ ПИЯН ЗАД ВОЛАНА
Следваща ВОДАЧ НА ОПЕЛ Е ЗАДЪРЖАН ЗА УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НЕ СЕ УСТАНОВЯВАТ ПРОПУСКИ НА ЛЕКАРИТЕ ПРИ ПОЧИНАЛАТА РОДИЛКА В СЛИВЕН

Здравната комисия в Народното събрание не разпръсна мъглата около смъртните случаи на родилки, потресли страната в последните месеци. Най-младата родилка миналата година е на 13 години, а най-възрастната – на

Новини Сливен

ВЪПРОСИ ОТ РАЗЛИЧНО ЕСТЕСТВО ПОСТАВЯХА ДНЕС ГРАЖДАНИ В ПРИЕМНИЯ ДЕН НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ

Граждани поставяха въпроси от различно естество по време на днешния приемен ден на кмета Стефан Радев. Сред тях бяха проблеми с паркинга и междублоковото пространство в един от кварталите на

Новини Сливен

ОБУЧЕНИЕ НА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СЪВЕТНИЦИ И ПСИХОЛОЗИ ОТ ОБЩИНСКИ УЧИЛИЩА

Обучение на тема „Радикализация сред деца и юноши. Причини, последици, превенция.Техники и методи за работа“ ще се проведе в периода 12 – 14 април 2018 г. То се организира от