УНИКАЛНА ЗА ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРОЦЕДУРА СЕ  ИЗВЪРШИ В МБАЛ „ХАДЖИ  ДИМИТЪР”- СЛИВЕН
ноември 2, 2020 2006 Прегледи

УНИКАЛНА ЗА ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРОЦЕДУРА СЕ ИЗВЪРШИ В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР”- СЛИВЕН

Екипът на Кардиологично отделение към МБАЛ „Хаджи Димитър” – д-р Самра и д-р Радев, заедно с Аджибадем Сити Клиник болница Токуда гр.София– д-р Трайков и д-р Маринов, поставиха специално устройство, което да заработи при евентуално спиране на сърцето на пациентката.

Възрастната жена страда от Ритъмно-проводно нарушение – A-V Block, което може да доведе до внезапно пълно спиране на сърцето. Специалното устройство, което следи за спиране на сърцето чрез електрически импулс предизвиква спасително съкращение, бе имплантирано за пръв път в Сливен.

„Въпросният кардиостимулатор работи не само в постоянно зададена честота, но има възможност и за авоматично забързване на сърдечния ритъм, например при физическо натоварване” – обяснява д-р Самра.

Работата с известни наши и чуждестранни тесни специалисти в областта на сърдечната ритмология е практика за Кардиологичното отделение на МБАЛ „Хаджи Димитър”.

Ежемесечни прегледи на пациенти с различни ритъмни и проводни сърдечни заболявания се осъществяват в болницата от д-р Трайков и д-р Маринов. Също така се извършват проверка и настройки на всички видове електрокардиостимулатори (пейсмейкъри и ресинхронизиращи устройства – CRT ; CRTD).

За запазване на час: 044/ 618-521

Предишна 28-ГОДИШЕН ШОФЬОР НА ОПЕЛ Е ХВАНАТ ПИЯН ЗАД ВОЛАНА
Следваща ВОДАЧ НА ОПЕЛ Е ЗАДЪРЖАН ЗА УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА МОЦАРТ, ПРОКОФИЕВ И ТАСКОВ ПРЕДСТАВЯ СЛИВЕНСКИЯТ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР

Творческият сезон на Сливенския симфоничен оркестър продължава с пореден концерт на 6 февруари, четвъртък. Под диригентството на Иван Янакиев ще бъдат представени произведения на Моцарт, Красимир Тасков и Прокофиев. Гост-солист

Новини Сливен

68 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

6 113 са изследваните проби за денонощието, 1 959 са новите случаи на COVID-19. Положителните проби са 32%. От началото на пандемията регистрираните с коронавирус са 186 246, показват данните

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИЗКАЗА БЛАГОДАРНОСТ НА РЗ „ПБЗН“ И ИНСТИТУЦИИТЕ ЗА ОВЛАДЯВАНЕ НА ПОЖАРИТЕ

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски изказа специална благодарност на комисар Владимир Демирев, началник на РЗ „Пожарна безопасност и защита на населението“-Сливен, на екипа му и на всички служители на