УНИКАЛНА ЗА ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРОЦЕДУРА СЕ  ИЗВЪРШИ В МБАЛ „ХАДЖИ  ДИМИТЪР”- СЛИВЕН
ноември 2, 2020 1774 Прегледи

УНИКАЛНА ЗА ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРОЦЕДУРА СЕ ИЗВЪРШИ В МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР”- СЛИВЕН

Екипът на Кардиологично отделение към МБАЛ „Хаджи Димитър” – д-р Самра и д-р Радев, заедно с Аджибадем Сити Клиник болница Токуда гр.София– д-р Трайков и д-р Маринов, поставиха специално устройство, което да заработи при евентуално спиране на сърцето на пациентката.

Възрастната жена страда от Ритъмно-проводно нарушение – A-V Block, което може да доведе до внезапно пълно спиране на сърцето. Специалното устройство, което следи за спиране на сърцето чрез електрически импулс предизвиква спасително съкращение, бе имплантирано за пръв път в Сливен.

„Въпросният кардиостимулатор работи не само в постоянно зададена честота, но има възможност и за авоматично забързване на сърдечния ритъм, например при физическо натоварване” – обяснява д-р Самра.

Работата с известни наши и чуждестранни тесни специалисти в областта на сърдечната ритмология е практика за Кардиологичното отделение на МБАЛ „Хаджи Димитър”.

Ежемесечни прегледи на пациенти с различни ритъмни и проводни сърдечни заболявания се осъществяват в болницата от д-р Трайков и д-р Маринов. Също така се извършват проверка и настройки на всички видове електрокардиостимулатори (пейсмейкъри и ресинхронизиращи устройства – CRT ; CRTD).

За запазване на час: 044/ 618-521

Предишна 28-ГОДИШЕН ШОФЬОР НА ОПЕЛ Е ХВАНАТ ПИЯН ЗАД ВОЛАНА
Следваща ВОДАЧ НА ОПЕЛ Е ЗАДЪРЖАН ЗА УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АБОНАМЕНТНИ КАРТИ ЗА ГРАДСКИТЕ ЛИНИИ ЩЕ СЕ ИЗДАВАТ НА КАСАТА В АВТОГАРА СЛИВЕН

От 21 октомври, понеделник, абонаментни карти за градските линии ще се издават на касата в Автогара Сливен. Причината са ремонтни дейности на спирка „Център“, срещу ДКЦ-2 (бивша Трета поликлиника), съобщиха

Новини Сливен

АВАРИЯ СЪС СИЛЕН ГРЪМ ОСТАВИ БЕЗ ТОК ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

Десетки фирмени офиси, банки, адвокатски кантори, лекарски кабинети и частни домове останаха без ток за около 30 мин. малко преди обед в центъра на Сливен. Аварията бе придружена със силен

Новини Сливен

СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА 111 ГОДИНИ НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ

Сливен отбеляза 111 години от провъзгласяването на Независимостта на България. На 22 септември 1908 година във Велико Търново княз Фердинанд, с правителството на Александър Малинов, обявяват Независимостта на страната ни