УДАР ПОД КРЪСТА – АБВ ЩЕ СЕ ЯВИ НА ЕВРОВОТА СЪС СТАРОТО ИМЕ НА БСП „КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ“
март 29, 2019 1535 Прегледи

УДАР ПОД КРЪСТА – АБВ ЩЕ СЕ ЯВИ НА ЕВРОВОТА СЪС СТАРОТО ИМЕ НА БСП „КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ“

Коалиция от седем партии начело с АБВ ще се яви на изборите за евродепутати на 26 май т.г. със старото име на воденото от БСП ляво обединение – „Коалиция за България“. Коалиционното споразумение между партиите ще бъде представено в централата на АБВ на ул. „Врабча“ 23 от лидера на АБВ Румен Петков, бившия президент Георги Първанов и бившия евродепутат и вицепремиер Ивайло Калфин.

Преди няколко седмици АБВ поиска да се яви на евровота в коалиция с БСП, но от „Позитано“ 20 не отвърнаха на офертата. Двете партии не поддържат диалог от 2016 г., когато Корнелия Нинова развали споразумението с АБВ Румен Радев да бъде общият им кандидат за президент.

БСП и няколко малки партии използваха името „Коалиция за България“ повече от десет години. С него Георги Първанов спечели президентските избори прз 2001 г., а социалистите – парламентарните избори през 2005 г., когато Сергей Станишев стана премиер.

Името на водената от БСП лява коалиция бе сменено през 2014 г. по инициатива на тогавашния лидер Михаил Миков. Обединението бе преименувано на „БСП Лява България“. После Корнелия Нинова кръсти коалицията „БСП за България“.

Председател на коалицията на АБВ и шест други партии за явяване на евровота ще бъде Румен Петков. От „Врабча“ 23 не съобщават кои са другите формации. В четвъртък обаче АБВ е обсъдила европейските избори с ПП „Обединен блок на труда Български лейбъристи“, Политическо движение „Социалдемократи“, ПП „Движение за социален хуманизъм“, ПП „Българска левица“, ПП „Българска партия Либерали“ и ПП „Възраждане на Отечеството“.

 

dnevnik.bg

 

Предишна ДИНКО СИ КУПИ ЗЛАТЕН МЕРЦЕДЕС ЗА 350 000 ЛЕВА
Следваща РОСИЦА ТОДОРОВА Е ЕДИНСТВЕН КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РИК - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Мъж към жена си: – Какво ще правиш, ако замина за два дни в командировка? Жената: – Каквото и ти ще правиш. – Тогава не мърдам оттук. Съпруг и съпруга

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Дядо, ти имаш ли зъби? – Не, чадо мое, нямам. – Тогава подръж ми моля те сандвича, да отида да си взема майонеза. Двама пациенти в психиатрията гледат „Биг

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Защо чукчите не карат водни ски? Не намират езеро с наклон. – Какво е матриархат – Матриархат е, когато жената се обръща към стената и захърква, а ти, целият облян

2 коментара

 1. fullz cc store
  април 20, 05:36

  … [Trackback]

  […] Here you will find 10994 more Info on that Topic: sliveninfo.bg/удар-под-кръста-абв-ще-се-яви-на-еврово/ […]

 2. Residual income opportunities
  април 22, 05:27

  … [Trackback]

  […] Read More here on that Topic: sliveninfo.bg/удар-под-кръста-абв-ще-се-яви-на-еврово/ […]

Остави коментар

19 − 9 =