УВЕЛИЧАВАТ СЕ БОЛНИТЕ ОТ ГРИП, НО ВСЕ ОЩЕ СА ПОД ЕПИДЕМИЧНИТЕ СТОЙНОСТИ
януари 25, 2018 609 Прегледи

УВЕЛИЧАВАТ СЕ БОЛНИТЕ ОТ ГРИП, НО ВСЕ ОЩЕ СА ПОД ЕПИДЕМИЧНИТЕ СТОЙНОСТИ

Наблюдава се увеличаване на заболелите от грип и остри респираторни заболявания през последните дни в Сливенска област, но не са достигнати епидемични стойности – съобщиха от Регионалната здравна инспекция. На 24 януари заседава Регионалното оперативно бюро по борба с грипа и ОРЗ, на което е обсъдена епидемиологичната обстановка в областта. Взето е решение проследяването на заболяемостта от грип и ОРЗ да продължи до края на седмицата. За поставяне на точна диагноза и провеждане на правилно лечение е необходимо посещение при личния лекар или консултация със специалист – подчертаха от РЗИ.

По данни на Националния център по заразни и паразитни болести, през третата седмица на януари нивото на интензивност на епидемичния процес в страната нараства. Отчетена е обща заболяемост от 189,49 на 10 000 души при 177,68 за предходната седмица. През същия период заболяемостта в Сливенска област е била 145 на 10 000 души.

През тази седмица грипна епидемия бе обявена в съседните на Сливен области Стара Загора и Бургас. На 24 януари – в Бургас, след като бяха регистрирани 236 случая на 10 000 души, при граница от  225 души.

Предишна ТЕЖКАТА КАТАСТРОФА, С ЕДИН ЗАГИНАЛ И ДВАМА РАНЕНИ, Е СТАНАЛА С КРАДЕНО БМВ
Следваща ЖИВКО МИНЧЕВ ОГЛАВИ ГРУПАТА НА ГЕРБ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЯЗОВИР „АСЕНОВЕЦ“ УВЕЛИЧАВА ВОДНИТЕ СИ ЗАПАСИ

В резултат на последните дъждове, притокът на дъждовни и снежни води в яз. „Асеновец“ се увеличава. В момента обемът на основния водоизточник на Сливен е 24 100 000 куб. м при максимален

Новини Сливен

ТРАКТОРИСТ ЗАГИНА ПРИ НЕЛЕП ИНЦИДЕНТ НА ПЪТЯ

На 22 април, в 15,10 часа, от телефон 112 е получено съобщение за  настъпило пътно произшествие в землището на село Омарчево. Колесен трактор, управляван от мъж на 56 години от

Новини Сливен

ДНЕС В СЛИВЕН СЕ ОТКРИВА ИЗЛОЖБА НА ХУДОЖНИКА ИВАН САВОВ

Днес в 18 часа в галерия „Йордан Кювлиев’ ще бъде открита изложба от миниятюри на известния български художник Иван Савов. В нея са наредени екскюзити от последните му големи картини.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

four × 4 =