ТЯ УСПЯ В ПЪРВОТО ГОЛЯМО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО НА СЛИВЕНСКА СЦЕНА

ТЯ УСПЯ В ПЪРВОТО ГОЛЯМО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО НА СЛИВЕНСКА СЦЕНА

Такъв концерт на Симфоничен оркестър – Сливен отдавна не е имало. В препълнена зала, удивителни музиканти, прекрасно подбрана програма и перфектна организация. Случи се в четвъртък вечерта в зала „Сливен“. А основен „виновник“ е Кремена Николова – новият директор на Сливенския симфоничен оркестър.

Тя успя да осигури гости като Олга Артьогина, която на своите 30 години е вече музикантка от европейска величина и диригентът Диан Чобанов, чиято кариера е свързана с най-големите сцени на Европа.

Изключително бе представянето на музикантите от Симфоничен оркестър – Сливен, които доказаха, че са професионалисти от голяма класа.

От началото на пандемията Сливен чакаше подобен концерт. И го получи. Сред зрителите, които дълго аплодираха, бе и Георги Калайджиев – сливналията, който живее в Германия и от години помага за музикалното развитие на ромски деца от града ни. Именно той бе сред първите, поздравили Кремена Николова.

Не бива да се забравя и за прекрасната публика, която дълго аплодира изявите на музикантите.

Амбициите на Кремена Николова със сигурност не свършват дотук. И догодина  вероятно ще видим и още прекрасни изпълнения на сливенска сцена.

Кремена Николова е на 35 години, родена в Сливен. Музикалното й образование започва на 6 години с уроци по цигулка в школата „Мишо Тодоров“. Завършила е музикалното училище в Бургас и Националната музикална академия със специалност цигулка. Осем години след това е работила в Италия, заедно с големи имена от музикалната общност. От 2018 година – преподавател в Кралската консерватория в Монс-Белгия, а от 2014 – организира свой собствен музикален фестивал във Венеция. Свирила е с музиканти от Болшой театър в Москва, в Париж и др. През последната година се установява в България, в родния град Сливен, където се омъжва.

 

 

Предишна ГАРАЖ ГОРЯ В НОВА ЗАГОРА
Следваща ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОДКРЕПЯ БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАУЗА НА ГИМНАЗИЯТА ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЛАДИМИР РУСЕВ, ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“- СЛИВЕН: АКО НЯКОЙ ТРЯБВА ДА СЕ ЧУВСТВА ПОБЕДИТЕЛ СЛЕД ИЗБОРИ, ТОВА ТРЯБВА ДА Е САМО НАРОДЪТ

Владимир Русев – областен координатор на ПП “Има такъв народ” – Сливен, проведе среща с част от жителите на село Самуилово. По време на дискусията, той представи част от вижданията

Новини Сливен

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ ТАЗИ ВЕЧЕР В ЗАЛА „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“

Тази вечер е благотворителният концерт за Болградската гимназия „Г.С.Раковски“. Концертът ще започне в 19 часа в спортна зала „Васил Левски“ и ще бъде със специалното участие на Ансамбъла за народни

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА В КОТЕЛ ХВАНА ДВА КАМИОНА С НЕЗАКОННА ДЪРВЕСИНА

Засилени проверки на полицията в Котел по противодействие на незаконния добив на дървесина. При мащабна операция на територията на община Котел са задържани двама и са иззети 13 кубика дърва