ТЪРЖЕСТВО ПО ПОВОД НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА Р БЪЛГАРИЯ В НУ „Л. КАРАВЕЛОВ“  ГР. НОВА ЗАГОРА
01.03.2024 553 Прегледи

ТЪРЖЕСТВО ПО ПОВОД НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА Р БЪЛГАРИЯ В НУ „Л. КАРАВЕЛОВ“ ГР. НОВА ЗАГОРА

НУ „Любен Каравелов“ гр. Нова Загора отбеляза националния празник на Република България на 29 февруари 2024 г. с общоучилищно тържество.  Официални гости бяха кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, заместник-кметовете Нина Генчева, Иванка Михова и Ивайло Енев, секретарят на Общината Ангел Стойчев, детската писателка д-р Данева, новозагорската художничка Дарена Захариева и др.

След тържественото внасяне на знамето на НУ „Л. Каравелов“, в салона прозвуча химнът на училището, в изпълнение на малките каравеловчета. Той постави началото на един красив национален празник, богат на песни, танци и стихове, изпълнени от възпитаници на училището. Пъстрите народни носии и  четническото облекло на децата от ДК „Млад родолюбец“ пренесоха присъстващите в атмосферата на далечния 3 март 1978 г. – рождения ден на свободата.

Директорът Пенка Кàлина  се обърна с тържествено слово по официалния повод.  „На трети март преди 146 години възкръсва България“, каза тя и призова със свеждане на глави да се отдаде почит на всички мъченици, книжовници и герои, посветили се на отвоюването на свободата.

Г-жа Кàлина обяви, че училището има двоен повод да празнува. То може да се похвали с реновиран етнографски кът, който е създаден с много голямо желание и предстои да бъде открит. Като признание за вложения труд директорът Пенка  Кàлина връчи благодарствени адреси и цветя на художничката Дарена Захариева  и на учителя по родолюбие Нели Енева, изказа благодарност и на всички, които са допринесли за оформянето на новата придобивка.

Официалните гости бяха поканени на втория етаж, за да разгледат новия кът. С прерязването на трикольорната лентичка от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, директорът Пенка Кàлина и Дарена Захариева, поредната родолюбива инициатива на НУ „Л. Каравелов“  беше открита официално.

Предишна ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
Следваща ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА И ЯЙЧНИКОВ РЕЗЕРВ В "ЛИНА" ПРЕЗ МАРТ И АПРИЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАСЕДАВА ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ ПО УСЛОВИЯ НА ТРУД

Първото за 2023 г. заседание на Областния съвет по условия на труд се проведе в Областна администрация Сливен. Председател на Областния съвет е заместник-областният управител Антоний Андонов. В състава му

Новини Сливен

ОТБОРЪТ НА ОДМВР – СЛИВЕН СЕ КЛАСИРА ТРЕТИ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „ПЪТЕН ПОЛИЦАЙ НА ГОДИНАТА“

Младши автоконтрольор Николай Стойчев е първи в дисциплината „Оказване на първа долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортно произшествие” Сливенски пътни полицаи заеха трето място в отборното класиране на провелия се

Новини Сливен

НА 14 НОЕМВРИ ЕНДОКРИНОЛОЗИ ОТ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“-СЛИВЕН ЩЕ ИЗМЕРВАТ КРЪВНА ЗАХАР

Във връзка със Световния ден за борба със захарния диабет -14 ноември , МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ обявява инициатива за измерване на кръвна захар с оглед скрининг за захарен диабет