ТЪРЖЕСТВЕНА ЗАРЯ-ПРОВЕРКА НА 3 МАРТ В СЛИВЕН ПО ПОВОД 145 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
02.03.2023 1091 Прегледи

ТЪРЖЕСТВЕНА ЗАРЯ-ПРОВЕРКА НА 3 МАРТ В СЛИВЕН ПО ПОВОД 145 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Националният празник на България и 145-та годишнина от Освобождението на България ще бъдат отбелязани с тържествена заря-проверка в Сливен. Церемонията ще започне вечерта на 3 март от 19 часа на площад „Хаджи Димитър“. Ритуалът ще извършат военни от Гарнизон-Сливен в памет на отдалите живота си за свободата и независимостта на България. Ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на българските герои. Проявата се организира от Община Сливен и Центъра за подготовка на специалисти.

През деня, от 11 ч., пред сградата на Съдебна палата ще стартира традиционната лекоатлетическа щафета „Освободител”. Награждаването на участниците ще се състои на пл. „Хаджи Димитър“. Състезанието, посветено на Националния празник на България, се организира от Община Сливен и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс.

Атрактивно шествие, с участието на мото група „Бензин А-95“, ще започне от парк „Юнак“ в 11.30 ч. То ще премине по булевардите „Георги Данчев“, „Стефан Стамболов“, „Бургаско шосе“, „Илинденско въстание“, „Хаджи Димитър“, ул. „Братя Миладинови“, бул. „Бургаско шосе“, „Стефан Стамболов“, бул. „Панайот Хитов“, ул. „Г. С. Раковски“, ул. „Антим I“, ул. „Великокняжевска“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Цар Симеон“, бул. „Генерал М. Скобелев“. Шествието ще приключи на пл. „Хаджи Димитър“. Там, след това, от 12.30 ч., ще започнат изпълненията на гайдари от оркестър „101 каба гайди“. Жителите и гости на града ще имат възможност да гледат и „Да играем заедно голямо празнично хоро“ – с участието на детски и младежки фолклорни колективи и клубове за фолклорни танци от Сливен.

По повод националния празник на България, са поставени българското знаме и знамето на Община Сливен на площад „ Хаджи Димитър“ и булевард „Цар Освободител“ – покрай съдебна палата.

Предишна ГРАЖДАНИ С БЛАГОДАРНОСТ В ПРИЕМНИЯ ДЕН НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪЖЪТ, ЗАЛЯЛ СЪС ЗАПАЛИТЕЛНА ТЕЧНОСТ СЛИВНАЛИЙКА И 2-ГОДИШНОТО ИМ ДЕТЕ, Е ОТ СЕЛО САМУИЛОВО

Жестоко посегателство към майка и детето ѝ в Сливен. Мъж заля със запалителна течност бившата си приятелка и 2-годишния им син. Това се случило, когато жената водила детето към детската

Новини Сливен

ЗЛАТОМИРА МОСТРОВА: НЕ Е НОРМАЛНО В ОБЩИНА КОТЕЛ ДА НЯМА МАШИНА ЗА ТЕСТОВО ГЛАСУВАНЕ

Не е нормално в община Котел да няма машина за тестово гласуване. Не малка част от имащите право на глас тук са неграмотни и имат нужда от обучение преди вота.

Новини Сливен

РАКО ОТБЕЛЯЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ В СЛИВЕН

Братя и сестри, Скъпи приятели, Сдружение „Ромска академия за култура и образование“ поднесе цветя в памет на жертвите от Холокоста. Това се случи на днешния 8 април  до река Асеновска