ТРОЙНИЯТ БЕТОВЕН
23.11.2022 401 Прегледи

ТРОЙНИЯТ БЕТОВЕН

Едно мащабно концертно събитие готвят сливенските симфоници за Вторник, 29 Ноември от 18.30ч. в зала “Сливен”. Космополитни гости и невероятна програма и ще завладеят публиката в града под сините камъни.

Гост-диригентът Георги Димитров е една жива легенда на българската музикална култура. Дирижирал е всички български оркестри и е канен като гост-диригент в Русия, Румъния, Унгария, Германия, Италия, Полша, Чехия, Куба, Мексико, Испания, Швейцария и др. Внушителният му репертоар включва симфонични произведения, оперни заглавия, кантатно-ораториални творби. Редовно провежда майсторски класове по дирижиране и журира в международни конкурси за диригенти.

Александър Сомов е любимец не само на ценителите на виолончеловото изкуство, а и на повечето меломани. Роден и израснал в София, след завършването на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ той продължава обучението си в Guildhall School of Music and Drama в Лондон при Стефан Попов, където през 1998 г. Сомов става първият източноевропеец – носител на Златния медал, най-високата награда на Guildhall School. Лауреат е и на редица авторитетни награди от български и международни конкурси.

От 2002 Александър Сомов е канен постоянно като гост водач на виолончелите в Лондонската филхармония, Симфоничния оркестър на Лондон, Шотландски и Английски камерни оркестри. В момента е соло челист на Страсбургската филхармония и професор в Академията на Страсбург.

Надежда Цанова се дипломира с магистърска степен по пиано и започва специализация в Кралската консерватория в Брюксел, Белгия. Паралелно с това завършва и „Schola Cantorum “ в Париж, където получава най-високото отличие за концертиращ пианист – „Diploma Di Concert“.  Първата награда от международния конкурс за пианисти в Париж „Flame“(2013), слага началото на международната й концертна кариера. Осъществява концертни турнета в Япония, Китай, Испания, Португалия, Австрия и Германия. Получава покани да солира на симфоничните оркестри на Харков- Украйна, Токио- Япония, Илинойс – Чикаго – САЩ, Адана – Турция, Регенсбург -Германия , камерния оркестър на „Солистите на Залцбург“ – Австрия, оркестъра на Българско Национално Радио и Софийска филхармония. Младата пианистка редовно изнася солови рецитали в Италия, Белгия, Германия, Франция, Испания, Португалия, Австрия, Русия, Украйна, Турция, Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Япония, Китай, САЩ и др.

Кремена Оксенкруг, директор на Симфоничен Оркестър Сливен, ще допълни звездния състав на събитието. Концертирала в Италия, Белгия, Франция, Испания, Германия, Чехия, Словения, Черна гора и Русия, понастоящем тя е и професор по цигулка в Кралската Консерватория в Монс, Белгия.

Тройният концерт на Лудвиг ван Бетовен  – за цигулка, виолончело и пиано в до мажор  – е едно от най-светлите, радостни и празнични произведения на гениалния немски композитор. Уникален по своя характер, той с право се нарежда сред бетовеновите шедьоври. Вторият акцент в програмата е Моцартовата симфония  No.36 “Линц” също в до мажор.

Билети за голямата вечер можете да намерите онлайн, на epaygo.bg, в касите на Easypay и на касата на зала “Сливен”.

Предишна ОКРЪЖНИЯТ ПРОКУРОР НА СЛИВЕН, КМЕТОВЕ И ПОЛИЦЕЙСКИ РЪКОВОДИТЕЛИ ОТ ОБЛАСТТА ОБСЪДИХА СЪСТОЯНИЕТО НА ПРЕСТЪПНОСТТА В СЪДЕБНИЯ РАЙОН
Следваща ИНЖ.ПАВЛИН КОСТОВ, ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН – ИНЖ.А.АНГЕЛОВ“:ЧАКА НИ МНОГО ПО – ТЕЖКА КРИЗА, АКО ЗАКРИЕМ ПОЛОВИНАТА БЪЛГАРСКА ЕНЕРГЕТИКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГРАЖДАНИ ПОСТАВИХА В ПРИЕМНИЯ ДЕН НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ВЪПРОСИ ОТ РАЗЛИЧНО ЕСТЕСТВО

Казуси, част, от които свързани с благоустрояване, споделяха граждани в приемния ден на кмета Стефан Радев. От него бе потърсено и съдействие по случай за системно нарушаване на обществения ред.

Новини Сливен

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ЗАГИНА ПРИ ПОЖАР

89-годишна жена е загинала при пожар в град Нова Загора. На 9 декември, в 12,15 часа, е получен сигнал за пожар в къща на ул. Ивайло“ в град Нова Загора.

Новини Сливен

ПИЯН ШОФЬОР, КОЙТО НЯМА КНИЖКА, КАТАСТРОФИРА

Неправоспособен водач, употребил алкохол над 1.2 промила, е задържан в РУ-Нова Загора. 51-годишният С.Л. от село Хан Аспарухово, обл. Стара Загора, е катастрофирал в района на 32-ри км. по път