ТРИ УЧЕНИЧКИ ОТ ГИМНАЗИЯ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ СЕ ПРЕДСТАВИХА ОТЛИЧНО В НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ

ТРИ УЧЕНИЧКИ ОТ ГИМНАЗИЯ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ СЕ ПРЕДСТАВИХА ОТЛИЧНО В НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ

Втора награда от Националното състезание по лингвистика, проведено на 23 януари 2021 г., в състезателната си група заслужи Мария Кабаджова от 6. клас, а с трета награда са Галина Рускова от 6. клас и Розалина Влахова от 10. клас на ППМГ „Добри Чинтулов“.

В състезанието участваха общо 259 ученици от цялата страна. По регламент то трябваше да се проведе в ППМГ „Добри Чинтулов“, но заради пандемичната ситуация се проведе по региони. Оценяването бе извършено от национална комисия. От настоящата година състезанието вече не е по „математическа лингвистика“, а само по „лингвистика“. Независимо от това, и в настоящия формат задачите изискват много логика при решаването.

Учителят, който подготвя учениците от ППМГ Сливен за изявите по лингвистика, е Таня Стоянова.

Предишна 23 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща ЦИК НАЗНАЧИ РИК - ЯМБОЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТУВАХА КРАДЕЦ, ЗАДИГНАЛ СТОКИ ОТ МАГАЗИН НА ОБЩИНСКИЯ ПАЗАР В СЛИВЕН

За броени часове криминалисти на РУ-Сливен задържаха извършител на взломна кражба от магазин в центъра на град Сливен. Сигналът е получен на 3 декември за извършена кражба от магазин в

Новини Сливен

ГЕН. КОЛЬО МИЛЕВ СТАВА ДЕПУТАТ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Бившият кмет на Сливен ген. Кольо Милев става депутат от Търговище, научи Sliveninfo. Той бе водач на червената листа в областния център. В Търговище БСП получава 1 мандат, ГЕРБ –

Новини Сливен

ПОДГОТВЯ СЕ СПЕЦИАЛЕН БРОЙ НА СПИСАНИЕ „ПЛАМЪК“, ПОСВЕТЕН НА СЛИВЕНСКАТА КУЛТУРА

Подготвя се специален брой на литературното списание „Пламък”, посветен на 150-годишнината от началото на театрална дейност  в България – едно начало, свързано с родолюбивия и винаги творчески неспокоен град Сливен.