ТРИ ЖЕРТВИ НА КОРОНАВИРУСА ЗА ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

ТРИ ЖЕРТВИ НА КОРОНАВИРУСА ЗА ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

378 в община Сливен, 107 в община Нова Загора, 19 в община Твърдица и 10 в община Котел са активните случаи на COVID-19 към 29 октомври, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите са жители на 37 населени места, сред които и на четирите общински центъра. Очакват се резултатите от 31 проби – 24 на лица със симптоми, 6 на медицински персонал, една проба е контролна.

47 души от болните към момента са диагностицирани през последното денонощие. Сред тях са лекар, медицинска сестра, учител. Петима души са се заразили в четири семейни огнища в Сливен. Епидемиологичните проучвания в Дома за стари хора в Сливен не са приключили, очакват се още проби.

За съжаление, трима пациенти изгубиха битката с коронавируса – на 81 и 78 години, с придружаващи заболявания, и на 43 години, за когото няма данни за придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

До 2 ноември са в сила временни противоепидемични мерки в Сливенска област, разпоредени със заповед на областния управител Чавдар Божурски. За този период не се допускат посещенията в нощни заведения и дискотеки, както и груповите празненства на закрито, включително сватби и кръщенета. Носенето на предпазни маски за лице, спазването на физическа дистанция, честото миене на ръцете и редовната дезинфекция доказано ограничават риска от инфектиране.

Предишна ПУСКАТ ПАРНОТО В СЛИВЕН
Следваща ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ТЕСТОВЕ, ПОРЪЧАНИ ОТ ОБЩИНАТА, ПОМАГАТ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЧУПИХА ЗАДНОТО СТЪКЛО НА ЛЕК АВТОМОБИЛ МАЗДА

Полицейски служители на РУ-Нова Загора работят по случай с причинени материални щети по лек автомобил „Мазда 626“, собственост на 56-годишен мъж от град София. Сигналът е подаден в 15,20 часа

Новини Сливен

В СЛИВЕН МЕЧО И БЕДИ СЪЗДАДОХА НАЙ-МОДЕРНАТА У НАС МУЛТИФУНКЦИОНАЛНА ЗАЛА

Той се казва Мехмед Мехмедов. Възпитаник е на спортно училище „Димитър Рохов” в Сливен. Мехмед Мехмедов е изявен акробат и цирков артист. Някогашен републикански шампион по акробатика. Повече от 20г.

Новини Сливен

23 ДЕТСКИ ИЗЯВИ В ТЕАТРАЛНИЯ ФЕСТИВАЛ „СЛИВЕНСКИ ВЯТЪР 2020“

Над 300 деца от детски градини в Сливен се включиха в петото издание на театралния фестивал „Сливенски вятър“. Общо 23 групови и индивидуални изпълнения участваха в театралната надпревара с тема