ТРИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ ЩЕ РАЗГЛЕЖДА МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА РЕДОВНАТА СИ УТРЕШНА СЕСИЯ

ТРИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ ЩЕ РАЗГЛЕЖДА МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА РЕДОВНАТА СИ УТРЕШНА СЕСИЯ

Три допълнителни точки ще влязат в дневния ред на сесията на Общинския съвет утре. Това заяви председателят на местния парламент Димитър Митев по време на днешната пресконференция. Едната е свързана с провеждането на публичен търг за продажба на частен имот за отварянето на лекарски кабинет в село Камен. По думите на Митев идеята е лекарските кабинети в малките населени места да продължат дейността си, така че жителите им да не остават без здравни грижи.

Втората допълнителна точка се отнася за предоставяне на Общината безвъзмездното право на управление на два имота, които са държавна собственост. Единият е Калояновската тракийска гробница в село Калояново, а другият имот се намира в бившата текстилна фабрика. Предложението е свързано с участието на Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ в два европейски проекта.

По време на сесията утре ще бъде гласувано изменението на Наредбата за насърчаване на инвестициите с общинско значение в общината и издаване на сертификати клас В. Това се налага, за да може тя да бъде актуализирана с промените в Закона за насърчаване на инвестициите.

Друга точка от дневния ред е утвърждаване на доклада и финансовия отчет за дейността на комисията на общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица в общината за 2018 г.
Ще бъдат разгледани и гласувани отчетите за дейността на Общински фонд „Култура“, както и на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни за предходната година, а също и Програмата за развитие на туризма на Община Сливен за 2019 г.

Общинските съветници ще гласуват и предоставяне ползването на пасищата, мерите и ливадите от общинския поземлен фонд на територията на общината за стопанската 2019-2020 г.
И в утрешния дневен ред са предвидени разпоредителни сделки и отпускане на финансови помощи на граждани на общината.

Предишна ТЪРЖЕСТВЕНО ЧЕСТВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК В ЯМБОЛ
Следваща ЕКСПОЗИЦИЯ ОТ СВЕТОВНИ ДЕТСКИ РИСУНКИ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „НОВА”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МИНИСТЪР ПЕТЯ АВРАМОВА ИДВА В СЛИВЕН

Утре, 24 октомври, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще бъде на посещение в Сливен, където от 14.30 часа ще се проведе третият полуфинал от образователно-патриотичната кампания „Моят

Новини Сливен

БАЩА УБИ ДЪЩЕРЯ СИ И СЕ САМОУБИ

Полицията работи по случай на убийство и самоубийство в новозагорското село Брястово.  Сигналът е подаден около 14,00 часа на 04 октомври в РУ-Нова Загора. От проведените процесуално-следствени действия е установено,

Новини Сливен

ЗАПОЧВА XVI НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ „ЦВЕТЕН КАМЕРТОН“

На 20 април, събота ще бъде открит XVI Националния фестивал „Цветен камертон“. В зала „Сливен“ от 12.00 часа ще бъде даден старт на конкурса, в който се състезават млади таланти

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

ten + 18 =