ТРИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ ЩЕ РАЗГЛЕЖДА МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА РЕДОВНАТА СИ УТРЕШНА СЕСИЯ

ТРИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ ЩЕ РАЗГЛЕЖДА МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА РЕДОВНАТА СИ УТРЕШНА СЕСИЯ

Три допълнителни точки ще влязат в дневния ред на сесията на Общинския съвет утре. Това заяви председателят на местния парламент Димитър Митев по време на днешната пресконференция. Едната е свързана с провеждането на публичен търг за продажба на частен имот за отварянето на лекарски кабинет в село Камен. По думите на Митев идеята е лекарските кабинети в малките населени места да продължат дейността си, така че жителите им да не остават без здравни грижи.

Втората допълнителна точка се отнася за предоставяне на Общината безвъзмездното право на управление на два имота, които са държавна собственост. Единият е Калояновската тракийска гробница в село Калояново, а другият имот се намира в бившата текстилна фабрика. Предложението е свързано с участието на Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ в два европейски проекта.

По време на сесията утре ще бъде гласувано изменението на Наредбата за насърчаване на инвестициите с общинско значение в общината и издаване на сертификати клас В. Това се налага, за да може тя да бъде актуализирана с промените в Закона за насърчаване на инвестициите.

Друга точка от дневния ред е утвърждаване на доклада и финансовия отчет за дейността на комисията на общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица в общината за 2018 г.
Ще бъдат разгледани и гласувани отчетите за дейността на Общински фонд „Култура“, както и на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни за предходната година, а също и Програмата за развитие на туризма на Община Сливен за 2019 г.

Общинските съветници ще гласуват и предоставяне ползването на пасищата, мерите и ливадите от общинския поземлен фонд на територията на общината за стопанската 2019-2020 г.
И в утрешния дневен ред са предвидени разпоредителни сделки и отпускане на финансови помощи на граждани на общината.

Предишна ТЪРЖЕСТВЕНО ЧЕСТВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК В ЯМБОЛ
Следваща ЕКСПОЗИЦИЯ ОТ СВЕТОВНИ ДЕТСКИ РИСУНКИ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „НОВА”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ – ТВЪРДИЦА С АПЕЛ ЗА СТРИКТНО СПАЗВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРЕПОРЪЧАНИ МЕРКИ

Общинска администрация – Твърдица във връзка с изключително сериозната епидемологична обстановка в страната и за недопускане на случаи на заразяване с коронавирис на територията на общината, се обръща към всички

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАХА КРАДЕЦ

Криминалисти на РУ-Нова Загора разкриха кражба от частен имот в село Караново. Извършителят е задържан.  В края на миналия месец мъж от град Стара Загора е подал заявление за извършена

Новини Сливен

ГОЛЕМИЯТ УСПЕХ НА СЛИВЕНСКАТА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ НЕ БИВА ДА ОСТАНЕ В СЯНКА

Отборът по Реч и Дебати на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, град Сливен, наскоро се завърна от финалния национален кръг на Фондация BEST, (оценяване степента на владеене на английски език), провел се

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

4 × four =