ТРИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ ЩЕ РАЗГЛЕЖДА МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА РЕДОВНАТА СИ УТРЕШНА СЕСИЯ

ТРИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТОЧКИ ЩЕ РАЗГЛЕЖДА МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА РЕДОВНАТА СИ УТРЕШНА СЕСИЯ

Три допълнителни точки ще влязат в дневния ред на сесията на Общинския съвет утре. Това заяви председателят на местния парламент Димитър Митев по време на днешната пресконференция. Едната е свързана с провеждането на публичен търг за продажба на частен имот за отварянето на лекарски кабинет в село Камен. По думите на Митев идеята е лекарските кабинети в малките населени места да продължат дейността си, така че жителите им да не остават без здравни грижи.

Втората допълнителна точка се отнася за предоставяне на Общината безвъзмездното право на управление на два имота, които са държавна собственост. Единият е Калояновската тракийска гробница в село Калояново, а другият имот се намира в бившата текстилна фабрика. Предложението е свързано с участието на Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ в два европейски проекта.

По време на сесията утре ще бъде гласувано изменението на Наредбата за насърчаване на инвестициите с общинско значение в общината и издаване на сертификати клас В. Това се налага, за да може тя да бъде актуализирана с промените в Закона за насърчаване на инвестициите.

Друга точка от дневния ред е утвърждаване на доклада и финансовия отчет за дейността на комисията на общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица в общината за 2018 г.
Ще бъдат разгледани и гласувани отчетите за дейността на Общински фонд „Култура“, както и на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни за предходната година, а също и Програмата за развитие на туризма на Община Сливен за 2019 г.

Общинските съветници ще гласуват и предоставяне ползването на пасищата, мерите и ливадите от общинския поземлен фонд на територията на общината за стопанската 2019-2020 г.
И в утрешния дневен ред са предвидени разпоредителни сделки и отпускане на финансови помощи на граждани на общината.

Предишна ТЪРЖЕСТВЕНО ЧЕСТВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК В ЯМБОЛ
Следваща ЕКСПОЗИЦИЯ ОТ СВЕТОВНИ ДЕТСКИ РИСУНКИ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „НОВА”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЛАНИРАНИТЕ СТРЕЛБИ НА „БАТМИШ“ ЗАПОЧВАТ ОТ УТРЕ – 2 МАРТ

Център за подготовка на специалисти обяви датите на планираните за месец март  стрелби на Огневи комплекс „Батмиш“ край Сливен. Ученията ще започнат от утре и ще продължат отново през целия

Новини Сливен

ДОЦ. Д-Р МАРИЯ ТОДОРОВА Е ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „МИЛОСЪРДИЕ“

Доц. д-р Мария Тодорова е носител на награда „Милосърдие“ за 2019 г. Отличието се връчва от Община Сливен на изявена личност в областта на здравеопазването и социалната политика. Решението е

Новини Сливен

ШОФЬОР БЕЗ КНИЖКА ЗАБИ КОЛАТА СИ В ДЪРВО И Я ПРЕОБЪРНА

На 13 януари, в 00,15 часа,  в РУ-Нова Загора, е получено съобщение за възникнало пътно произшествие на пътя между град Нова Загора и село Ценино. На място полицейските служители установяват

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

nineteen − seven =