ТРИ ДИАМАНТЕНИ И ТРИ ЗЛАТНИ СВАТБИ ПРАЗНУВАХА В КРУШАРЕ
22.11.2022 3061 Прегледи

ТРИ ДИАМАНТЕНИ И ТРИ ЗЛАТНИ СВАТБИ ПРАЗНУВАХА В КРУШАРЕ

Шест семейства от сливенското село Крушаре празнуваха дългогодишния си брак на 21 ноември – Ден на християнското семейство. Три от сватбите са диамантени, а три – златни. Празникът се организира от НЧ „ИСКРА – 1929” със секретар Йорданка Таскова, съвместно с Кметство – Крушаре и пенсионерски клуб „Вечна младост”.
Двойките с диамантена сватба – 60 години съвместен живот, отбелязаха Николинка и Андон Колеви, Марийка и Димитър Генови, Райка и Диньо Иванови. Златна сватба – 50 години брак, празнуваха Василка и Йордан Кирови, Дияна и Теньо Стоянови и Елена и Теньо Теневи.

Заместник-кметът Пепа Чиликова връчи поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев.
„Днешният ден е особено специален за вас и вашите близки, триумф на добрите човешки взаимоотношения, на съпружеското разбирателство и топлотата на семейното огнище. Всеки ден, през тези 50 и 60 години, сте преодолявали трудности, споделяли сте радост и тъга, делили сте хляба и солта, избърсвали сте сълзите си и сте търсили щастието. Нека взаимната ви подкрепа и обич се предават на поколенията след вас, които да наследяват търпението и уважението един към друг“, се казва в адреса от кмета Стефан Радев.

Семействата бяха приветствани и от кмета на селото Димо Станков.

„ Петдесет години съвместен живот в празник и делник, в радост и неволи, но винаги заедно, винаги един до друг. Те вдъхват вяра, че любовта и доброто не само съществуват, но и побеждават“, каза Станков.

Юбилярите получиха подаръци, а гостите бяха запознати с техните семейства. Програмата продължи с изпълнение на женската фолклорна група към читалището.
Отбелязването на диамантени и златни сватби на семейства от село Крушаре се превърна в традиция и се провежда за пореден път.

Предишна 24-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА ДРОГА В СЛИВЕН
Следваща СЕКТОР "ЕНЕРГЕТИКА" ОБЕДИНЕН В ОСТРО ПИСМО ДО ИНСТИТУЦИИТЕ. ОБЕЩАВАТ ПРОТЕСТИ, АКО КСНС НЕ БЪДЕ СВИКАН И СРОКЪТ ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА ВЪГЛИЩНИТЕ ЦЕНТРАЛИ НЕ БЪДЕ УДЪЛЖЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РУ-КОТЕЛ ИЗДИРВА СОБСТВЕНИКА НА ЗЛАТНО КОЛИЕ

На 29 юни в районното полицейско  управление в град Котел е предадено златно колие. Намерено е същия ден около 17,10 часа в района на магазин „Каваците” в град Котел, но

Новини Сливен

КРЕПОСТ ТУИДА С НАГРАДА ОТ „ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО-2020”

Късноантична и средновековна крепост Туида спечели безапелационно в Годишните награди на „Ваканция и СПА Експо-2020”. Сливенският обект бе отличен след оценка на експертно  жури в категория „Извън стандарта“. Призът е

Новини Сливен

ЗАБРАНЯВАТ СЕ ПОСЕЩЕНИЯТА В ДИСКОТЕКИ И ПРАЗНЕНСТВАТА НА ЗАКРИТО С НАД 10 ДУШИ

Със заповед РД-01-332 на здравния министър за периода от 15 до 30 юни се забраняват посещенията на дискотеки, пиано-барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения. Не се