ТРИ ДИАМАНТЕНИ И ТРИ ЗЛАТНИ СВАТБИ ПРАЗНУВАХА В КРУШАРЕ

ТРИ ДИАМАНТЕНИ И ТРИ ЗЛАТНИ СВАТБИ ПРАЗНУВАХА В КРУШАРЕ

Шест семейства от сливенското село Крушаре празнуваха дългогодишния си брак на 21 ноември – Ден на християнското семейство. Три от сватбите са диамантени, а три – златни. Празникът се организира от НЧ „ИСКРА – 1929” със секретар Йорданка Таскова, съвместно с Кметство – Крушаре и пенсионерски клуб „Вечна младост”.
Двойките с диамантена сватба – 60 години съвместен живот, отбелязаха Николинка и Андон Колеви, Марийка и Димитър Генови, Райка и Диньо Иванови. Златна сватба – 50 години брак, празнуваха Василка и Йордан Кирови, Дияна и Теньо Стоянови и Елена и Теньо Теневи.

Заместник-кметът Пепа Чиликова връчи поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев.
„Днешният ден е особено специален за вас и вашите близки, триумф на добрите човешки взаимоотношения, на съпружеското разбирателство и топлотата на семейното огнище. Всеки ден, през тези 50 и 60 години, сте преодолявали трудности, споделяли сте радост и тъга, делили сте хляба и солта, избърсвали сте сълзите си и сте търсили щастието. Нека взаимната ви подкрепа и обич се предават на поколенията след вас, които да наследяват търпението и уважението един към друг“, се казва в адреса от кмета Стефан Радев.

Семействата бяха приветствани и от кмета на селото Димо Станков.

„ Петдесет години съвместен живот в празник и делник, в радост и неволи, но винаги заедно, винаги един до друг. Те вдъхват вяра, че любовта и доброто не само съществуват, но и побеждават“, каза Станков.

Юбилярите получиха подаръци, а гостите бяха запознати с техните семейства. Програмата продължи с изпълнение на женската фолклорна група към читалището.
Отбелязването на диамантени и златни сватби на семейства от село Крушаре се превърна в традиция и се провежда за пореден път.

Предишна 24-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА ДРОГА В СЛИВЕН
Следваща СЕКТОР "ЕНЕРГЕТИКА" ОБЕДИНЕН В ОСТРО ПИСМО ДО ИНСТИТУЦИИТЕ. ОБЕЩАВАТ ПРОТЕСТИ, АКО КСНС НЕ БЪДЕ СВИКАН И СРОКЪТ ЗА ЗАТВАРЯНЕ НА ВЪГЛИЩНИТЕ ЦЕНТРАЛИ НЕ БЪДЕ УДЪЛЖЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ ОТНОВО ПРЕДОТВРАТИХА РАЗРАСТВАНЕТО НА ПОЖАР КРАЙ С. ГРАДЕЦ

Горски служители за пореден път пребориха пожар, тръгнал от нерегламентирано сметище край с. Градец, община Котел. Според първоначална информация от горските експерти, които са на място, има съмнение за умишлен

Новини Сливен

СЛУЖИТЕЛИ НА ПРИРОДЕН ПАРК „СИНИТЕ КАМЪНИ“ В СЛИВЕН ОКАЗАХА ПЪРВА ПОМОЩ НА ДВА БЕЛИ ЩЪРКЕЛА

Служители на Природен парк „Сините камъни“ в Сливен оказаха първа помощ на два бели щъркела, докарани от град Шумен през последната седмица.  Това съобщиха от Дирекцията на парка. Единият от

Новини Сливен

ПОЛИЦАЙ ОТ СЛИВЕН СЪДИ АЛПИНИСТА АТАНАС СКАТОВ ЗА ОБИДА

Полицай от РУП – Сливен съди алпиниста Атанас Скатов за обида, научи Sliveninfo. Наказателното дело от частен характер е образувано по тъжба на инспектор Димитър Андонов, който е поискал 2