ТРИ АРЕСТА СЛЕД РАЗБИТА НАРКОЛАБОРАТОРИЯ В СЛИВЕН
юли 15, 2023 4726 Прегледи

ТРИ АРЕСТА СЛЕД РАЗБИТА НАРКОЛАБОРАТОРИЯ В СЛИВЕН

На 12.07.2022 г. съгласно предварително утвърден план и под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Сливен е проведена специализирана полицейска операция за неутрализиране на престъпна дейност на лица от гр.Сливен, извършващи престъпления, свързани с производство на наркотични вещества и прекурсори.

Специализираната полицейска операция е проведена на територията на гр.Сливен съвместно с полицейски служители от сектор 02 отдел 12, отдел 01 при ГДБОП – МВР, както и служители на отдел 11 при ГДБОП и служители на НИК – МВР и ОД МВР – Сливен.

Под ръководството на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Сливен са проведени претърсвания на четири адреса и четири автомобила. В хода на операцията и извършените процесуално – следствени действия на единия от адресите е установена в процес на работа химическа лаборатория за производство на наркотични вещества и прекурсори. При претърсването са намерени и иззети около 90 кг ефедрин, голямо количество химични вещества, използвани за производството на наркотичните вещества, както и множество машини и съоръжения, използвани за синтеза на химическите вещества. При операцията първоначално за срок от 24 часа са задържани П.Д.С. на 60 г., М.К.Д. на 52 г. и Г.М.М. на 42 г., след което с постановление на наблюдаващия прокурор лицата са задържани за срок до 72 часа.

На 14.07.2023 г. по искане на Окръжна прокуратура – Сливен Окръжен съд – Сливен взе постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на трите обвиняемите лица.

Работата по документиране на престъпната дейност на тримата обвиняеми продължава по образуваното досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура – Сливен.

Предишна ПОЧЕТНАТА ОБИКОЛКА "В ЧЕСТ НА РАКОВСКИ" ЩЕ СЕ СЪСТОИ ОТ 11 Ч. НА ПЛ. "ВЪЗРАЖДАНЕ" В КОТЕЛ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СВИКА РАБОТНА СРЕЩА ЗА ОБХВАТА НА ДЕЦАТА В ОБРАЗОВАНИЕТО

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски свика работна среща с ръководителите на държавните структури, общините и неправителствените организации във връзка с Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и

Новини Сливен

ДУХОВНО ПРЕЧИСТВАНЕ И КРАСИВА МУЗИКА ОБЕЩАВАТ УЧАСТНИЦИТЕ ВЪВ ВЕЛИКДЕНСКИЯ КОНЦЕРТ НА СИМФОНИЧНИЯ ОРКЕСТЪР

Неповторимо изживяване, което носи духовно пречистване и красота, очаква посетителите на Великденския концерт на Симфоничния оркестър в Сливен. Това заявиха в Пресклуба на БТА в Сливен участниците в музикалното събитие,

Новини Сливен

СЕЛО МЕЧКАРЕВО Е ДОМАКИН НА 19-ТОТО ИЗДАНИЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР „ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ“

Село Мечкарево е домакин на 19-тото издание на Регионалния фолклорен събор „Зимни празници“. Близо 20 състава от 15 читалища от община Сливен участват в тазгодишното издание на празника. Над 200