ТРИМА  НОВОЗАРАЗЕНИ И ШЕСТИМА ИЗЛЕКУВАНИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 24 ЧАСА В СЛИВЕН
май 14, 2020 536 Прегледи

ТРИМА НОВОЗАРАЗЕНИ И ШЕСТИМА ИЗЛЕКУВАНИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 24 ЧАСА В СЛИВЕН

Още трима души са заразени с коронавирус в Сливен, сред тях и дете на 10г. За последното денонощие в града има шестима, които са оздравели, съобщиха тази сутрин от НОЩ.

31 са новите случаи през последното денонощие. 20 от тях са настанени в болница, активните области са 9. Това съобщи на брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Щабът продължава работата си в условията на извънредна епидемичната обстановка. Той ще мониторира ситуацията в другите страни и ще прави предложения за затягане или отхлабване на мерките, каза генералът.

1611 са направените изследвания през последните 24 часа. До момента потвърдените случаи у нас са 2100 души, от които активни – 1481.

12 от новозаразените са от София – в Александровска болница са приети – 4, амбулаторни са 8. В Ямбол – 6, в Плевен – 4, в Сливен – 3, в Пловдив – 2, в Габрово, Кюстендил, Монтана и Пазарджик – по 1.

Дете на 10 г. е заразено в Сливен.

Досега заразените медици са 228, 11% от общия брой потвърдени. Три са новите случаи – лекар, медицинска сестра и санитар. Лекарят е от болницата в Пазарджик, другите двама медици са от ВМА-Плевен.

521 са излекуваните до момента. Новите са 22 – ВМА – 1, РЗИ София (на домашно лечение) – 12, Сливен – 6, Кюстендил – 2, Бургас – 1.

Трима са починали през изминалото денонощие, с което общият брой на леталните случаи е 99: мъж на 79 г. от Дома за стари хора в Кула, който е бил лекуван в Монтана; жена на 75 г. с ковид-пневмония от УМБАЛ „Св. Анна“; мъж на 87 г. с придружаващи сърдечни заболявания и карцином на ректума в Пирогов.

365 са настанените за болнично лечение, от тях в интензивни отделения са 51.

Наблюдаваме какво става в детските градини в страните, където са отворени. В Дания изминаха повече от 10 дни и не се забелязва повишение на заболеваемостта. В Германия обаче отчитат, че опасността остава и на този етап, поне още една седмица не бива да се коментира отварянето им у нас, каза шефът на щаба.

Все още в страната болестта се разпространява на огнища – когато се открие огнище – случаите се увеличават. Това обяснява големите разлики в установените пред различните дни, обясни ген. Мутафчийски и допълни, че има случаи на масово изследване, каквото е било направено в болница вчера – от 200 души персонал няма нито един заразен.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ: ОБИДНО Е ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ДА ИМА ТАКЪВ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЪСТОЯНИЕТО НА НИКОЛАЙ ОТ СЛИВЕН Е КРИТИЧНО

Състоянието на Николай от Сливен е критично. Той е скочил не от петия етаж, а от втория на болницата в Стара Загора, където е настанен. След назначените експертизи Николай трябвало

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ОДОБРИ ОБЩИЯ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ОБЩИНАТА

На редовната сесия на местния парламент днес бяха приети всичките 29 точки от дневния ред. Сред тях са Отчетът за 2018 г. на Програма за опазване на околната среда на

Новини Сливен

КРИТИЧНО Е СЪСТОЯНИЕТО НА ЕДИНСТВЕНИЯ ОЦЕЛЯЛ ПРИ КАТАСТРОФАТА С ТРИМА ЗАГИНАЛИ

Продължава работата по тежкото пътно произшествие от 12 април. Образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен. До момента е установено, че около 02,30 часа в района на 267