ТРИМА ЗАБОЛЯХА НА РАБОТНОТО МЯСТО, ЧЕТИРИМА – В СЕМЕЙНИ ОГНИЩА
04.02.2021 1706 Прегледи

ТРИМА ЗАБОЛЯХА НА РАБОТНОТО МЯСТО, ЧЕТИРИМА – В СЕМЕЙНИ ОГНИЩА

Огнище на работното място бе регистрирано през последното денонощие в Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.  Заболели са трима служители в търговски обект. Днес започна карантинирането на контактните им лица. В обекта е извършена пълна дезинфекция.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 жители на областта е 25 души.  Четирима души са заболели в семейни огнища. Сред тях е ученик, който не е посещавал училище заради дистанционното обучение, и служителка от непедагогическия персонал в сливенско училище, която също не е имала контакти с колегите си на работното място.

35 болни са излекувани.

За съжаление, починаха трима пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания на възраст 73, 74 и 82 години. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките им.

По указания на областния управител Чавдар Божурски бяха възобновени засилените проверки от страна на РЗИ и ОД на МВР за спазването на противоепидемичните мерки. Здравните инспектори посетиха 43 обекта  в областта, нарушения не са констатирани. Служителите на реда извършиха 61 проверки, от които 48 в община Сливен – 39 в закрити обществени места и 9 в обществения транспорт. 12 проверки са осъществени в Нова Загора, Котел и Твърдица.  В Сливен са съставени 9 предупредителни протокола и 10 акта да неносене на предпазна маска за лице.

Към момента активните случаи в областта са 360, като преобладаваща част от тях са в най-голямата община, Сливенската – 317. Под карантина са 822 души, като 644 са жители на Сливен и общината.

Областният кризисен щаб призовава гражданите да спазват отговорно разпоредените противоепидемични мерки.

 

Предишна ВОЕННИ ОТ САЩ И БЪЛГАРИЯ ТРЕНИРАТ ОЦЕЛЯВАНЕ И РАЗУЗНАВАНЕ КРАЙ СЛИВЕН
Следваща 873 РАБОТЕЩИ В ОБРАЗОВАНИЕТО БЯХА ИЗСЛЕДВАНИ ЗА COVID-19

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

По време на полет стюардесата пита: – Има ли доктор в самолета? Става един и отива в пилотската кабина. След няколко минути излиза и казва на стюардесата: – Извинете, но

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Скъпи, искам да ми подаряваш цветя всеки ден… А не само на Св. Валентин и 8 март… – Скъпа, а аз пък искам да си вещица само на Хелоуин…

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Ако неочаквано умра, ти ще се ожениш ли отново? Той: – Разбира се че не! – Не? Защо не? Да би да ти е лошо да си женен? –