ТРЕТИ ДЕН ГОРИ ПОЖАРЪТ НАД ВОЕННИЯ ПОЛИГОН „НОВО СЕЛО“
07.11.2022 650 Прегледи

ТРЕТИ ДЕН ГОРИ ПОЖАРЪТ НАД ВОЕННИЯ ПОЛИГОН „НОВО СЕЛО“

Пожарът над военния полигон „Ново село“ не е овладян окончателно, въпреки че в два поредни дни на помощ на огнеборците бяха включени два хеликоптера на Военновъздушните сили, предаде БНТ.

Днес основните сили и средства ще бъдат насочени в западната част, където все още огънят не е потушен и се развива. Опасенията са пламъците да не стигнат до невзривени боеприпаси в периметъра на военния полигон.

Очакванията са пожарът да бъде ограничен от просеката, която беше направена вчера с тежка верижна машина.

Тази сутрин ще се вземе решение дали в борбата с огъня да бъде включен отново хеликоптер, обяви директорът на пожарната в Сливен комисар Владимир Демирев.

По думите му, през нощта не са извършвани активни действия.

„Снощи оставихме две огнища на изток и на запад като източното беше почти ликвидирано. Тази сутрин по време на обход видях, че не се вижда дим. Остава западното огнище“, допълни комисар Демирев.

Пожарът е предизвикан от учебни стрелби на полигона, а опасността от случайни невзривени боеприпаси усложни работата на огнеборците.

Пламъците са обхванали растителност на площ вече от 4000 декара. Над 60 военни, 30 пожарникари и горски служители гасят пламъците вече трети ден.

 

dnes.dir.bg

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЧЕТИРИМА СА ХВАНАТИ С АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ ПРЕЗ УИКЕНДА

За автора

Може да харесате още

Новини

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

На 25 декември празнуваме Рождество Христово. Това е един от най-големите църковни празници в християнския свят. Той е своеобразно продължение на Бъдни вечер. На него християните честват рождането на Исус

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Съдия в ски слалом пита състезател – Не можехте ли да се движите по-бързо? – Можех, но правилата забраняват да си сваля ските. Курсът на обучение на един скиор-алпиец се

Новини

ДАВАТ 2,1 МЛН. ЛЕВА НА ВиК – СЛИВЕН

ВиК – Сливен да бъде финансирано с 2,1 милиона лева от „Български ВиК холдинг “, решиха акционерите на дружеството. Отпуснатите средства ще бъдат използвани за погасяване на задължения на ВиК