ТРЕТИ ДЕН ГОРИ ПОЖАРЪТ НАД ВОЕННИЯ ПОЛИГОН „НОВО СЕЛО“

ТРЕТИ ДЕН ГОРИ ПОЖАРЪТ НАД ВОЕННИЯ ПОЛИГОН „НОВО СЕЛО“

Пожарът над военния полигон „Ново село“ не е овладян окончателно, въпреки че в два поредни дни на помощ на огнеборците бяха включени два хеликоптера на Военновъздушните сили, предаде БНТ.

Днес основните сили и средства ще бъдат насочени в западната част, където все още огънят не е потушен и се развива. Опасенията са пламъците да не стигнат до невзривени боеприпаси в периметъра на военния полигон.

Очакванията са пожарът да бъде ограничен от просеката, която беше направена вчера с тежка верижна машина.

Тази сутрин ще се вземе решение дали в борбата с огъня да бъде включен отново хеликоптер, обяви директорът на пожарната в Сливен комисар Владимир Демирев.

По думите му, през нощта не са извършвани активни действия.

„Снощи оставихме две огнища на изток и на запад като източното беше почти ликвидирано. Тази сутрин по време на обход видях, че не се вижда дим. Остава западното огнище“, допълни комисар Демирев.

Пожарът е предизвикан от учебни стрелби на полигона, а опасността от случайни невзривени боеприпаси усложни работата на огнеборците.

Пламъците са обхванали растителност на площ вече от 4000 декара. Над 60 военни, 30 пожарникари и горски служители гасят пламъците вече трети ден.

 

dnes.dir.bg

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЧЕТИРИМА СА ХВАНАТИ С АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ ПРЕЗ УИКЕНДА

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Ева е била първата жена, която е казала: – Нямам какво да облека! И е била последната, която е казала истината. – Какво е това „брак“, пита малкият син. –

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Мъж стои в три часа през нощта и тъпо гледа релсите на трамвая. Към него се приближава полицай: – Ти кво правиш, бе? – Чакам трамвая. – Какъв трамвай,

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Ало, жена, забравил съм си фиша за тотото вкъщи. Я ми кажи числата, да проверим тиража. Слушай добре сега! Едно има ли? – Ъъъ… има! – Седем има ли?