ТРАНСПОРТНИЯТ МИНИСТЪР НИКОЛАЙ СЪБЕВ ПОДКРЕПИ ИСКАНЕТО НА ГРАЖДАНИ ОТ НОВА ЗАГОРА ДА СЕ ЗАПАЗИ И РЕМОНТИРА ЖП ГАРАТА
март 25, 2022 738 Прегледи

ТРАНСПОРТНИЯТ МИНИСТЪР НИКОЛАЙ СЪБЕВ ПОДКРЕПИ ИСКАНЕТО НА ГРАЖДАНИ ОТ НОВА ЗАГОРА ДА СЕ ЗАПАЗИ И РЕМОНТИРА ЖП ГАРАТА

Транспортният министър Николай Събев подкрепи искането на граждани от Нова Загора да се запази и ремонтира жп гарата в града. Той участва днес в инициирано от него обществено обсъждане за съдбата на приемното здание, което трябваше да бъде разрушено и на мястото му да се построи нова сграда от павилионен тип.

„Склонен съм да направя всички усилия, за да запазим това здание, което е паметник на културата“, каза Събев след разговора с хората. Опасенията му са свързани с евентуално неспазване на крайния срок, който е до месец май 2023 година.

Зданието да бъде диамант в короната на гаровите комплекси в България, пожела министърът. Новозагорската гара се намира на маршрута на легендарния Ориент експрес.

 

Велина Василева, БТА

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ПРОВЕЖДА АНКЕТА ЗА ОЦЕНКА НА АДМИНИСТРАТИВНОТО ОБСЛУЖВАНЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ХРИСТО ХРИСТОВ: ВАЖНО Е ДА ПОЛОЖИМ МИНИМАЛНИ УСИЛИЯ, ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА СЕ СПРАВИМ ЗАЕДНО С ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА

„Живеем в тежко време, съпроводено от безпрецедентни кризи – здравна, икономическа и финансова. Тези изпитания са трудни за всички – и за хората, и за бизнеса, и за общинските структури.

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ОСИГУРЯВА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПАТРОНАЖНА ГРИЖА НА ВЪЗРАСТНИ ХОРА И ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ

Община Сливен получи одобрение по проект, свързан с осигуряването на допълнителна патронажна грижа на възрастни хора и лица с увреждания. Това заяви кметът Стефан Радев на днешния брифинг на общинското

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН: НАД 460 НАРУШЕНИЯ НА СКОРОСТТА СА УСТАНОВЕНИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация