ТРАДИЦИОННИЯТ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР В САМУИЛОВО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 3 И 4 ЮНИ
май 30, 2022 326 Прегледи

ТРАДИЦИОННИЯТ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР В САМУИЛОВО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 3 И 4 ЮНИ

След 2-годишно прекъсване заради ковид пандемията, традиционният фолклорен събор за празника на село Самуилово, се завръща с разнообразна програма.

През първия ден, на 3 юни, с концерти ще се изявяват Сливенският ансамбъл за народни песни и танци, самодейни състави от Сливен и Кермен, както и от селата – Самуилово, Панаретовци, Гавраилово и Селиминово. Вечерта, на същия ден, от 20 ч., ще започнат изпълненията на народните певци от Самуилово и Оркестър „Гергьовден“.

Вторият ден от събора, 4 юни, е посветен на спортни прояви. В 10 ч. ще започнат турнирите по футбол на малки вратички и по бадминтон. Турнирът по тенис на маса за юноши е насрочен за 16 ч., а за мъже – от 18 ч. Заявки за участие в турнирите могат да се подават до 1 юни в кметството на село Самуилово.

Организатор на проявите са Кметство Самуилово, НЧ „Светлина – 1928“, с подкрепата на Община Сливен.

Предишна МАЛКАТА НИЯ СЕ ОКИЧИ С ТРИ ЗЛАТНИ МЕДАЛА НА ОБЩИНСКОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПЛУВАНЕ В СЛИВЕН
Следваща КМЕТЪТ НА ТВЪРДИЦА АТАНАС АТАНАСОВ: НАД 50 КОЛИ СА ПОТРОШЕНИ САМО В СЕЛО ОРИЗАРЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ЯНКО ЯНКОВ ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА СЛИВЕН

Уважаеми съграждани, Приемете искрените ми поздрави във връзка с празника на Сливен и деня, в който почитаме Свети Димитър! Историята на родния ни край датира от древни времена. Нашите предци

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ЯНКО ЯНКОВ ЗА ДЕНЯ НА ХРАБРОСТТА И БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ

Поздравление от Янко Янков за Деня на храбростта и Българската армия Скъпи съграждани, По традиция българският народ тачи 6 май като Ден на храбростта и празник на Българската армия. Този

Новини Сливен

ДВОРЪТ НА ДЕТСКА ГРАДИНА „БОЖУР“ „СВЕТНА“

Дворът на детска градина „Божур“ вече е почистен. Няма и следа от дърветата и клоните, останали след санитарната сеч. На всичко отгоре се появиха нови пейки и пързалки за децата.