ТРАГЕДИЯ: ДЕТЕ ПОЧИНА СЛЕД ОБГАЗЯВАНЕ
март 7, 2022 1099 Прегледи

ТРАГЕДИЯ: ДЕТЕ ПОЧИНА СЛЕД ОБГАЗЯВАНЕ

Единадесетгодишно момче почина след обгазяване в къща в Ямбол. Неговият брат и сестра са в критично състояние и са настанени в реанимацията на ямболската болница.

Сигналът за инцидент с три обгазени деца на ул. „Тополница“ в града е подаден в полицията около 10:00 часа днес, съобщи говорителят на ОД на МВР Татяна Павлова, цитирана от БТА.

Две момчета – на 11 и 16 години, и момиче на 13 години са постъпили в многопрофилната болница „Св. Пантелеймон“ в Ямбол в изключително тежко състояние, с интоксикация. Приети са веднага в реанимация. Въпреки усилията на лекарите, 11-годишното момче е починало. Останалите две деца остават в тежко състояние в интензивното отделение на лечебното заведение.

По първоначална информация вероятно се касае за обгазяване от печка на твърдо гориво, каза зам.-директорът на болницата д-р Валентин Вълчев.

Брат и сестрата на починалото дете са настанени в Ковид реанимацията, защото по думите на лекарите в болницата са с положителен тест за коронавирус. 4 реаниматора се опитват да спасят живота им.

Обвиненията на близките са, че линейката се е забавила и поради тази причина децата са докарани с лични автомобили. От Спешния център твърдят, че нищо такова не е имало.

 

dnes.dir.bg

Предишна Д-Р ВЕСЕЛИН ВАСИЛЕВ СПЕЧЕЛИ КОНКУРСА ЗА НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО РЕХАБИЛИТАЦИЯ В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА НА СЛИВЕН
Следваща 173 НОВИ БОЛНИ И 450 ИЗЛЕКУВАНИ ПАЦИЕНТИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

30 КГ. КАНАБИС СА ЗАЛОВЕНИ ОТ ПОЛИЦИЯТА В ЯМБОЛ

Специализираната полицейска операция е проведена на 2 октомври, в изпълнение на плана за противодействие на конвенционалната престъпност. В хода на полицейските действия в землището на село Стефан Караджово са открити

Новини Ямбол

КМЕТЪТ НА ЯМБОЛ ПРИЗОВА ГРАЖДАНИТЕ ДА ПОМАГАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕТО НА ОБЩИНАТА

По данни на Хидрометеорологична обсерватория-Ямбол към 7.00 часа тази сутрин в Ямбол е измерена височина на снежната покривка от 17 сантиметра.На места поради навявания височината на снежната покривка е по-голяма.

Новини Ямбол

НОВИ ЕКСПОНАТИ ПОПЪЛВАТ ФОНДА НА ЯМБОЛСКИЯ МУЗЕЙ НА БОЙНАТА СЛАВА

Артилерийски верижен влекач и бронирана разузнавателна машина, използвана за радиационно и химическо разузнаване, са най-новите попълнения във фонда на ямболския Музей на бойната слава. Машините са дарени от Министерство на