ТРАГЕДИЯ: ДЕТЕ ПОЧИНА СЛЕД ОБГАЗЯВАНЕ
март 7, 2022 1419 Прегледи

ТРАГЕДИЯ: ДЕТЕ ПОЧИНА СЛЕД ОБГАЗЯВАНЕ

Единадесетгодишно момче почина след обгазяване в къща в Ямбол. Неговият брат и сестра са в критично състояние и са настанени в реанимацията на ямболската болница.

Сигналът за инцидент с три обгазени деца на ул. „Тополница“ в града е подаден в полицията около 10:00 часа днес, съобщи говорителят на ОД на МВР Татяна Павлова, цитирана от БТА.

Две момчета – на 11 и 16 години, и момиче на 13 години са постъпили в многопрофилната болница „Св. Пантелеймон“ в Ямбол в изключително тежко състояние, с интоксикация. Приети са веднага в реанимация. Въпреки усилията на лекарите, 11-годишното момче е починало. Останалите две деца остават в тежко състояние в интензивното отделение на лечебното заведение.

По първоначална информация вероятно се касае за обгазяване от печка на твърдо гориво, каза зам.-директорът на болницата д-р Валентин Вълчев.

Брат и сестрата на починалото дете са настанени в Ковид реанимацията, защото по думите на лекарите в болницата са с положителен тест за коронавирус. 4 реаниматора се опитват да спасят живота им.

Обвиненията на близките са, че линейката се е забавила и поради тази причина децата са докарани с лични автомобили. От Спешния център твърдят, че нищо такова не е имало.

 

dnes.dir.bg

Предишна Д-Р ВЕСЕЛИН ВАСИЛЕВ СПЕЧЕЛИ КОНКУРСА ЗА НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО РЕХАБИЛИТАЦИЯ В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА НА СЛИВЕН
Следваща 173 НОВИ БОЛНИ И 450 ИЗЛЕКУВАНИ ПАЦИЕНТИ ЗА СЕДМИЦА В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

СПИРАТ РАБОТА ЗАВОДИТЕ НА „ЯЗАКИ“ В СЛИВЕН, ЯМБОЛ И ДИМИТРОВГРАД

„Язаки България“, която произвежда автомобилни компоненти, спира производство в заводите си в Димитровград, Сливен и Ямбол до 5 април, съобщават от компанията. Тези мерки са взети в отговор на повишаващото

Новини Ямбол

„КОД ЧЕРНО“ В ЦЕНТЪРА НА ЯМБОЛ

Близо 200 родители заедно с децата си излязоха на протест пред община Ямбол в Деня на труда 1 май. Протестът им е част от националните протестни действия под мотото „Код:

Новини Ямбол

НАД 2 КГ ЗЛАТНИ НАКИТИ В ДВОЙНО ДЪНО НА ЧАНТА ОТКРИХА МИТНИЧЕСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА ГКПП ЛЕСОВО

2 028 грама контрабандни златни изделия задържаха митническите и гранични служители на ГКПП Лесово. Недекларираните златни накити са открити от митническите служители в двойно дъно на чанта при митническа проверка