ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН С НОВИ УСЛУГИ ЗА УЛЕСНЕНИЕ НА АБОНАТИТЕ СИ

ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН С НОВИ УСЛУГИ ЗА УЛЕСНЕНИЕ НА АБОНАТИТЕ СИ

Инж. Костов, намираме се в навечерието на новия отоплителен сезон. Трябва ли задължително всички Ваши абонати да имат в домовете си уреди за дистанционно отчитане?

Топломерите с дистанционно отчитане стават задължителни, като масовата промяна на устройствата вече започна. Уредите върху радиаторите и индивидуалните топломери за топла вода вече трябва да бъдат подменени с уреди за дистанционно отчитане. Основната цел е да се премине към отчитане на реалното месечно потребление, а не то да се базира на прогнозните сметки от предишния отоплителен сезон. Това са промени, които се предвиждат в Закона на енергетиката, като до края на януари 2027 г. окончателно всички уреди за отчитане на парно и топла вода трябва да осигурят възможност за дистанционна връзка.

 

От къде могат да бъдат закупени уредите?

Уредите за дистанционно отчитане могат да бъдат закупени както от нас, така и от фирмите за дялово разпределение. Ако уредите бъдат закупени от нас, ние им осигуряваме безплатен монтаж.

Искам да напомня на всички наши абонати, които вече са получили необходимия пакет  документи и желаят ние да им поставим уреди за дялово разпределение да ги попълнят и подадат, за да можем да стартираме тяхното монтиране преди началото на отоплителния сезон.

 

Като говорим за новия отоплителен сезон, приключихте ли с всички профилактични ремонтни дейности за това лято?

В разписания от нас план успяхме да приключим в срок с всички ремонти дейности по нашите съоръжения. Имаме пълна готовност да стартираме новия отоплителен сезон. Трябва само да имаме необходимите условия, разписани в нормативната уредба, а именно три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12°C и прогноза от НИМХ за трайно застудяване. Следим постоянно прогнозата за времето и ще реагираме съобразно климатичните условия и в съответствие с нормативните изисквания. Синоптичните прогнози към момента са за сравнително топло време и не се очаква пускане на парното.

 

Какво трябва да направят абонатите Ви преди старта на новия зимен сезон?

Преди старта на отоплителен сезон 2020-2021 г. клиентите ни трябва да приключат с всички ремонти по вътрешните инсталации и в случай, че са източени, да ги запълнят отново. Няма как да пуснем отоплението, ако вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Тук отново искам да напомня, че трябва да се ограничи максимално достъпът до абонатните станции, за да се намали възможността от манипулации и кражби на топлинна енергия. Това ще даде позволи коректното отчитане на консумираната топлинна енергия и ще гарантира качественото и надеждно топлоснабдяване на всички имоти.

 

Каква информация могат да получат абонатите Ви на Вашия национален номер?

На нашия национален телефон 0700 89 030 всеки наш абонат ще може да получи информация, свързана с вътрешната отоплителна инсталация и битова гореща вода, както и за проблеми, възникнали при топлоподаването или сам да ни съобщи за възникнала авария по топлопреносната мрежа. На този телефон нашите служители ще дадат актуална информация за промоционални договори и актуални промоции.

 

Споменахте промоционални договори. Предвиждате ли такива?

Да, в момента работим точно по такъв нов промоционален договор. Скоро официално ще обявим какви ще бъдат условията по него, както и сроковете, в които абонатите ни могат да се възползват от промоциите ни.

 

Предишна АНСАМБЪЛЪТ ЗА НАРОДНИ ПЕСНИ И ТАНЦИ "СЛИВЕН" ВИ КАНИ НА КОНЦЕРТ НА 22 СЕПТЕМВРИ
Следваща ПИЯН ОХРАНИТЕЛ СЕ УДАРИ В ПАТРУЛКА /обновена/

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МНОГО НАГРАДИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ“

„За активна и успешна театрална дейност”  клуб „Млади възрожденци” с ръководител Величка Ненчева, театър „Класика” с ръководител Соня Келеведжиева и театралната трупа, играеща на немски език с ръководител Надежда  Койчева,

Новини Сливен

АРЕСТ СЛЕД СКАНДАЛ МЕЖДУ ДВАМА ДУШИ ВЪВ ВИЛНАТА ЗОНА

Полицейски служители на РУ-Сливен са се отзовали на сигнал за скандал и причиняване на материални щети. На 2 юли, около 09,00 часа, в местността „Рамануша“ е възникнал скандал между двама

Новини Сливен

ПОДПАЛВАЧЪТ НА КЪЩА В БАЛКАНА ОСТАВА В АРЕСТА

По искане на Районна прокуратура – Сливен, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Георги Г. Той е обвинен за това, че на 11.04.2019 г. в с. Божевци,