ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ПУБЛИКУВА РАЗЧЕТ НА ПОТРЕБЛЕНИЕТО ЗА МАРТ
април 15, 2021 779 Прегледи

ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ПУБЛИКУВА РАЗЧЕТ НА ПОТРЕБЛЕНИЕТО ЗА МАРТ

В отговор на препоръка на КЕВР за публикуване на по-подробна информация за месечното потребление на топлинна енергия, Топлофикация Сливен публикува разчет, съдържащ детайлен анализ на потреблението от страна на клиентите за месец март. Фактурите за последния зимен месец вече достигнаха до абонатите.

Според информацията на сайта на Топлофикация Сливен през месец март 2021 година са доставили на битовите клиенти с 12% повече топлинна енергия в сравнение с месец март 2020 година, когато беше началото на извънредните мерки в страната и тогава бе даден тласък на свиването на икономиката.

„Увеличеното количество доставена топлинна енергия в сравнение със същия отчетен период преди 1 година се дължи на по-дългия с няколко дни отчетен период тази година месец март и нетипичната за март значително по-ниска средна месечна температура от само 5,9 градуса.“ отчитат от Топлофикация Сливен.

Анализът на Топлофикация Сливен показва, че  значително по-малък брой от битовите абонати са получили сметки меду 50 и 150 лева. Близо 1000 абоната по-малко са получили фактури в този диапазон.

„За оптимизиране на индивидуалното потребление и разходи за отопление, по-ефективно е отоплението на помещенията да се извършват с включено отоплително тяло в него. Избягвайте индиректното отопление чрез отоплителен уред в друго помещение.“ препоръчват от Топлофикация Сливен.

 

 

Предишна БОРИСЛАВ ИВАНОВ ОТ КК „ЛЕВСКИ“ Е ПОБЕДИТЕЛЯТ В ГЕНЕРАЛНОТО КЛАСИРАНЕ НА „РАКОВСКИ ГРАН ПРИ“
Следваща ЖЕНА БЕ УДАРЕНА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА СРЕЩУ ПАЗАРА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РЕГИСТРИРАНО Е ОГНИЩЕ НА COVID-19 В ДЕТСКА ГРАДИНА В СЛИВЕН

Огнище на COVID-19 е регистрирано в детска градина в Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Към момента са заболели  9 души педагогически и непедагогически персонал. Те са установени при извършени по епидемични показания

Новини Сливен

ПУБЛИКУВАНИ СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПЪРВОТО КЛАСИРАНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ В I КЛАС

Вече са публикувани резултатите от първото класиране за прием на учениците в I клас за учебната 2020/2021 г. В класирането участваха общо 1 096 заявления или 1 112 деца. Обявените свободни

Новини Сливен

МАРИЯ БЕЛОВА: ГЛАСУВАХ ЗА ТОВА, БЪЛГАРИЯ ДА ПРОДЪЛЖИ ПО ДЕМОКРАТИЧНИЯ СИ ПЪТ, КАТО ЧАСТ ОТ ГОЛЯМОТО ЕВРОПЕЙСКО СЕМЕЙСТВО

Народният представител Мария Белова упражни правото си на глас в изборите за Европейски парламент. „Гласувах за това, България да продължи по демократичния си път, като част от голямото европейско семейство.