ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ПУБЛИКУВА РАЗЧЕТ НА ПОТРЕБЛЕНИЕТО ЗА МАРТ
април 15, 2021 860 Прегледи

ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ПУБЛИКУВА РАЗЧЕТ НА ПОТРЕБЛЕНИЕТО ЗА МАРТ

В отговор на препоръка на КЕВР за публикуване на по-подробна информация за месечното потребление на топлинна енергия, Топлофикация Сливен публикува разчет, съдържащ детайлен анализ на потреблението от страна на клиентите за месец март. Фактурите за последния зимен месец вече достигнаха до абонатите.

Според информацията на сайта на Топлофикация Сливен през месец март 2021 година са доставили на битовите клиенти с 12% повече топлинна енергия в сравнение с месец март 2020 година, когато беше началото на извънредните мерки в страната и тогава бе даден тласък на свиването на икономиката.

„Увеличеното количество доставена топлинна енергия в сравнение със същия отчетен период преди 1 година се дължи на по-дългия с няколко дни отчетен период тази година месец март и нетипичната за март значително по-ниска средна месечна температура от само 5,9 градуса.“ отчитат от Топлофикация Сливен.

Анализът на Топлофикация Сливен показва, че  значително по-малък брой от битовите абонати са получили сметки меду 50 и 150 лева. Близо 1000 абоната по-малко са получили фактури в този диапазон.

„За оптимизиране на индивидуалното потребление и разходи за отопление, по-ефективно е отоплението на помещенията да се извършват с включено отоплително тяло в него. Избягвайте индиректното отопление чрез отоплителен уред в друго помещение.“ препоръчват от Топлофикация Сливен.

 

 

Предишна БОРИСЛАВ ИВАНОВ ОТ КК „ЛЕВСКИ“ Е ПОБЕДИТЕЛЯТ В ГЕНЕРАЛНОТО КЛАСИРАНЕ НА „РАКОВСКИ ГРАН ПРИ“
Следваща ЖЕНА БЕ УДАРЕНА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА СРЕЩУ ПАЗАРА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕТО КЪДЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЯ В СЛИВЕН ЗА НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ „ВЕЛИКДЕН ЗА ВСЕКИ“

От 23 март, 44 магазина в 13 града на страната отварят врати за инициативата „Купи и сподели“, част от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и

Новини Сливен

ЗАРАЗЕНИТЕ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ОТ СЛИВЕН СА ОТ ФТИЗИАТРИЧНО И ИНФЕКЦИОЗНО ОТДЕЛЕНИЯ

Двете заразени с коронавирус медицински сестри в Сливен са от фтизиатрично и инфекциозно отделения на областната болница. Те са настанени за лечение в болницата. Това съобщи пред Sliveninfo д-р Васислав

Новини Сливен

САМО ДВА ДНИ ДО ГОЛЯМОТО СЪБИТИЕ – ОТКРИВАНЕ НА NEW YORKER

Само 2 дни остават до голямото събитие, което се очаква и в Сливен, и в Ямбол. Магазин New Yorker отваря врати на 18 Март в Ритейл Парк Ямбол. Магазинът разполага с близо 1000