ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ПУБЛИКУВА РАЗЧЕТ НА ПОТРЕБЛЕНИЕТО ЗА МАРТ
април 15, 2021 945 Прегледи

ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ПУБЛИКУВА РАЗЧЕТ НА ПОТРЕБЛЕНИЕТО ЗА МАРТ

В отговор на препоръка на КЕВР за публикуване на по-подробна информация за месечното потребление на топлинна енергия, Топлофикация Сливен публикува разчет, съдържащ детайлен анализ на потреблението от страна на клиентите за месец март. Фактурите за последния зимен месец вече достигнаха до абонатите.

Според информацията на сайта на Топлофикация Сливен през месец март 2021 година са доставили на битовите клиенти с 12% повече топлинна енергия в сравнение с месец март 2020 година, когато беше началото на извънредните мерки в страната и тогава бе даден тласък на свиването на икономиката.

„Увеличеното количество доставена топлинна енергия в сравнение със същия отчетен период преди 1 година се дължи на по-дългия с няколко дни отчетен период тази година месец март и нетипичната за март значително по-ниска средна месечна температура от само 5,9 градуса.“ отчитат от Топлофикация Сливен.

Анализът на Топлофикация Сливен показва, че  значително по-малък брой от битовите абонати са получили сметки меду 50 и 150 лева. Близо 1000 абоната по-малко са получили фактури в този диапазон.

„За оптимизиране на индивидуалното потребление и разходи за отопление, по-ефективно е отоплението на помещенията да се извършват с включено отоплително тяло в него. Избягвайте индиректното отопление чрез отоплителен уред в друго помещение.“ препоръчват от Топлофикация Сливен.

 

 

Предишна БОРИСЛАВ ИВАНОВ ОТ КК „ЛЕВСКИ“ Е ПОБЕДИТЕЛЯТ В ГЕНЕРАЛНОТО КЛАСИРАНЕ НА „РАКОВСКИ ГРАН ПРИ“
Следваща ЖЕНА БЕ УДАРЕНА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА СРЕЩУ ПАЗАРА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ ПРИЕ ИЗМЕНЕНИЕТО НА БЮДЖЕТА И ПРОМЯНА НА ОБЩИНСКАТА ТРАНСПОРТНА СХЕМА ПО НЯКОЛКО ЛИНИИ

Осем допълнителни точки бяха включени в дневния ред на днешната сесия на общинския съвет. Така общият брой на предложенията за гласуване стана 46. Те касаеха предимно изменението на подробни устройствени

Новини Сливен

7 СА НОВИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА СЕДМИЦА В ОБЩИНА СЛИВЕН

Новите случаи на Covid-19 в община Сливен през изминалата седмица са 7. Броят на излекуваните е 5, активните случаи към момента са 15. Справката през предходната седмица, в периода от

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 05. 12. 2017 г. (вторник) до 13. 00 ч. е прекъснато водоподаването в част от квартал