ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН ПРИСЪЕДИНЯВА НОВИ СГРАДИ КЪМ ТОПЛОПРЕНОСНАТА СИ МРЕЖА
април 15, 2020 1785 Прегледи

ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН ПРИСЪЕДИНЯВА НОВИ СГРАДИ КЪМ ТОПЛОПРЕНОСНАТА СИ МРЕЖА

Топлофикация Сливен присъединява нови сгради към топлопреносната си мрежа в северната част на гр. Сливен. „От началото на годината блок № 8 в сливенския кв. „Българка“ има централно парно отопление. Щастливи сме, че още жители са избрали централното отопление и битовата гореща вода.“ Това каза директорът на „Топлофикация Сливен“ Павлин Костов.

Тази година Дружеството е планирало да продължи захранването в северната част на града. Централно отопление ще има блок „Фрегата“ в кв. „Българка“ и Седмо основно училище“.

По думите на г-н Костов основните предимства на централното отопление са, че дори парното да не е включено цял ден, винаги се запазва топлината и то за дълго време. Локално може да се спрат някои от уредите в жилището или да се намали температурата.

„Централното отопление е един от евтините начини за отопление на домовете на хората. Чрез въвеждането на биомаса и специално преработени отпадъци в нашата производствена дейност, ние успяваме да задържим цената за крайния потребител“, посочва още инж. Костов.
Той напомни, че новите горива са и по-екологични в сравнение с въглищата и допълни, че също така Топлофикация Сливен има очистващи инсталации и електрофилтри, които не допускат изпускане на газове и прах във въздуха.

Директорът на Топлофикация Сливен напомни, че при желание на една сграда да се присъедини към топлопреносната мрежа, е необходимо решение на Общото събрание на имота, взето при 2/3 мнозинство. „След това собствениците излъчват лице, който да ги представлява пред Дружеството и да входира необходимите документи.“, допълва още той.

Експертите на „Топлофикация-Сливен“ са винаги на разположение да дадат препоръки за отстраняване на проблеми от всякакво естество.“, пояснява Павлин Костов.

 

На снимката е Павлин Костов, изпълнителен директор на „Топлофикация“ – Сливен

Предишна ПАЗАРИТЕ И ЦВЕТНИТЕ БОРСИ ЩЕ РАБОТЯТ И НА 16 АПРИЛ
Следваща В ЦЕНТЪРА ЗА ПОДГОТОВКА НА СПЕЦИАЛИСТИ - СЛИВЕН ПРОЗВУЧА: "ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ТАНКИСТИ!"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

3 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

92 нови случая на COVID-19 са били установени у нас през изминалото денонощие от направени 2330 PCR теста, показват данните в Единната информационна система. Общо потвърдените случаи от началото на пандемията са

Новини Сливен

ОЩЕ ЕДИН СЛУЧАЙ НА КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН

В Сливен е регистриран още един случай на коронавирус. Става въпрос за жена, съобщи ген. Мутафчийски. Тя е 12-та заразена с вируса. 648 са заразените с коронавирус. Няма нова област,

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Шеф на голяма фирма хвали възторжено своя заместник: – Поздравления! Постигнахте невероятни успехи. Само преди година постъпихте при нас като момче за всичко. Два месеца по-късно станахте шеф на екип,