ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН ПРИСЪЕДИНЯВА НОВИ СГРАДИ КЪМ ТОПЛОПРЕНОСНАТА СИ МРЕЖА
април 15, 2020 1558 Прегледи

ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН ПРИСЪЕДИНЯВА НОВИ СГРАДИ КЪМ ТОПЛОПРЕНОСНАТА СИ МРЕЖА

Топлофикация Сливен присъединява нови сгради към топлопреносната си мрежа в северната част на гр. Сливен. „От началото на годината блок № 8 в сливенския кв. „Българка“ има централно парно отопление. Щастливи сме, че още жители са избрали централното отопление и битовата гореща вода.“ Това каза директорът на „Топлофикация Сливен“ Павлин Костов.

Тази година Дружеството е планирало да продължи захранването в северната част на града. Централно отопление ще има блок „Фрегата“ в кв. „Българка“ и Седмо основно училище“.

По думите на г-н Костов основните предимства на централното отопление са, че дори парното да не е включено цял ден, винаги се запазва топлината и то за дълго време. Локално може да се спрат някои от уредите в жилището или да се намали температурата.

„Централното отопление е един от евтините начини за отопление на домовете на хората. Чрез въвеждането на биомаса и специално преработени отпадъци в нашата производствена дейност, ние успяваме да задържим цената за крайния потребител“, посочва още инж. Костов.
Той напомни, че новите горива са и по-екологични в сравнение с въглищата и допълни, че също така Топлофикация Сливен има очистващи инсталации и електрофилтри, които не допускат изпускане на газове и прах във въздуха.

Директорът на Топлофикация Сливен напомни, че при желание на една сграда да се присъедини към топлопреносната мрежа, е необходимо решение на Общото събрание на имота, взето при 2/3 мнозинство. „След това собствениците излъчват лице, който да ги представлява пред Дружеството и да входира необходимите документи.“, допълва още той.

Експертите на „Топлофикация-Сливен“ са винаги на разположение да дадат препоръки за отстраняване на проблеми от всякакво естество.“, пояснява Павлин Костов.

 

На снимката е Павлин Костов, изпълнителен директор на „Топлофикация“ – Сливен

Предишна ПАЗАРИТЕ И ЦВЕТНИТЕ БОРСИ ЩЕ РАБОТЯТ И НА 16 АПРИЛ
Следваща В ЦЕНТЪРА ЗА ПОДГОТОВКА НА СПЕЦИАЛИСТИ - СЛИВЕН ПРОЗВУЧА: "ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ТАНКИСТИ!"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪЖ ВЛИЗА В ЗАТВОРА ЗА ДРОГА СЛЕД СПОРАЗУМЕНИЕ С ПРОКУРАТУРАТА

Наложиха ефективно наказание от две години „лишаване от свобода“ спрямо Димитър М. Той е признал вината си за това, че на 18.05.2019 г. в град Сливен, без надлежно разрешително държал

Новини Сливен

БЕЗ АВТОМОБИЛИ НА 22 МАРТ ОТ ИНФОРМАЦИОННО – ТУРИСТИЧЕСКИЯ ЦЕНТЪР ДО ДОЛНА ЛИФТЕНА СТАНЦИЯ

По повод необходимостта от предотвратяване на струпване на автомобили, ще бъде забранено движението на пътни превозни средства на 22 март от 7 до 17 часа в отсечката от Информационно-туристическия център

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ ПОЛИЦАИ СА УЧАСТВАЛИ В РАЗКРИВАНЕТО НА ВЗЛОМНАТА КРАЖБА ОТ БАНКОМАТ В ПЛОВДИВ

Главният секретар на МВР подчерта, че успешната реализация е в резултат на екипната и професионална работа на служителите на ГД ”Национална полиция и ОДМВР- Пловдив, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен и