„ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН – ИНЖ. АНГЕЛ АНГЕЛОВ“ ЕАД ИНВЕСТИРА В ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ
20.10.2022 1008 Прегледи

„ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН – ИНЖ. АНГЕЛ АНГЕЛОВ“ ЕАД ИНВЕСТИРА В ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ

От обява за инвестиционно намерение, публикувана на сайта на „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов” ЕАД, става ясно, че дружеството планира реализацията на нова инвестиция, производство на енергия от фотоволтаици.

В момента „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов” ЕАД използва въглища като основно гориво и за да работи в бъдеще в унисон с екологичните изисквания на Европейския съюз, трябва да положи усилия за постепенно заместване на използваното в момента гориво с алтернативи, които са щадящи за околната среда и отделят минимално количество или нулеви въглеродни емисии. Припомняме, че поради проблемите с доставките на природен газ много държави подновиха работата на вече затворени въглищни централи в опит за справяне с кризата. Въпреки временното връщане към въглищата все още са в действие плановете за постепенното им премахване и много дружества усилено работят по създаване и реализирането на нисковъглеродно производство на енергия.

„Като една от първите стъпки към създаване на по-чисто производство на енергия, дружеството ни планира да инвестира в строителството на фотоволтаичен парк. Благодарение на съоръжението, което планираме да построим, гражданите ще получават зелена енергия.“ каза инж. Павлин Костов изпълнителен директор на „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов” ЕАД.

Според инвестиционното предложение на „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов” ЕАД, експертите на дружеството ще се заемат със строителството на фотоволтаична електроцентрала с инсталирана мощност от 5 МВ. Съоръжението ще бъде изградено на територията на бивше депо за отпадъци в гр. Твърдица.

„„Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов” ЕАД има бъдеще и важно място в българската енергетика! Ще направим всичко по силите си, да удължим живота на Централата, като направим производството по-екологично!“ каза инж. Павлин Костов.

Предишна МАШИНА ОТКЪСНА РЪКА НА ЖЕНА В ДЪРВООБРАБОТВАЩА ФИРМА
Следваща ПРИЕТА БЕ СТРАТЕГИЯТА НА ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗА РАВЕНСТВО, ПРИОБЩАВАНЕ И УЧАСТИЕ НА РОМИТЕ (2021 - 2030)

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЪЗСТАНОВЯВА СЕ РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА СЕКТОР БДС – СЛИВЕН

От 01.11.2020 г. работното време на сектор „Български документи за самоличност“ е от 08,30 ч. до 17,30 ч. Във връзка с постоянно растящия брой на заразените с корона вирус COVID-19

Новини Сливен

ГЕРБ-СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ ЗА НОВ КУВЬОЗ ЗА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО НЕОНАТОЛОГИЯ

Благотворителна кампания за набиране на средства за нов кувьоз за отделението по неонатология стартира МБАЛ “Д-р Иван Селимински” в Сливен. Инициативата е по случай 17 ноември – Световен ден на

Новини Сливен

ЖЕНА Е ОТКРИТА ОБЕСЕНА В ДОМА СИ

Жена е открита обесена в дома си в град Нова Зaгора, научи Sliveninfo. Тялото й е намерено в сряда. Жената е на 51 години. По случая е образувано досъдебно производство.