„ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН – ИНЖ. АНГЕЛ АНГЕЛОВ“ ЕАД ИНВЕСТИРА В ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ

„ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН – ИНЖ. АНГЕЛ АНГЕЛОВ“ ЕАД ИНВЕСТИРА В ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ

От обява за инвестиционно намерение, публикувана на сайта на „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов” ЕАД, става ясно, че дружеството планира реализацията на нова инвестиция, производство на енергия от фотоволтаици.

В момента „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов” ЕАД използва въглища като основно гориво и за да работи в бъдеще в унисон с екологичните изисквания на Европейския съюз, трябва да положи усилия за постепенно заместване на използваното в момента гориво с алтернативи, които са щадящи за околната среда и отделят минимално количество или нулеви въглеродни емисии. Припомняме, че поради проблемите с доставките на природен газ много държави подновиха работата на вече затворени въглищни централи в опит за справяне с кризата. Въпреки временното връщане към въглищата все още са в действие плановете за постепенното им премахване и много дружества усилено работят по създаване и реализирането на нисковъглеродно производство на енергия.

„Като една от първите стъпки към създаване на по-чисто производство на енергия, дружеството ни планира да инвестира в строителството на фотоволтаичен парк. Благодарение на съоръжението, което планираме да построим, гражданите ще получават зелена енергия.“ каза инж. Павлин Костов изпълнителен директор на „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов” ЕАД.

Според инвестиционното предложение на „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов” ЕАД, експертите на дружеството ще се заемат със строителството на фотоволтаична електроцентрала с инсталирана мощност от 5 МВ. Съоръжението ще бъде изградено на територията на бивше депо за отпадъци в гр. Твърдица.

„„Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов” ЕАД има бъдеще и важно място в българската енергетика! Ще направим всичко по силите си, да удължим живота на Централата, като направим производството по-екологично!“ каза инж. Павлин Костов.

Предишна МАШИНА ОТКЪСНА РЪКА НА ЖЕНА В ДЪРВООБРАБОТВАЩА ФИРМА
Следваща ПРИЕТА БЕ СТРАТЕГИЯТА НА ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗА РАВЕНСТВО, ПРИОБЩАВАНЕ И УЧАСТИЕ НА РОМИТЕ (2021 - 2030)

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ДОВОЛЕН СЪМ, ЧЕ ЗАПОЧВАМЕ РЕМОНТ НА БАСЕЙНА В ОУ „ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА“

Започва ремонтът на плувния басейн в ОУ „Елисавета Багряна“. Във връзка с развитието на спортната инфраструктура в града, Община Сливен пое управлението и обновяването на закрития плувен басейн в училището.

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ АФУЗОВ ЗА ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ

Областният управител на област Сливен Минчо Афузов поздравява всички специалисти – акушер-гинеколози, неонатолози и акушерки, с Деня на родилната помощ. Той отправи най-сърдечни пожелания за крепко здраве, успехи, много професионални

Новини Сливен

УСПЕШНО ПРЕДСТАВЯНЕ ЗА ШАХМАТИСТИТЕ ОТ КЛУБ „СИНИТЕ КАМЪНИ“

Шахматистите от клуб „Сините камъни“се завърнаха с медали от проведения детски шахматен празничен турнир Купа Казанлък от 14-16.02  с  участието над 80 деца от цяла страна . Васил Кондов завърши