ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ВЪВЕДЕ ОНЛАЙН ГОДИШЕН ОТЧЕТ ЗА СВОИТЕ АБОНАТИ
май 14, 2020 1397 Прегледи

ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН ВЪВЕДЕ ОНЛАЙН ГОДИШЕН ОТЧЕТ ЗА СВОИТЕ АБОНАТИ

Директорът на Топлофикация Сливен инж. Павлин Костов разясни какви са ползите от инсталирането на уреди за дистанционен отчет на консумацията, като акцентира на факта, че в условията на пандемия са още по-полезни за ползвателите на услугата.

По какъв начин ще се случва отчитането на уредите в домовете на абонатите на Топлофикация Сливен във връзка с края на отоплителния сезон и фактът, че е необходимо да се изработят изравнителните сметки?

            Тази година е по-различна от всяка друга. Поради разпространението на коронавируса на територията на страната, бяхме принудени изцяло да преструктурираме работния процес.

Начинът на отчитане на потреблението също се наложи да бъде променен. За улеснение на клиентите и предвид усложнената обстановка, породена от наложеното извънредно положение, Топлофикация Сливен въведе начин на самоотчитане на индивидуалните уреди чрез сайта на дружеството. Надяваме се, че така сливенчани ще са спокойни за здравето си и ще могат да изпращат информацията за показанията на техните индивидуални уреди по най-лесния и бърз възможен начин.

 

Стартирахте ли монтирането на специални уреди, които предлагат възможност за осъществяване на дистанционен отчет?

Да, дружеството започна оборудване на радиаторите на клиентите с топлоразпределители с дистанционно отчитане на месечните данни. То ще продължи и след отпадане на регламентираните мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.

 

Как ще убедите Вашите клиенти да преминат на дистанционен отчет? Какви ще са ползите? Все пак е необходимо да инвестират определена сума, за да се снабдят с тях.

            Основните ползи са няколко.

На първо място, уредите от  ново поколение осигуряват възможност за саморегулиране на потреблението според нуждите и желанието на всеки клиент. Важно е да се има предвид и това реално е единственият начин в момента, за получаване на напълно реално месечни сметки. Друго ключово предимство е и фактът, че след инсталирането им, отпада необходимостта за посещение на домовете на клиентите от страна на инкасаторите във връзка със записване на показанията. Въвеждането на дистанционен отчет притежава особено изразена необходимост при сегашното извънредно положение и наложени мерки за стриктно спазване на социална дистанция.

 

            Планирате ли нови промоции през следващия отоплителен сезон?

            За сега не мога да обявя публично нищо ново. Всичко зависи от разчетите, които ще направим. Важно е преди всичко да имаме яснота, до кога ще продължат неудобствата, които всички ние търпим, поради предприетите мерки във връзка с ограничаване на разпространението на коронавируса на територията на цялата страна.

Единствено мога да обещая, че и през следващия сезон, дружеството ще запази създадената политика за сключване на индивидуални договори за ползване на отстъпки за битова гореща вода и централно отопление. Условията ще бъдат обявени на по-късен етап.

 

Какви дейности сте предвидили за лятото? Ще извършвате ли ремонти?

            Както всяка година, ще използваме по-малко натоварения летен период, за да извършим най-важните ремонти. Ще ги осъществим с цел осигуряване на безпроблемно подаване на топлинна енергия през следващата зима.

Планирали сме ремонт на участъци от магистрален тплопровод, както и на някои топлопроводни отклонения в един от кварталите на Сливен. Планираните ремонти ще се извършат в периода от 20 май до 14 юни.

 

Предишна КМЕТЪТ НА СЛИВЕН: ПОКАЗАХМЕ, ЧЕ ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА СЕ СПРАВИМ В КРИТИЧНИ МОМЕНТИ
Следваща НАРУШИТЕЛ НА КАРАНТИНАТА ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТАДО КРАВИ ИЗЧЕЗНА КРАЙ ТВЪРДИЦА

Криминалисти на РУ-Твърдица работят по сигнал за липсващи животни от стадо крави. Сигналът е подаден на 16 юни. За времето от 1 май до 16 юни стадото е оставено на

Новини Сливен

ИЗЧЕЗНАЛО 9-ГОДИШНО ДЕТЕ БЕШЕ НАМЕРЕНО ЗА БРОЕНИ ЧАСОВЕ ПРИ СЪВМЕСТНА СПАСИТЕЛНА ОПЕРАЦИЯ

Ръководството на ОДМВР-Сливен организира незабавна спасителна операция след получаване на сигнал за 9-годишна дете в неизвестност. В събота в 13,51 часа в дежурната част на РУ-Сливен е получено съобщение от

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 27.02.2020г. (четвъртък) до 16.30ч. е прекъснато водоподаването на южна част от кв.“Българка“. При възможност