ТОПЛОФИКАЦИОННИЯТ БРАНШ ПОЗДРАВИ БЪЛГАРСКИТЕ МИНЬОРИ ЗА ПРАЗНИКА ИМ
август 18, 2022 374 Прегледи

ТОПЛОФИКАЦИОННИЯТ БРАНШ ПОЗДРАВИ БЪЛГАРСКИТЕ МИНЬОРИ ЗА ПРАЗНИКА ИМ

Енергийният експерт и председател на Асоциацията на топлофикационните дружества в България инж. Кремен Георгиев отправи специален поздрав към всички миньори по случай техния професионален празник, който се отбелязва на 18 август:

„Всяка година на 18 август, на Деня на Успението на Св. Иван Рилски, патронът на българските миньори и работещите в минната промишленост, българската минна общественост чества своя професионален празник. Едва ли много българи знаят, че първата българска мина не е в Перник, а е мина Чукурово в близост до село Габра! Тя е открита през 1856 година!

И въпреки че Европа ни налага постепенно да се откажем от въглищата, необмисленото спиране на доставките на природен газ без алтернатива, накара повечето европейски държави да се върнат именно към въглищата! Недолюбваните въглища отново доказаха важността си!

Нека, поне днес се сетим за неуморния труд на българските миньори и сигурността, която са ни предоставяли толкова много години! Без усърдността и всеотдайността на българските миньори щяхме да разполагаме с много по-ограничена топлинна енергия, а и вероятно щеше да бъде по-скъпа!

Благодарение на труда на българските миньори функционират 9 въглищни ТЕЦ-а в България осигуряват топлина и светлина на българите!

Благодарим Ви!“

Предишна ОГНЕБОРЦИ СПАСЯВАХА С НОСИЛКА 70-ГОДИШНА ЖЕНА В МЕСТНОСТТА "ДОЛАПИТЕ"
Следваща ЗЕМЕДЕЛСКИЯТ МИНИСТЪР ЯВОР ГЕЧЕВ ЗАБРАНИ ИЗНОСА НА ДЪРВЕСИНА ЗА ТРИ МЕСЕЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТРИМА СА ЗАДЪРЖАНИ ТАЗИ НОЩ ЗА ДРОГА

Служители на РУ-Сливен иззеха метамфетамин при проверка на автомобил с трима жители на село Градец. Мъжете са се движили от град Сливен в посока село Градец, когато в 00,30 часа

Новини Сливен

КМЕТЪТ ПРЕДСТАВИ СВОЯ ДОКЛАД ЗА ПОДГОТОВКАТА НА ОБЩИНАТА ЗА ЗИМЕН СЕЗОН 2018-2019 Г.

Кметът представи своя доклад за подготовката на общината за зимен сезон 2018-2019 г. на състоялото се вчера заседание в Областна администрация – Сливен. Докладът е изготвен във връзка със заповедта

Новини Сливен

СЛИВЕН ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА БОТЕВ И НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА НАРОДНА СВОБОДА

С общоградско поклонение на пл. „Хаджи Димитър“ беше отбелязан Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. В словото си за великия българин кметът Стефан Радев