ТОЙ СТРАХУВА ВСИЧКИ В СЛИВЕН

ТОЙ СТРАХУВА ВСИЧКИ В СЛИВЕН

Кой страхува протестиращите граждани и политическата опозиция в Сливен?

Зададох си този въпрос миналият петък, когато пред общината имаше протест на медицински сестри и лаборантки. Зададох го и на организаторите, и на участниците. Не получих смислен отговор. Политиката в областта на здравеопазването е дело на държавата и се осъществява от правителството. Общината плаща само на мед. сестрите в няколко ясли и детски градини, където заплатите са скочили с 30 % от началото на този мандат. В Сливен няма общинска болница. Има областна болница, където държавата държи над 51 %.

Протест пред представителството на правителството в Сливен обаче няма. Пред областната управа цари тишина.

Както беше и при протеста на БСП за цената на водата, преди година и половина. Социалистите вдигнаха плакати и направиха митинга си пред ВиК-Сливен. Водните дружества обаче са държавни и правителството определя политиката в този сектор. Апропо, същия ден социалисти в Добрич протестираха за цената на водата. Но, там където е нормално – пред областната управа в Добрич.

Истината е, че от началото на мандата на това правителство никой не смее не само да протестира, а дори да отправи и най-малка критика към областната администрация под Сините камъни. И лявата, и дясната опозиция в града не видяха скандалната покупка на лимузина още в първите дни на новото политическо ръководство в областната управа. Нито виждат скандалните назначения. Сякаш то е безгрешно. Което е малко странно.  И много срамно.

Подобен срам Сливен не помни при предишните ръководства на областната администрация.

Някой очевидно страхува хората в Сливен и областта. И си мисли, че политика се прави със страх.

И този някой се подвизава в сградата на областна администрация.

Кой ли е той?

Отговорът е лесен: Той.

 

 

 

Георги Мангинов

Предишна НЕОЧАКВАН ПОДАРЪК: ГОРСКИ ИНСПЕКТОР ОТ СЛИВЕН СЕ ОКАЗА ПО-БОГАТ С 36 000 ЛЕВА
Следваща ОБЩИНАТА ЩЕ ИЗГРАДИ НОВА УЛИЦА В КВАРТАЛ "ДАМЕ ГРУЕВ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

ОДМВР-СЛИВЕН ПУСНА В ХОД АКЦИЯ „ЗИМА“

От 19 до 25 ноември  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и в рамките

Новини Сливен 0 коментара

17-ГОДИШЕН ДРОГИРАН ШОФЬОР Е СПИПАН КРАЙ СЛИВЕН

Полицейски служители са установили неправоспособен водач да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 12 октомври, около 22,30 часа, в местността „Моллова гора“ край Сливен.

Новини Сливен 0 коментара

НА 16 АПРИЛ В СЛИВЕН – ПРОЖЕКЦИЯ НА ФИЛМ НА ДЖЕРЕМИ АЙРЪНС ЗА ПО-УМНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ

Екологично сдружение “За Земята”, “Грийнпийс”-България и отдел „Екология“ към община Сливен организират безплатна прожекция на филма „Бунище-Земя“ на световноизвестния актьор Джеръми Айрънс, който променя възприятията и мисленето ни за това,

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

5 × 1 =