ТОЙ СЕ ОТКАЗВА ОТ КАНАДСКОТО СИ ГРАЖДАНСТВО, ЗА ДА СТАНЕ СЛИВЕНСКИ ДЕПУТАТ
април 29, 2022 5086 Прегледи

ТОЙ СЕ ОТКАЗВА ОТ КАНАДСКОТО СИ ГРАЖДАНСТВО, ЗА ДА СТАНЕ СЛИВЕНСКИ ДЕПУТАТ

Той се отказва от канадското си гражданство с амбицията да стане сливенски депутат. 29-годишният инженер Климент Шопов е роден в Монреал, където живее до 2020 г. В най-големия канадски град Климент завършва индустриално инженерство.

„Преди 2 г. се върнах в България и веднага се включих в протестите, където се запознах със сегашната депутатка от Възраждане Искра Михайлова. Преди това бях гледал видео с Костадин Костадинов, който ме впечатли със своята смелост да изрича истина. Така се включих в партия Възраждане, а от началото на тази година съм неин председател в община Сливен”, споделя Климент Шопов.

В момента той работи в международна фирма използвайки перфектните си знания по френски и английски. Чак 14-годишен Климент започва да чете на български. Благодарен е на своите родители, които като емигранти в Канада са плащали за негови уроци по български.

„Това се отнася не само за мен, но и за моите брат и сестра. Благодарен съм на родителите си, които са емигрирали от Сливен и за духа на патриотизъм, в който ме възпитаха. От малък ми разказваха за Ботев, Левски и нашите възрожденци”, разказва председателят на Възраждане в Сливен.

Вече 4-ти месец той очаква старта на процедурата за отказ от канадско гражданство.

„Политическите ми амбиции са да има коренна промяна. Не виждам голяма разлика между сегашното и предишното управление на страната. Нямам намерение да ставам министър-председател”, с усмивка споделя Шопов, който е пленен от красотата и богатството на България.

„Не съм сигурен, че в Канада има по-големи възможности за развитие. Там пуснах над 100 заявления за работа и не успях да намеря. С моето образование би трябвало да работя във фабрика или завод, а те са изнесени в Мексико и Китай. Искам да спомогна за връщането на старата слава на Сливен като индустриален център. И това е постижимо”, категоричен е Климент Шопов, чиято мечта е да има селска къща в Балкана. Депутатството не е мечта, а задължение, през което той счита, че е длъжен да мине.

Климент Шопов не е семеен.

„Трудно е да доведеш канадка в Сливен. В София е по-различно, там има англоговоряща среда“, споделя усмихнатият инженер.

 

 

Георги Мангинов

Предишна ОТКРИВАТ МАЙСКИ ДНИ НА КУЛТУРАТА НА 3 МАЙ
Следваща КОНЦЕРТ И ИЗЛОЖБА ПО СЛУЧАЙ 85-ГОДИШНИНАТА ОТ ОСНОВАВАНЕТО НА НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ХАДЖИ ДИМИТЪР-1937”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕДИН ЛЕКАР С ГОЛЯМО СЪРЦЕ ПРАЗНУВА НА ИЛИНДЕН

Един сливенски лекар с голямо сърце и висок професионализъм празнува на днешния Илинден. Той се казва д-р Илко Тодоров и е един от най-известните лични лекари под Сините камъни. Д-р

Новини Сливен

В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „САВА ДОБРОПЛОДНИ” – СЛИВЕН ПРИКЛЮЧИХА ПРОЯВИТЕ ОТ ПРАЗНИЧНАТА ПРОГРАМА „КОЛЕДА В БИБЛИОТЕКАТА“

На 20 декември 2019г., с коледен концерт и официална церемония за награждаването на отличените участници в ежегодния конкурс за коледна картичка и оригинално коледно пожелание „Коледна магия“ – 2019 приключиха проявите от

Новини Сливен

ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ ВЪЗСТАНОВИХА ЧЕШМАТА В РАЙОНА НА МОЛЛОВА КОРИЯ И ЗАСАДИХА РАСТИТЕЛНОСТ ДО ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА

Седмицата на гората беше отбелязана с инициатива на Държавно горско стопанство-Сливен. „Възстановихме чешмата по пътя Сливен-Карандила, в района на Моллова кория, където не е имало вода повече от 25 години“,