ТОЙ ПРЕДПОЧЕТЕ „КЛУЦОХОР“ ПРЕД ДРЕЗДЕН

ТОЙ ПРЕДПОЧЕТЕ „КЛУЦОХОР“ ПРЕД ДРЕЗДЕН

Той опроверга поговорката, че не могат да се носят две дини под една мишница.

Зам.-кметът на Сливен Румен Иванов доказа обратното. Близо година вече 35- годишният икономист носи две големи дини под една мишница, като заместник-кмет на Община Сливен, отговаряйки за финансите и строителството.

„Вече започнах да свиквам, още повече че финансите и строителството са много свързани. От начало обаче ми беше доста трудно“, признава Румен Иванов. Общо 51 блока ще бъдат напълно санирани в Сливен в рамките на следващата година. Цялата подготовка за тази огромна дейност минава през него. В кабинета му се правят съвещанията за ремонтите по ул.“Раковска“, кръговото „Розова градина“, новите два парка – по река Асеновска и кв. „Република“, реализацията на проекта за чешките автобуси, новите спирки за градския транспорт, велоалеи, предстоящите ремонти на булевардите „Хаджи Димитър“ и „Стефан Стамболов“, поставянето на нови светофари и много други деятелности на общинската администрация.

„Има един факт, който ме кара да се чувствам наистина доволен от темпа на работа в общината – в момента няма строителна фирма от Сливен, която да е без работа. Този факт сам по себе си говори изкючително много“, споделя Румен Иванов.

В началото на четвъртата година от мандата той вече е подредил своите два огромни ресора и е стиковал работата с подчинените си. Не така обаче беше преди три години.

„В началото не можех да спя от притеснения. Първите дни, когато влязох в този кабинет и се запознах с финансовото състояние на общината,  се оказа, че Сливен може да остане без ток, а боклуците да превърнат целия град в сметище. Опасността беше наистина реална. Тогава се наложи да предприемем рестриктивни мерки, ограничавайки плащанията. Този тежък период продължи почти година и половина, до изтеглянето на облигационния заем, който бе по идея на кмета Стефан Радев. Всъщност  истински късмет е за Сливен, че в тази кризисна ситуация, с десетки милиони задължения, имахме начело на Общината толкова интелигентен и умен кмет. За трите години управление на неговия екип в общината се случиха наведнъж неща, които не са се случвали през последните 30 години, а хората бяха изгубили надежда, че някога изобщо ще се случат“, казва зам.-кметът.

За Иванов Сливен означава „Клуцохор“.

„Не мога да живея другаде в моя град, ако и да имам възможност“, твърди финансистът.

След завършване на Второ училище той става възпитаник на Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. На 18 години Румен Иванов заминава за Дрезден, където започва да учи в Техническия университет на немския град. Научава немски, но не успява да свикне с живота в Германия.

„Върнах се в България и започнах да уча финанси в Икономическия университет във Варна. След завършването му започнах работа в Уникредит Булбанк, а в последствие станах зам.-управител на Алфа банк-Сливен“, разказва Иванов. Едва на 29 години той става директор, оглавявайки клона на Общинска банка в Сливен. Четири години по-късно Иванов влиза в управлението на Общината, приемайки предложението на кмета Стефан Радев.

„Такава покана не се отказва. Мисля, че си партнираме чудесно и от това печели Сливен и най-вече хората в нашия град и нашата община“, заявява зам.-кметът.

Влизането в управлението на общината, той не е променил бройката на своите приятели. Познатите обаче нараснали значително.

Румен Иванов е известен със своята усмивка и толерантното отношение към околните. Избягва конфликтите и винаги се опитва да помага. Не понася лъжата.

„Всъщност, когато ме лъжат директно, гледайки ме в очите, съм готов да избухна“, признава Иванов. Който мечтае да види своя роден град с повече млади хора и спокойни лица по улиците. Заради тази си мечта той предпочете да живее в родния „Клуцохор“, вместо в Дрезден.

 

Георги Мангинов

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ИЗЛЪЧИ СВОИТЕ НАЙ-ДОБРИ СПОРТИСТИ ЗА 2018 ГОДИНА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

ВЕЧЕ Е ПУБЛИКУВАН ГРАФИКЪТ ЗА ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИ В ПЪРВИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2018/2019 Г.

На 26 май 2018 г. ще започне регистрацията на заявления в електронната система за прием  на учениците от първи клас в училищата на територията на Община Сливен. Родителите могат да

Новини Сливен 0 коментара

МАРИЯ КЪЧЕВА И ТИНА-МАРИЯ БУРОВА ОТ ПМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ СА ФИНАЛИСТИ НА МЕЖДУНАРОДНА ОЛИМПИАДА ПО МАТЕМАТИКА

Мария Къчева от VI клас и Тина-Мария Бурова от XIклас са сред 32-та класирани ученици от страната за финала на Международната олимпиада по математика на фондация „Леонард Ойлер“. В началото на ноември 2017 г.

Новини Сливен 0 коментара

ДВАМА СА ЗАДЪРЖАНИ ПРИ АКЦИЯ СРЕЩУ ДРОГАТА В СЛИВЕН

Двама са задържани от полицията в Сливен при  операция по противодействие на наркоразпространението. На 16 октомври служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен са задържали криминално проявения Е.А.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

three × five =