ТОЙ ПРЕДПОЧЕТЕ „КЛУЦОХОР“ ПРЕД ДРЕЗДЕН
ноември 8, 2018 4786 Прегледи

ТОЙ ПРЕДПОЧЕТЕ „КЛУЦОХОР“ ПРЕД ДРЕЗДЕН

Той опроверга поговорката, че не могат да се носят две дини под една мишница.

Зам.-кметът на Сливен Румен Иванов доказа обратното. Близо година вече 35- годишният икономист носи две големи дини под една мишница, като заместник-кмет на Община Сливен, отговаряйки за финансите и строителството.

„Вече започнах да свиквам, още повече че финансите и строителството са много свързани. От начало обаче ми беше доста трудно“, признава Румен Иванов. Общо 51 блока ще бъдат напълно санирани в Сливен в рамките на следващата година. Цялата подготовка за тази огромна дейност минава през него. В кабинета му се правят съвещанията за ремонтите по ул.“Раковска“, кръговото „Розова градина“, новите два парка – по река Асеновска и кв. „Република“, реализацията на проекта за чешките автобуси, новите спирки за градския транспорт, велоалеи, предстоящите ремонти на булевардите „Хаджи Димитър“ и „Стефан Стамболов“, поставянето на нови светофари и много други деятелности на общинската администрация.

„Има един факт, който ме кара да се чувствам наистина доволен от темпа на работа в общината – в момента няма строителна фирма от Сливен, която да е без работа. Този факт сам по себе си говори изкючително много“, споделя Румен Иванов.

В началото на четвъртата година от мандата той вече е подредил своите два огромни ресора и е стиковал работата с подчинените си. Не така обаче беше преди три години.

„В началото не можех да спя от притеснения. Първите дни, когато влязох в този кабинет и се запознах с финансовото състояние на общината,  се оказа, че Сливен може да остане без ток, а боклуците да превърнат целия град в сметище. Опасността беше наистина реална. Тогава се наложи да предприемем рестриктивни мерки, ограничавайки плащанията. Този тежък период продължи почти година и половина, до изтеглянето на облигационния заем, който бе по идея на кмета Стефан Радев. Всъщност  истински късмет е за Сливен, че в тази кризисна ситуация, с десетки милиони задължения, имахме начело на Общината толкова интелигентен и умен кмет. За трите години управление на неговия екип в общината се случиха наведнъж неща, които не са се случвали през последните 30 години, а хората бяха изгубили надежда, че някога изобщо ще се случат“, казва зам.-кметът.

За Иванов Сливен означава „Клуцохор“.

„Не мога да живея другаде в моя град, ако и да имам възможност“, твърди финансистът.

След завършване на Второ училище той става възпитаник на Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. На 18 години Румен Иванов заминава за Дрезден, където започва да учи в Техническия университет на немския град. Научава немски, но не успява да свикне с живота в Германия.

„Върнах се в България и започнах да уча финанси в Икономическия университет във Варна. След завършването му започнах работа в Уникредит Булбанк, а в последствие станах зам.-управител на Алфа банк-Сливен“, разказва Иванов. Едва на 29 години той става директор, оглавявайки клона на Общинска банка в Сливен. Четири години по-късно Иванов влиза в управлението на Общината, приемайки предложението на кмета Стефан Радев.

„Такава покана не се отказва. Мисля, че си партнираме чудесно и от това печели Сливен и най-вече хората в нашия град и нашата община“, заявява зам.-кметът.

Влизането в управлението на общината, той не е променил бройката на своите приятели. Познатите обаче нараснали значително.

Румен Иванов е известен със своята усмивка и толерантното отношение към околните. Избягва конфликтите и винаги се опитва да помага. Не понася лъжата.

„Всъщност, когато ме лъжат директно, гледайки ме в очите, съм готов да избухна“, признава Иванов. Който мечтае да види своя роден град с повече млади хора и спокойни лица по улиците. Заради тази си мечта той предпочете да живее в родния „Клуцохор“, вместо в Дрезден.

 

Георги Мангинов

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ИЗЛЪЧИ СВОИТЕ НАЙ-ДОБРИ СПОРТИСТИ ЗА 2018 ГОДИНА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ ЗА СПЕКТАКЪЛА „QUEEN. ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА“

Продължава продажбата на билети за спектакъла „Queen. Шоуто продължава“, който ще се състои на 16 юли на крепостта „Туида“. Вечните хитове на любимата на поколения рок група „QUEEN” ще прозвучат

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С КМЕТА НА ТЕРНОПОЛ СЕРХИЙ НАДАЛ

Кметът на Тернопол Серхий Надал прие делегацията от Община Сливен, водена от кмета Стефан Радев днес. Бяха обсъдени въпроси, свързани със сътрудничеството между двете общини, които празнуват, освен празника на

Новини Сливен

УПРАВИТЕЛНИЯТ СЪВЕТ НА ОБЩИНСКИ ФОНД „КУЛТУРА“- СЛИВЕН ОБЯВЯВА ПРОЛЕТНА СЕСИЯ ЗА 2018 ГОДИНА

Общински фонд „Култура”  започва набиране на предложения за проекти в областта на културата, тематично свързани със Сливен и сливенския край. Проектите могат да се подават от 26 февруари  до 16ч. на 13

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

14 + 2 =