ТОДОР ГЕОРГИЕВ: МОЖЕМ ДА ПРЕВЪРНЕМ СТРАНАТА В ЕДНО ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ МЕСТА ЗА ПРАВЕНЕ НА БИЗНЕС И КАРИЕРА В ЕВРОПА
19.09.2022 868 Прегледи

ТОДОР ГЕОРГИЕВ: МОЖЕМ ДА ПРЕВЪРНЕМ СТРАНАТА В ЕДНО ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ МЕСТА ЗА ПРАВЕНЕ НА БИЗНЕС И КАРИЕРА В ЕВРОПА

Липсата на адекватна икономическа политика и бездействието от страна на правителствата през последната година, доведоха до тежки щети за бизнеса и хората. Инфлацията достигна два пъти по-високи нива спрямо средните за Европа. Спря притокът на евросредства към бизнеса и икономиката, прекратени бяха публичните инвестиции и изграждането на инфраструктура. Страната изпадна в ситуация на газова криза и неосигурени доставки на природен газ, на рекордна инфлация, рекордно изтеглени заеми и кредити от домакинствата, на трудности за населението да осигури отоплението си през есенно-зимния период. „За да усилим нашите конкурентни предимства и да се противопоставим на системата от наследени кризи, комплексно ще съчетаем и балансираме няколко политики – регионална, инвестиционна, пазар на труда, финансова, научна и образователна“. Това заяви кандидатът за народен представител в листата на ГЕРБ-СДС в 21 МИР Сливен Тодор Георгиев.

Младите българи са най-голямото богатство на страната ни. България и българската икономика имат нужда от тях и затова ние имаме решения, категоричен е Тодор Георгиев. „Имаме амбицията и експертизата в следващите четири години да превърнем страната в едно от най-добрите места за правене на бизнес и кариера в Европа. Чрез целевите политики за разширяване на човешкия потенциал и за кариера в България целим да задържим младите българи в страната, да привлечем българите от чужбина и човешки капитал от други страни“, каза още кандидатът за народен представител от ГЕРБ в Сливен.

По думите му до 2027 година страната ни има възможност да удвои размера на публичните инвестиции, благодарение на средствата от пакета инструменти „Европа от следващо поколение“ и оперативните програми. Цялото финансиране, до което имаме достъп до 2030 година, е в размер на над 50 млрд. лева.

„Ние от ГЕРБ-СДС считаме, че към момента България трябва да отговори адекватно на промяната в световното търсене на инвестиционни дестинации, както и на необходимостта от скъсяване на веригата на доставките. Предлагаме цялостен преглед на насърчителните мерки в Закона за насърчаване на инвестициите и въвеждане на нови в подкрепа на енергийната ефективност и въглеродонеутралност на бизнеса“, каза още Тодор Георгиев.

На парламентарните избори на 2 октомври ГЕРБ-СДС е с номер 24 в бюлетината.

 

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА КАМПАНИЯ ПО ПРЕБРОЯВАНЕ НА БЕЗСТОПАНСТВЕНИТЕ КУЧЕТА В ГРАДА И СЕЛАТА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО ЗА ДЕЦАТА НА СЛУЖИТЕЛИ В ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА

Неповторимо Коледно тържество за децата на служители в Община Нова Загора на 20 декември беше поводът Дядо Коледа да посети за втори път Нова Загора. В поставената от него пощенска

Новини Сливен

ФИРМА „ФИШКОМ“ ОБЯВЯВА ИНВЕСТИЦИОННО НАМЕРЕНИЕ

Фирма „Фишком“ обявява инвестиционно намерение. Предлагаме ви го:    

Новини Сливен

ЧЕТВЪРТИ ЧЕТЕНИЯ, ПОСВЕТЕНИ НА ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ В СЕЛО МЕДВЕН

Областна администрация Сливен, Община Котел, ИМ Котел, къща – музей „Захарий Стоянов“, Кметство с. Медвен  организират ЧЕТВЪРТИ ЧЕТЕНИЯ, ПОСВЕТЕНИ НА ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ В СЕЛО МЕДВЕН, ОБЩИНА КОТЕЛ 06.09.2022 г., 10.00 часа