ТОДОР БРАТАНОВ: 415 500 ДКА СА ЗАСЕТИТЕ С ПШЕНИЦА ПЛОЩИ В СЛИВЕНСКО

ТОДОР БРАТАНОВ: 415 500 ДКА СА ЗАСЕТИТЕ С ПШЕНИЦА ПЛОЩИ В СЛИВЕНСКО

415 500 дка са засетите с пшеница площи на територията на Сливенска област. Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен директорът на Областна дирекция „Земеделие и гори“ – Сливен Тодор Братанов. Топлото време е оказало положително влияние върху посевите, но засушливостта е довела до нееднородно поникване на посевите. Вследствие на сушата се е забавила дълбоката оран и засаждането на пролетниците, допълни Братанов.

Освен пшеница, на територията на областта е засят ечемик – 79 000 дка, а също ръж – 500 дка. С технически култури – рапица и тритикале са засети съответно 20 700  и 7 350 дка.

Високите за сезона температури са довели до това, че посевите все още са в процес на вегетация.

Вече започна изплащането на държавната помощ за акциза за горивата за земеделски нужди и помощта за животновъдите за глава добитък. През тази година ще бъдат изплатени и 5 млн 571 лв субсидии за т.н зимни пръскания на овошките. 776 000 лв ще получат и стопаните на овце и кози – майки. Помощта се изплаща на онези фермери, които са подали заявления и са представили документи, че не са успели да реализират мляко в пълен обем, поясни Тодор Братанов.

 

Фокуc

Предишна ПРОГРАМАТА НА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР- СЛИВЕН ЗА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ
Следваща ЛИЙ ЧАЙЛД ИСКА ИРЛАНДСКО ГРАЖДАНСТВО ЗАРАДИ БРЕКЗИТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДРОГИРАН ШОФЬОР НА КОЛА Е ЗАЛОВЕН В СЛИВЕН

Водач на МПС, употребил наркотици, е установен от полицейски екип в град Сливен. На  04 юни, в 20,20 часа, е спрян за проверка лек автомобил „Смарт“, управляван от 24-годишния Т.Я.

Новини Сливен

ППМГ СЛИВЕН СРЕД ПИЛОТНИТЕ УЧИЛИЩА, КОИТО ВЪВЕЖДАТ ОБУЧЕНИЕ ПО ПРАКТИЧНИ ФИНАНСИ

ППМГ „Добри Чинтулов“ е сред 25-те пилотни училища в страната, получили предложение за въвеждане на интерактивно учебно съдържание по финансова грамотност за ученици в 9. и 10. клас „Практични финанси“.

Новини Сливен

МОТОЦИКЛЕТИСТ ПОСТРАДА ПРИ КАТАСТРОФА В НОВА ЗАГОРА

На 14 октомври, в 17,10 часа, в дежурната част на РУ-Нова Загора, е получен сигнал за пътно произшествие с пострадал. Инцидентът  е станал на кръстовище  с улици „Св.Св. Кирил и