ТЕЦ – СЛИВЕН: ПОЖАРЪТ Е ОВЛАДЯН, РАБОТИМ ПО УСТАНОВЯВАНЕ НА ТОЧНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ВЪЗНИКВАНЕТО МУ

ТЕЦ – СЛИВЕН: ПОЖАРЪТ Е ОВЛАДЯН, РАБОТИМ ПО УСТАНОВЯВАНЕ НА ТОЧНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ВЪЗНИКВАНЕТО МУ

Пожарът в ТЕЦ – Сливен е овладян. Това се казва в официална позиция на дружеството по повод инцидента от снощи.

Публикуваме пълния текст на съобщението:

„Във връзка с избухналия пожар на територията на Топлофикация – Сливен, бихме искали да дадем известна яснота относно причините и да разсеем всички съмнения, които биха породили спекулации по повод случилото се.

Вечерта в понеделник в обособен склад, в който се съхраняват бали за слама възникна пожар и поради силният вятър огънят се разпространи изключително бързо и овладяването му беше трудно. Вероятно балите са се самозапалили. Предполагаме, че поради ураганният вятър в близко разположени проводници високо напрежение са се получили искри, които са попаднали в балите и оттам са се възпламенили. Точните причини предстой да бъдат установени и анализирани.

Цяла нощ съвместно с пожарникарите, както и наша техника, се опитвахме да обезопасим периметъра, за да не позволим на пламъците да се разпространят из предприятието и съседните зони.

Пожарът вече е изцяло овладян и не съществува опасност. Искаме да изкажем огромната си благодарност на всички, които прекараха цялата нощ, в опити за потушаването му. Поривите на вятъра бяха над 100км/ч и това превърна гасенето на огъня в изключително трудна задача.

Информираме, че няма пострадали и ранени при пожара хора, както и не са засегнати сгради.

Работата на Топлофикация – Сливен не е възпрепятствана от събитията от тази нощ и всички съоръжения работят в нормален режим.

Към момента продължават действията по установяване на причините за случилото се.“

epicenter.bg

Предишна 250 ЛЕВА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА СТИЛИЯН ОТ СРЕЩАТА НА СТАРИТЕ СЛИВЕНСКИ РОДОВЕ
Следваща КОМИСАР ДЕМИРЕВ ОБЯВИ БРОЯ НА ПОЖАРИТЕ И ЕВЕНТУАЛНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ТЯХ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОГРОМЕН УСПЕХ ЗА ФЕСТИВАЛА НА СТОТЕ ВОЙВОДИ ТАЗИ ГОДИНА

Огромен успех отчете Фестивалът на Стоте войводи тази година. Хиляди жители и гости на града изпълваха градската градина и през двата дни на проявата. В разнообразната програма участваха балет ,,Барби”

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ ФАРМАЦЕВТИ СЛОЖИХА ЖЪЛТИ ЖИЛЕТКИ

Сливенските фармацевти се включиха в протеста днес в знак на съпричастност с исканията за реформи в сектора, предпазване от корпоративни интереси, както и за подпомагане за въвеждането на новата верификация за лекарствата.

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА ТВЪРДИЦА АТАНАС АТАНАСОВ: ПОДКРЕПЯМ ПРОВЕЖДАНЕТО НА РАЛИ „ТВЪРДИЦА“

Изразявам категорична подкрепа за провеждането на рали „Твърдица“ и тази година. Това заяви пред Sliveninfo кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов. Изявлението му идва след публикации, че градоначалникът бил против

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

1 × 1 =