ТЕЦ – СЛИВЕН: НАЛИЧИЕТО НА ТОПЛОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛИ Е ПРЕДПОСТАВКА ЗА ПО-НИСКИ СМЕТКИ

ТЕЦ – СЛИВЕН: НАЛИЧИЕТО НА ТОПЛОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛИ Е ПРЕДПОСТАВКА ЗА ПО-НИСКИ СМЕТКИ

Очаква се абонатите на „Топлофикация – Сливен“ ЕАД, които са оборудвали радиаторите си с индивидуални топлоразпределители, да формират по-ниски сметки за парно през м. ноември. Причината за това, е по-високата средномесечна температура и възможността абонатите сами да регулират топлината в домовете си. Наличието на измервателни прибори е гаранция, че за всяко отоплително тяло, отдаденото количество топлина е отчетено. По този се дава възможност на потребителите сами да решават в кои помещения, кога и какво количество топлина ще ползват.

Разумно и практично е монтирането на терморегулиращи радиаторни вентили, които контролират притока на топлина, за да се постигне желаната от клиента температура.

За сградите с хоризонтална отоплителна инсталация се препоръчва монтиране на апартаментни топломери, измерващи ползваното количество топлина в имота.

В сградите с вертикални щрангове (преминаващи през всички апартаменти от първия до последния етаж), върху отоплителните тела се монтират отчитащи уреди, които често са наричани топломери, но точното им наименование е „индивидуален топлинен разпределител“. Новите електронни разпределители имат възможност  за дистанционно отчитане, като по този начин се извършва точен и едновременен отчет на всички уреди в цялата сграда, без да е необходимо човешко присъствие в жилището.

„Топлофикация – Сливен“ ЕАД уведомява своите клиенти, че уреди за индивидуално разпределение на топлинната енергия, могат да закупят, както от дружеството, така и от другите фирми за дялово разпределение – „Нелбо” ЕАД и „Белчевстрой” ООД.
Дружеството осигурява безплатен монтаж и две годишно безплатно отчитане на данните. Благодарение на индивидуалните разпределители всеки абонат може да бъде спокоен, че ще плаща това, което е използвал. Уредите са гарант за точност, сигурност и удобство.

От топлоснабдителното дружество напомнят, че от 15 октомври с абонатите се сключват индивидуални договори за ползване и прилагане на “Промоция 2019/2020г.”. Те ще важат до 30 април 2020 година. Всеки клиент подписал Договор може да се възползва от предлаганите промоционални условия, а именно:
– Отстъпка на цялата сума за топлоенергия отдадена от сградна инсталация;
– Пределна цена за отопление от 1.45 лв/м3 с ДДС, за клиентите, на които разпределението на топлинната енергия е на база отопляем обем;
– 8 % отстъпка от сумата за отопление на абонатите, за които разпределението на топлинната енергия се извършва с уреди за дялово разпределение;
– Пределна цена на битова гореща вода – 9,00 лв/м3 с ДДС.

Посочените отстъпки са валидни, ако клиентите заплащат фактурите си в срок, както и в случаите, когато е извършен ежемесечен отчет на апартаментни топломери, топлоразпределители и водомери за битова гореща вода. Конкретно за водомерите е наложително да отговарят на изискванията на чл. 34а от Наредба №4 от 14.09.2004г.

Разумното и рационално ползване на топлоенергия, води до поносими за клиентите месечни сметки и прави централното топлоснабдяване не само удобно и комфортно, но и евтино отопление.

Предишна АВАРИЯ ОСТАВИ СЛИВЕНСКО СЕЛО БЕЗ ВОДА
Следваща ЯЗОВИР "ЖРЕБЧЕВО" Е ПЪЛЕН НА 35% ОТ ОБЕМА СИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НОВ ВИРТУАЛЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ ПОКАЗВА КУЛТУРНО – ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО НА СЛИВЕН

Туристически атракции и културно-историческото наследство на града под Сините камъни са на един клик разстояние чрез новия виртуален пътеводител. https://infotourism.sliven.bg/actual/map_historical_heritage.htm?fbclid=IwAR34NZiYm2vCsVOjGar4t3piLUo-0bYldS0uFqgKBg1aSvJ7B1MsaAlHN9g Пръв помощник и съветник на пътеводителя е „Хаджията“ – чатботът

Новини Сливен

КИРЧО ДИМИТРОВ УВАЖИ ПРАЗНИЧНАТА ЛИТУРГИЯ В МАНАСТИРА „СВЕТА ПЕТКА“ КРАЙ СЕЛО СОТИРЯ

Зам.-председателят на общинския съвет в Сливен Кирчо Димитров уважи празничната литургия за Петковден в манастира „Света Петка“ край село Сотиря. Литургията бе услужела от отец Димитър. Кирчо Димитров успя да

Новини Сливен

ВИЛА ГОРЯ КРАЙ СЛИВЕН

Строителна неизправност в комин е причината за възникване на пожар във вила, намираща се в местността „Хисарлъка“ край Сливен. Сигналът е получен в 10,15 час на 17 март. Произшествието е