ТВЪРДИЦА ПРАЗНУВА ПЕТКОВДЕН

ТВЪРДИЦА ПРАЗНУВА ПЕТКОВДЕН

Тържествено заседание на Общински съвет – Твърдица в киносалона на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1914“ се проведе днес за Деня на Твърдица, Петковден. Преди това бе отслужена празнична литургия в храма на града, носещ името на Света Петка.

Ритуалът за вдигане на знамената на площад „Свобода“  бе последван от поднасяне на венци и цветя на Паметника на свободата.

След това на площада започна празничен концерт на самодейни състави и клубът по спортни танци „Яница“ – гр. Нова Загора.

Празничната програма ще завърши с концерт от 19 ч. на обичания народен певец Здравко Мандаджиев и празнично хоро на пл. „Свобода“.

ПРИВЕТСТВЕНО СЛОВО НА КМЕТА НА ТВЪРДИЦА:

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

СКЪПИ ГОСТИ НА ГРАД ТВЪРДИЦА,

Отново е 14 октомври-Петковден. На този ден всяка година нашият град празнува своя празник.

Горд съм, че споделям тези празнични дни с всички Вас, жители и гости на град Твърдица, като сърдечно Ви поздравявам с този светъл празник. Нека Света Петка ни вдъхне кураж, даде ни вяра, воля и единство за утвърждаване на нашият град като едно спокойно и привлекателно място за живеене и развитие на бизнеса.

Много са поводите за гордост, които носим в себе си. Времената се променят, но има ценности, които остават вечни. Безспорно, днешният празничен ден е ярък израз на съхранените традиции, отдаване значимото на миналото и поглед в бъдещето на града ни.

Нека сме заедно не само в трудностите на ежедневието, но и в празничните моменти като този, когато историята ни напомня, че има с какво да се гордеем. Днес бих искал да благодаря на всички, за търпението и подкрепата в усилията ни за развитие на общината.

Поздравявам всички по случай празника на града ни. Приемете моите искрени пожелания за здраве във Вашите семейства, благополучие и много късмет.

Пожелавам весело настроение, много усмивки и незабравими часове сред приятели.

Използвам възможността да честитя празника на всички именници, които с достойнство носят името на светицата.

Бъдете здрави!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ТВЪРДИЦА!

 

АТАНАС АТАНАСОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ТВЪРДИЦА

Предишна ОТСЛУЖЕНА БЕ ТЪРЖЕСТВЕНА ЛИТУРГИЯ ПО ПОВОД ПЕТКОВДЕН В НОВА ЗАГОРА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ДНЕС ИЗЛЕЗЕ ПОСЛЕДНИЯТ БРОЙ НА ВЕСТНИК „СТАНДАРТ“ КАТО ЕЖЕДНЕВНИК

Вестник „Стандарт“ няма да излиза повече, съобщиха от изданието. Вчера е бил издаден последният брой на вестника, който наскоро навърши 26 години. Изданието преминава в денонощен онлайн режим чрез новата

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Един французин – женкар, двама – дуел, трима – революция. Един германец – педант, двама – фабрика, трима – война. Един евреин – магазин, двама – корпорация, трима –

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Артист ще се снима в опасен епизод без дубльор. Притеснено пита режисьора: – Ами, ако онова въже се скъса? – Ей, знаеш ли, че това е много добра идея! Говорят