ТВЪРДИЦА ОТБЕЛЯЗА 145 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО ОСВОБОЖДЕНИЕ
януари 13, 2023 302 Прегледи

ТВЪРДИЦА ОТБЕЛЯЗА 145 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО ОСВОБОЖДЕНИЕ

Със заупокойна молитва и благодарствен молебен, отслужена от свещеноиконом Иван Иванов гр.Твърдица тържествено отбеляза 145 години от преминаването на руските войски през Твърдишкия проход и освобождението на града от османско иго.

Кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов в своето приветствие назова имената на местните герои и признателността ни към всички герои, жертвали живота си за дългоочакваната свобода.

Деца от клуб „Природата на моя роден край“ при СУ „Неофит Рилски“ в града изпълниха стихове по повод днешния ден.

Бяха поднесени венци и цветя на паметната плоча в центъра на града от името на Кмета, Председателя на Общински съвет, СУ „ Неофит Рилски“ и много граждани.

Предишна ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ Е С ИЗЦЯЛО РЕМОНТИРАНА СПОРТНА ПЛОЩАДКА
Следваща ПРИЕМЕН ДЕН НА НАРОДНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ ДЕЯН ДЕЧЕВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЕТКО ЧОЛАКОВ ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ ОХРАНИТЕЛИ В СЛИВЕН ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ИМ ПРАЗНИК

Уважаеми Колеги, на 11 ноември отбелязваме професионалния празник на охранителите – нашият празник. По този повод се обръщам към всички охранители от фирма „Общинска охрана и СОТ“ и към всички

Новини Сливен

ЕНЕРГОТО В СЛИВЕН ОСТАНА БЕЗ ТОК, КЛИЕНТИТЕ ЧАКАТ НА СТУДА

Сградата на ЕВН в Сливен остана без ток рано сутринта на 24 март. Това съобщиха пред Sliveninfo клиенти на дружеството. Те чакали на студа пред Енергото.

Новини Сливен

ПОЖАРНИКАРИ СПАСИХА ДАВЕЩИ СЕ КУЧЕТА

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал съдействие при изваждане на две кучета от водоем в двора на „Градска мобилност“ в град Сливен. Сигналът е получен на 11 декември в 12,30 часа.