ТВЪРДИЦА ОТБЕЛЯЗА 145 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО ОСВОБОЖДЕНИЕ
13.01.2023 447 Прегледи

ТВЪРДИЦА ОТБЕЛЯЗА 145 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО ОСВОБОЖДЕНИЕ

Със заупокойна молитва и благодарствен молебен, отслужена от свещеноиконом Иван Иванов гр.Твърдица тържествено отбеляза 145 години от преминаването на руските войски през Твърдишкия проход и освобождението на града от османско иго.

Кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов в своето приветствие назова имената на местните герои и признателността ни към всички герои, жертвали живота си за дългоочакваната свобода.

Деца от клуб „Природата на моя роден край“ при СУ „Неофит Рилски“ в града изпълниха стихове по повод днешния ден.

Бяха поднесени венци и цветя на паметната плоча в центъра на града от името на Кмета, Председателя на Общински съвет, СУ „ Неофит Рилски“ и много граждани.

Предишна ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ Е С ИЗЦЯЛО РЕМОНТИРАНА СПОРТНА ПЛОЩАДКА
Следваща ПРИЕМЕН ДЕН НА НАРОДНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ ДЕЯН ДЕЧЕВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЕЛИКДЕН Е!

На Възкресение Христово жители и гости на Сливен се събраха за празнично веселие на площада пред сградата на Общината. Кметът Стефан Радев отправи поздрав към всички граждани. ,,Христос Воскресе! Уважаеми

Новини Сливен

ПОЛИЦАИ И ПОЖАРНИКАРИ СВЕДОХА ГЛАВИ В ПАМЕТ НА СВОЯ КОЛЕГА ПЕТЪР БЪЧВАРОВ

Точно в 12,00 часа днес с минута мълчание, свалени шапки,  включени светлини и сирени на служебните автомобили полицията в Сливен отдаде почит на загиналия свой колега от ГД „Гранична полиция” 

Новини Сливен

ПЕТЪР БАЙЧЕВ: ИЗМРЪЗНАХА МИ 100% ОТ ПРАСКОВИТЕ

100% от моите насаждения с праскови в района на село Мечкарево измръзнаха. Такова чудо не е било от 1986 г. Това заяви в четвъртък Петър Байчев, един от най-големите земеделски