„ТВОРЧЕСКО ЛЯТО 2020“ ПРЕДСТАВЯ ИЗЛОЖБА – ЖИВОПИС НА ПЕНЬО ИВАНОВ
юли 28, 2020 953 Прегледи

„ТВОРЧЕСКО ЛЯТО 2020“ ПРЕДСТАВЯ ИЗЛОЖБА – ЖИВОПИС НА ПЕНЬО ИВАНОВ

Инициативата „Творческо лято 2020“, организирана от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“, продължава. През цялото лято в галерия „Седем“ със свои изложби ще гостуват сливенските художници, които участват в различни благотворителни инициативи на Фонда.

В галерията вече бяха представени творби на Кунчо Кунчев и Петър Кайраков. Третата изложба е на Пеньо Иванов.

Пеньо Иванов е роден през 1977 г. Завършил е специалност „Рекламна графика” в НХГ „Димитър Добрович” – Сливен през 1996 г., а след това – през 2001 година завършва специалност „Живопис” на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий”. Започва да участва в изложби още през 1995 година. Първата му самостоятелна изложба е в Сливен през 1996 година. Следват изяви във Велико Търново, в Гърция, САЩ. Галерии във Варна, Пловдив и Бургас активно излагат и продават творбите на сливенския художник. С успех авторът излага и в няколко софийски галерии.

Ето какво сподели Пеньо Иванов за творбите в изложбата, за работата си по време на т.нар. изолация, за ателието, в което твори, и др.

„Изложбата включва 8 картини, защото са доста големи като размери – 100х90, 70х100, 120х90. Техниката е маслена живопис и…други мои тайни неща. Има и абстрактни картини, има и по-реалистични. Могат да се видят и коне, и биещи се петли, и корида, все неща, които са част от живота. Абстрактните картини са част от творбите, които правя отвреме навреме, за да се забавлявам. Преди време направих изложба с изцяло абстрактни картини, макар че там техниката беше друга, само с хартия. Тук техниката е смесена. Обичам да има разнообразие.
Картините в тази изложба са правени от началото на годината досега, основно през последните 5-6 месеца. Т.нар. изолация на мен ми повлия много добре и съм доволен от резултата. Аз по принцип работя сам, така че не ми беше проблем. Можех да се концентрирам повече, да се съсредоточа само върху рисуването. В този период се появиха картините с конете, с бика, с коня и др.
Моето местенце за творчество е в Индустриална зона. То всъщност е доста голямо и аз съм много доволен от този факт. Пространството е огромно и мога да правя всичко, което искам, дори да играя футбол, казано на шега.“

Галерия „Седем“, на ул. „Ген.Столипин“ 26, очаква почитателите на изкуството на Пеньо Иванов до 5 август. Картините са на цени между 1100 и 1200 лв. Ценителите могат да се свържат с твореца и на телефон 0888 601 065.

Инициативата „Творческо лято 2020“ е част от основната програма на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен“. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.

Предишна 23 ДЕТСКИ ИЗЯВИ В ТЕАТРАЛНИЯ ФЕСТИВАЛ "СЛИВЕНСКИ ВЯТЪР 2020"
Следваща 7 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НЕГОВИЯТ ЖИВОТ МИНА КРАЙ ПАМЕТНИКА НА ШЕСТИ АРТИЛЕРИЙСКИ ПОЛК

Моят съзнателен жизнен път като военнослужещ започна и премина край паметника на Шести артилерийски полк. Думите са на сержанта от запаса Ангел Пенев. В петък вечерта той присъства на благотворителния

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ В СЛИВЕН

Притежание на наркотици са установили служители на РУ-Сливен. На 14 май на ул.“Индустриална“, западно от „Тирбул“, полицейски екип е последвал лек автомобил със съмнително поведение за извършване на проверка. След

Новини Сливен

ДЕЦА ЗАПАЛИХА НАВЕС СЪС СЛАМА В СЕЛО СЕЛИМИНОВО

Детска игра с огън е довела да запалване на навес със слама в сливенското село Селиминово. На 8 март, около 14,00 часа, две деца на 15 и 13 години от