ТАТЯНА СУЛТАНОВА: ПРАВИТЕЛСТВО НА КОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА!
март 30, 2023 1135 Прегледи

ТАТЯНА СУЛТАНОВА: ПРАВИТЕЛСТВО НА КОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА!

Въпрос: В края на предизборната кампания всички се интересуват само от едно – ще съумеят ли партиите да има правителство?

Татяна Султанова: Ние нямаме план Б. Имаме единствено план А и той е да има правителство. Ако, гласоподавателите дадат доверие на Коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България, ние сме готови да управляваме с правителство на малцинството. Не случайно съпредседателите на нашата партия Кирил Петков и Асен Василев обявиха това окончателно дни преди вота. Няма да правим компромис пред развитието на страната. За нас е приоритетно влизането в Шенген и Еврозоната, увеличаване на доходите на гражданите, приемане на законите за Плана за възстановяване и устойчивост и не на последно място съдебна реформа. Приоритет ще ни бъдат българските храни, а на фокус ще поставим българското земеделие. Съвременно образование, здравеопазване и модерна армия са част от приоритетите ни. Това са нашите цели и ние ще ги изпълним със или без подкрепата на партиите, които изповядват евроатлантически ценности. Правителство на Коалиция Продължаваме промяната – Демократична България ще има!

 

Въпрос: Вашите пет приоритета за Сливенска област, за които ще работите през следващия мандат в парламента?

Татяна Султанова: На първо място – привличане на инвестиции за областта. Многократно съм го заявявала – добрите доходи, кариерното израстване и добрата социална среда ще задържат младите хора тук в Сливен и останалите общини в областта. Достъпът до качествено здравеопазване в малките общини и населени места е част от нашата програма за управление и с общи усилия ще направим така, че хората от Котел, Твърдица и Нова Загора да получават навременна здравна помощ на място. Образованието е другата условност за развитието на областта. Като част от този процес е справянето с неграмотността на ромското население и въвеждане на дуално обучение в помощ на бизнеса и бъдещите инвеститори. Развитието на земеделските райони е приоритет пред Коалиция Продължаваме Промяната- Демократична България. Петият важен приоритет е хората в Сливенска област да имат достъп до чиста питейна вода и чист въздух. Макар и извън тези пет, част от моята работа ще бъде премахване на феодализацията на местната власт и бизнес, борбата с корупцията и връщането на демократичните ценности в обществото.

 

Въпрос: След всички тези нововъведения в изборния процес и връщането на хартиения вот, мислите ли, че може да има груба манипулация на изборния вот?

Татяна Султанова: За хартиения вот е показателно, че през годините той е бил стълбът на подкрепа на партиите на прехода. Не случайно се създаде т.нар. „Хартиена коалиция“ – БСП, ГЕРБ и ДПС. Все играчи, за които манипулациите с вота на хората не са чужди. За това приканвам всички, които искат гласът им да не бъде манипулиран да гласуват с машина! Резултатът от ръчното броене на машинните бюлетини ще може да се сравнява с това, което е отчела машината на флаш-паметта. Това е допълнителна гаранция, че гласът ви ще бъде отчетен правилно.

 

Въпрос: Петият вот ли е определящият вот за края на политическата криза в България и защо избирателите трябва да гласуват на 2-ри април?

Татяна Султанова: В приказките всичко опира до три опита, като третия обикновено е успешния – тогава доброто надделява над злото. В съвременната българска приказка битката между доброто и злото се удължи, и вярвам, че от петия път ще спрем злото.

Дълго време бяхме убеждавани от старите политици на статуквото, че в България е така и нещата стават по този начин. На твои и мои хора, на наши и ваши фирми, че ако имаш хора и тук, и там, че ще можеш да се уредиш. И така цялата държавна машина работеше за своите и им уреждаше топли служби, меки столове и апетитни поръчки.

Коалиция ПП-Демократична България се обединихме срещу това, защото не искаме да има сигурен стол за никого. Че отговорностите си всеки трябва да защитава единствено със своите знания, умения и експертиза. Нямаме картончета от Държавна сигурност.

Вярвам, че в дните на предизборната кампания събудихме гражданската енергия и предстои заедно да запретнем ръкави. Защото спасители няма и няма да дойдат от никъде! И всичко зависи от нас и само единствено от нас! Да направим така, че политиците, институциите и държавата да заработят за хората.

Нека в неделя направим едно малко усилие, заради общото ни бъдеще и да отидем да гласуваме! Да завъртим голямото колело на историята, което ще ни постави в сърцето на Европа, а не в нейната периферия и дори извън нея!

И не вярвайте, че не може, защото ИМА КАК!

Нека го направим заедно, обединени в неделя.

Коалиция ПП-Демократична България с номер 12 в бюлетината.

 

Предишна ПОЛИЦИЯТА Е ЗАДЪРЖАЛИ НЕПЪЛНОЛЕТНИ, ПОДАЛИ ЗЛОУМИШЛЕНИ СИГНАЛА ЗА ВЗРИВНИ УСТРОЙСТВА В СЛИВЕН И НОВА ЗАГОРА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: АКТУАЛНИЯТ НОВ ТАВАН ОТ 250 000 ЕВРО ЩЕ БЪДЕ ПРИЛОЖЕН ПО ВЕЧЕ МИНАЛИЯ ПРИЕМ ПО СХЕМАТА ЗА ДЪРЖАВНА ПОМОЩ ЗАРАДИ УКРАЙНА

Актуалният нов таван от 250 000 евро ще бъде приложен по вече миналия прием по схемата за държавна помощ „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на

Новини Сливен

ЕДИН СЪВЕТНИК С ГОЛЯМО СЪРЦЕ ИМА РОЖДЕН ДЕН ДНЕС

Общинският съветник Красимир Кръстев приема поздравления за своя рожден ден на днешния 25 юли. Той бе поздравен първо от своето най-голямо внуче, което също носи името Красимир Кръстев, а рожденият

Новини Сливен

Д-Р ИВАН МАКАВЕЕВ, ПАРАЗИТОЛОГ: КУЧЕШКАТА ТЕНИЯ НАЙ-ЧЕСТО ЗАСЯГА ЧЕРНИЯ ДРОБ, МОЖЕ ДА ОСТАНЕ НЕЗАБЕЛЯЗАНА С ГОДИНИ

Една от най-тежко протичащите паразитози, срещани в България, е ехинококозата, по-позната като кучешка тения. Тя често води до продължителна нетрудоспособност и рецидиви, макар и по-рядко до трайна инвалидизация, а понякога