ТАТЯНА СУЛТАНОВА: ПП-ДБ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА РАБОТИ ПО МОДЕЛ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДОХОДИ
29.05.2024 306 Прегледи

ТАТЯНА СУЛТАНОВА: ПП-ДБ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА РАБОТИ ПО МОДЕЛ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДОХОДИ

  • Г-жо Султанова, почувства ли се промяната, за която избирателите дадоха вота си за ПП-ДБ?
  • Приложихме европейски икономически модел за европейски доходи. През последните три години, независимо от многото смени на служебни и редовни правителства, България работи по бюджетната философия на ПП-ДБ и бюджети, направени от Асен Василев. Те са пълна противоположност на бюджетите на “постната пица” на последните три кабинета на ГЕРБ.

Средната пенсия за пръв път нарасна с 500 лева, докато за последните 10 години на ГЕРБ растеше с 10 лева на година. Средната заплата пък стигна 2123 лева – с 53% повече, отколкото през 2020. Това са цифрите и те са факт. Разбира се, все още не на нивата, които хората заслужават, но трябва категорично да се продължи в тази посока.

Можем да се похвалим и със значими международни постижения по време на кабинета “Денков”. Влязохме в Шенген, засега по въздух и море. Изпълнихме всички критерии за еврозоната, като остана само инфлацията, която спада трайно.

 

  • Но остана ли борбата с корупцията на заден план?
  • Всъщност благодарение на ПП-ДБ вече главният прокурор може да бъде разследван от съдия. За пръв път. Освен това закрихме специализирания съд и прокуратура, които бяха машина за репресии.

За съжаление, когато започнахме и реалните промени с честни конкурси в регулаторите, службите и правосъдната система, ГЕРБ-ДПС не можаха да приемат, че тяхната задкулисна власт трябва да спре, а българите да започнат да разчитат на нормални европейски институции. Това е реалната причина и защо ротацията не се осъществи.

 

  • Кой ще е другият приоритет на ПП-ДБ, насочен към гражданите?
  • ПП-ДБ направи стъпки за положителни промени в здравеопазването, така че да то работи за хората, а не за частни печалби – и имаме визия как да продължим напред. Целта ни е пациентите да са в центъра на здравеопазването при защита на интересите на медицинските специалисти.

По време на нашето управление обърнахме двете най-мрачни демографски тенденции. През 2023 година за първи път от много години насам в България се повиши раждаемостта – регистрирани са 57 478 родени деца. В сравнение с предходната година броят на живородените се в увеличил с 1.1%. Спадна и смъртността – с 15%. Това е най – големият спад на общата смъртност от 2000 г. насам – за последните 24 години.

Хората сами усетиха свършената от нас работа – 4000 хиляди деца и младежи с диабет вече имат сензор за измерване на кръвната захар. На фона на демографската криза увеличихме с 15 милиона лева парите за репродуктивно здраве. И не на последно място сред успехите ни в сектор здравеопазване – за първи път в България има спешна медицинска помощ по въздух. Сектор здравеопазване е един от най-неглижираните и ограбвани сектори дълги години.

 

 

 

 

 

Предишна ЗАПОЧНА "СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ В СЛИВЕН"
Следваща 18-ГОДИШЕН МЛАДЕЖ ПОСТРАДА ПРИ СБЛЪСЪК МЕЖДУ ТОЙОТА И МЕРЦЕДЕС

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МАРТИН ИВАНОВ БЛАГОЕВ ВОДИ ЛИСТАТА НА ПАРТИЯ МИР В СЛИВЕН

Синът на известния сливенски адвокат Иван Благоев води листата на партия МИР в Сливен. Мартин Иванов Благоев също е адвокат. Той практикува в една кантора със своя баща. Sliveninfo ви

Новини Сливен

ГЕРБ КАНИ ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ И КАНДИДАТИ ДА ПОДПИШАТ СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ

ГЕРБ Сливен кани останалите партии и кандидати в местните избори да подпишат споразумение за честна и почтена изборна кампания. Пактът ще се подпише публично в четвъртък, 26 септември от 11

Новини Сливен

ПЛАМЕН КРУМОВ ОТКРИВА СВОЯТА КАМПАНИЯ С КОНЦЕРТ НА НИКОЛИНА ЧАКЪРДЪКОВА НА ПЛОЩАД ХАДЖИ ДИМИТЪР В ПЕТЪК

Скъпи приятели, Заповядайте в петък (29-ти септември) от 19.00 ч. в гр. Сливен, пл. Хаджи Димитър, да дадем заедно старт на една позитивна кампания за Местни избори 2023 г. на