ТАТЯНА ДОНЧЕВА ПОДКРЕПИ  КАНДИДАТА ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН С № 67 РУМЕН БОЗУКОВ

ТАТЯНА ДОНЧЕВА ПОДКРЕПИ КАНДИДАТА ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН С № 67 РУМЕН БОЗУКОВ

Смятам, че хора, завършили СПТУ, не могат да управляват град като Сливен, който има индустриална история от преди Освобождението на България от турско робство, категорична е председателката на Д21.

„Дойдох в Сливен, за да подкрепя един човек с две висши образования – право и икономика, който не е бил в политиката, но иска да помогне на своя град и община. И тази симпатична листа от млади и от не толкова млади хора, които са обединени от това, че не са в системата на сливенската политика. Предназначението на ПП Движение 21 е да улесни достъпа до политиката на смислени хора, които не се допускат до вземане на политически решения и по всякакъв начин се дистанцират от тях. Днес в цялата държава се установиха чудовищни схеми за разпределяна на европари. Големите пари отиват в големите градове, в най-големите градове. Защото там може да се открадне най-много. В не толкова големите градове не отиват такива пари. Смятам, че хора, завършили СПТУ, не могат да управляват град като Сливен, който има индустриална история от преди Освобождението на България от турско робство. Ние може да не си даваме сметка за чипа, които носим от такива места, които са родили българското Възраждане и българското Освобождение, но този чип съществува. Къде се предава не мога да кажа. Но тук живеят будни гора, те не приемат градът да тъне в мръсотия, безконечни ремонти и очевидни управленски решения, не почиващи на никаква логика, водещи до нищо. Румен Бозуков има две висши образования. Колко души познавате в Сливен познавате с две висши образования?“ , попита лидера на Д21 Татяна Дончева.

В събота известната юристка и бивша депутатка участва в откриване на кампанията на Румен Бозуков като кандидат за кмет на Сливен и кандидатите за общински съветници на МК „Движение заедно за промяна“.

Татяна Дончева бе посрещната от Саркис Шаклиян, който е председател на коалицията и Румен Бозуков. Самата проява се състоя в препълнената зала „Графити“ на хотел „Национал“.

Саркис Шаклиян представи всеки един от 12-те кандидати за общински съветници, чиито визитки бяха визуализирани на екран. Кандидатът за кмет на Община Сливен Румен Бозуков представи своите приоритети като бъдещ кмет на общината.

Татяна Дончева попита: Как един човек, който има желание да се занимава с градските проблеми, може да бъде допуснат до тези проблеми? Системата е ясна – записвате се в мастодонтите, ходите да се бутате по пленуми, национални съвети, и кой докъдето докара с лакти. Не е ли по – нормално един град като Сливен да има система, която обновява старите лица в политиката? Не е ли нормално, хората които желаят и са си направили една групичка и не са овъртолени в тези свински черва да им дадете път? Ние, като Движение 21, следваме простия механизъм на китайците. Дън Сяопин казва: „Не е важно дали една котка е бяла или черна, важно е да лови мишки“. Идеологически различия е имало, има и ще има. Уредеността на един град, чистотата му, транспортът, магазинната мрежа, местната промишленост не може да бъде фанатично свързана с ляво и дясно. Сливен я има всичката мая. Просто се иска любов и подреденост, за да можеш да вкараш някакъв ред в града. Нашата подкрепа за тези хора, е затова, че те трябва да имат път към политиката на Сливен.

На купен вот в селата, който казват, че бил на лице, не си струва да ходят да се противопоставят. Губите време за трите седмици до края на кампанията. Съсредоточете се там, където има хора, които биха видяли себе си във ваше лице. Прекъсването на схемите в сливенската община обезателно изисква влизането на нови хора. Когато избирате хора на всякакъв вид избори, най-напред гледайте дали имат чувство за мярка, за достатъчност. Защото идея нямате как се развихря фантазията им, когато такива хора получат достъп до някакъв пост, който могат да осребрят. И как се качват по главите на останалите, пишейки се за кадровици във всички сфери. Не вярвам сливенските индустриалци преди 100 – 150 г. да са живели по-лесно. Всичко е било малко на мускули, малко на съзнание, че Сливен е специален град и независимо, че не е от най-големите маята я има и могат да станат много хубави неща. С малко усилия, но подредени и целенасочени. Пожелавам ви няколко съветника и на първо време Румен Бозуков да достигне до балотаж. А между двата тура да се видим отново, каза Татяна Дончева, която призова да се гласува с бюлетина № 67.

Ето ги и приоритетите на кандидат – кмета на МК „Движение заедно за промяна“ Румен Бозуков:

Уважаеми съграждани,

Благодаря за вашата подкрепа. Вярвам, че може заедно да направим Сливен по- добър град.

Роден съм тук, , тук са моите приятели, семейство,  родители, С кандитатурата си приемам да работя за Сливен, да учавствам в изграждането на нов успешен и проспериращ град.

.Кметският пост е отговорност, която не всеки би могъл да носи.Защото кметът трябва да е човек, способен да взима отговорни решения, нерядко спешни, спорни и тежки, както и да понесе последствията от тях

Днес съдбата ни изправя пред  важни избори, във време на настъпваща  криза, и се поставят   въпроси  касаещи съдбата на много хора.

Какво може да  направи всеки един от нас, за да направи своя  и живота на близките си по-добър?

Правилен ли е избраният от нас път?

Кое е по-добро –  повече държава и регулации или повече пазар? Дали  по- високите данъци са по-справедливи и ще допринесат ли за икономически ръст?

Едно е ясно обаче, решаването на проблемите няма да стане от само себе си, изисква се активност от всеки, това е истинската демокрация

Според мен,  важните  приоритети за Сливен са :

1.Обезлюдяване на общината.

2.Липса на инвестиции и висока безработица.

3.Липсата на переспектива и ниските доходи на хората.

4.Високите местни данъци.

5.Високите такси и обхвата на синята зона.

6.Незаконното строителство.

7.Липсата на места в детските градини и ясли.

8.ВиК високи цени на водата-2.60лв/куб

9.Недоволството от работата на адмимистрацията.

10.Задръстванията в града

11.Липсата на каналицация в селата

12.Недостъпна градска среда за хората с увреждания и майки с деца.

13.Събираемост на задълженията към общината.

14.Смяна начин на провеждане на общинските търговеи елиминиране на възможността за въздействие над участници както и заплахите срещу тях.

15.Нефункционални велоалеи.

16.Липси на разписания по спирките – въпреки реализацията на проект за интегриран и модернизиран градски транспорт.

Ще се стремим да постигнем по-висока ефективност на администрацията и повече прозрачност  на действията и.

Нека в трудната борба на идеи и ценности в предстоящата изборна кампания да преодолеем различията си и да търсим общия успех. В името на младите и бъдещето на Сливен!

Гласувайте за мен и моята листа за да сте сигурни, че ще има хора които ще отстояват интересите ви съвестно и достойно.

Да си пожелаем успех

Предишна АБВ ПОДКРЕПИ ГЕН. КОЛЬО МИЛЕВ ЗА КМЕТ ПРИ ОТКРИВАНЕТО НА КАМПАНИЯТА СИ В СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЦВЕТИЛИН ЦВЕТИЛОВ СТАНА НОСИТЕЛ НА ЧИНТУЛОВАТА НАГРАДА ЗА 2021 Г.

На 14. май випуск 2021 на ППМГ „Добри Чинтулов” каза сбогом на училището. В гимназията се състоя последен час за випуска, а по-късно в Драматичния театър се проведоха традиционните номинации,

Новини Сливен

КРАН ГОРЯ В ИНДУСТРИАЛНАТА ЗОНА НА СЛИВЕН

На  28 септември, около 17,25 часа, е възникнал пожар в конзолен портален кран в индустриалната зона на град Сливен. Произшествието е ликвидирано в 18,15 часа от екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали

Новини Сливен

ПУСНАХА ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ НОВОЗАГОРСКАТА БАНКЕРКА, ОБВИНЕНА ЗА ИЗТОЧВАНЕТО НА НАД 400 ХИЛ. ЛВ.

Апелативният съд в Бургас пусна под „домашен арест” банкерката, обвинена в източването на над 400 хил. лв от сметки на клиенти. Срещу 29-годишната бивша шефка на банков клон в Нова