ТАЗИ НОЩ ОТНОВО ПОСЕГНАХА НА ЦЪРКВАТА НА ОТЕЦ ИВАН ЯНКОВ И ОТКРАДНАХА ПАРИ ОТ ДАРЕНИЯ
27.05.2024 481 Прегледи

ТАЗИ НОЩ ОТНОВО ПОСЕГНАХА НА ЦЪРКВАТА НА ОТЕЦ ИВАН ЯНКОВ И ОТКРАДНАХА ПАРИ ОТ ДАРЕНИЯ

Църквата на познатия от протестите срещу избора на нов Сливенски владика отец Иван Янков в квартал „Речица“ бе осквернена и ограбена за пореден четвърти път. Крадците са влезли през прозореца на храма и са взели суми събирани от дарения. Той коментира, че може да се лансират много версии, но очаква полицията да достигне до крадеца и тогава ще стане ясно дали са само обири или е имало и други задачи, като сплашване, за да спре протеста си.

Отец Иван каза, че първия обир е бил в първия ден от протеста му срещу касирането на избора за митрополит, а днес четвъртия обир е при въвеждането на новия митрополит Арсений в Сливенска епархия.

„На тези хора са им трябвали пари, защото са разбили касите. Може да се гледа във всички посоки. Сега работят полицаите – от предния път, от по предния път…Може да се окаже нещо съвсем друго“.

Свещеникът коментира и избора на новия Сливенски владика:

„Случи се това, което Светият синод искаше въпреки волята на сливенските избиратели и въпреки куража на първите избори и със съдействието на страха на някои избиратели на следващите избори, когато от списъка без махнат Йеротей“.

Отец Иван, заяви, че няма да отиде да посрещне Арсений и каза, че ще чака той да направи контакт се него.

 

Текст: БНР

Снимка: БТА

Предишна ДЕЦАТА ОТ ФЕСТИВАЛА „ПРИЯТЕЛСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ“ ГОСТУВАХА В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЛИВЕН
Следваща ВМРО: БЕЗ ПРОИЗВОДСТВО – НЯМА ДЪРЖАВА!

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТКРИВАНЕ ПАМЕТНА ПЛОЧА НА ОСНОВОПОЛОЖНИКА НА МУЗЕЙНОТО ДЕЛО В НОВОЗАГОРСКИЯ КРАЙ НИКОЛА КОЙЧЕВ

Нова Загора отбеляза 137 години от раждането на Никола Койчев с откриване на паметна плоча на негово име. По този повод пред основания от него Исторически музей на 1 август

Новини Сливен

ЕЛЕНА ПЕШЕВА, ВОДАЧ НА ЛИСТАТА НА „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ В ОБЛАСТ СЛИВЕН: САМО НИЕ ГАРАНТИРАМЕ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ

ВИЗИТКА Елена Пешева бе депутат в 44-то Народно събрание от ВОЛЯ – партията на Веселин Марешки. Беше председател на Комисията по въпросите за българите в чужбина, член на образователната комисия.

Новини Сливен

ХВАНАТ Е ВОДАЧ С 3,22 ПРОМИЛА АЛКОХОЛ

Водач с алкохол 3,22 промила е установен от полицейски служители в град Сливен. Днес около 11,20 часа на ул. „Добри Димитров” екип на Пътна полиция спира за проверка лек автомобил