ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „ДОБРИ ЖЕЛЯЗКОВ“ Е АНТОН ТОМЧЕВ
11.10.2023 1557 Прегледи

ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „ДОБРИ ЖЕЛЯЗКОВ“ Е АНТОН ТОМЧЕВ

 

Наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков” за 2023 г. се присъжда на управителя на „Вива“ ЕООД Антон Томчев. Решението бе взето на заседание  на обществената комисия за избор на носител на отличието.

Собственикът и управител на „Вива“ ЕООД Антон Томчев е завършил икономическо образование в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – гр. Свищов.

„Вива“ ЕООД e компания за осветление, създадена през 1997 г. Дейността й е насочена към продажба на осветление и консултации. Бизнесът на фирмата започва с малък магазин за осветление в Сливен. Основни клиенти са крайни потребители, строителни и електро-инсталаторски компании. През годините фирмата преминава през следващи етапи в развитието си и утвърждаването си като предпочитан доставчик на осветление: внос и дистрибуция на продукти за осветление от водещи европейски производители; открит представителен шоурум на компанията в гр. Сливен; създаване и позициониране на собствена търговска марка VIVALUX; развитие на широка дистрибуторска мрежа в страната; позициониране на продуктите на външни пазари.

Продуктите на компанията са разпознаваеми под търговския бранд VIVALUX. Фирмата е основен доставчик на осветление на големите търговски вериги в България, магазини за осветление и електроматериали, строителни компании, магазини за обзавеждане, архитектурни и дизайнерски студия. Част от продажбите на продуктите VIVALUX се реализират на външни пазари в страни от Европа. Компанията е с четири поредни участия в най-значимото изложение за осветление в Европа – Light&Building във Франкфурт, Германия.

За да отговори на все по-нарастващите очаквания на пазара в различните аспекти на дейността, „Вива“ ЕООД въвежда собствена лаборатория за тестване на всички продукти, ERP система за управление на бизнеса, WMS система за управление на складовата логистика. В нея работят над 40 човека.

В ролята си на водещ доставчик, реализира съвременни идеи за осветление и заедно със своите партньори и клиенти открива бъдещето на светлинните решения. Създава и развива собствени търговски марки, чрез които предлага висококачествени и постоянно иновативни продукти. В качеството си на коректен работодател развива отговорен и ефективен екип за високо ниво на компетентност и обслужване на  клиентите.

Изборът на комисията е направен на базата на икономическите показатели на стопански субекти, работещи на територията на Община Сливен, въз основа на следните показатели: социална стабилност; липса на задължения към общината, държавата и социалното осигуряване; направени инвестиции; печалба.

Предишна СТЕФАН ПАСКОВ И МИНЧО АФУЗОВ ПОДКРЕПИХА КАНДИДАТ КМЕТОВЕТЕ НА ЛЕВИЦАТА В ТОПОЛЧАНЕ И БИКОВО
Следваща ПРОЕКТ ЗА ОБСЪЖДАНЕ НА АНАЛИЗ НА ПОТРЕБНОСТИТЕ НА НАЦИОНАЛНО НИВО ОТ СОЦИАЛНИ И ИНТЕГРИРАНИ ЗДРАВНО-СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАГРАДИ СЪС ЗВАНИЕТО „ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СЛИВЕН“ СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯ ТЕНОР КАМЕН ЧАНЕВ

В зала ,,Сливен” снощи се проведе Коледен концерт със специалното участие на световноизвестния български тенор Камен Чанев. Събитието откри кметът Стефан Радев, който от сцената пред препълнената зала пожела много

Новини Сливен

ПРАЗНИЧЕН ПОЗДРАВ ОТ ГЕНЕРАЛ КОЛЬО МИЛЕВ

С наближаването на един от най-прекрасните християнски празници искам да ви поздравя, уважаеми приятели. Горд съм, че вече трета година представлявам жителите на региона в българския парламент. Искам да ви

Новини Сливен

МАСИРАНИ ПРОВЕРКИ ЗА НЕЗАКОННА ТЪРГОВИЯ С ТЮТЮНЕВИ ИЗДЕЛИЯ В СЛИВЕН

Засилени проверки в търговски обекти и пазари на полицията в Сливен за пресичане на незаконната търговия с тютюневи изделия. В края на миналата седмица е проведена операция от служители на