С 22 ПРОЦЕНТА СЕ УВЕЛИЧИХА ЗАБОЛЕЛИТЕ ПРЕЗ МИНАЛАТА СЕДМИЦА

С 22 ПРОЦЕНТА СЕ УВЕЛИЧИХА ЗАБОЛЕЛИТЕ ПРЕЗ МИНАЛАТА СЕДМИЦА

592-ма жители на Сливенска област бяха диагностицирани с COVID-19 в периода от 23 до 29 ноември, съобщи Областният кризисен щаб. Спрямо предходния период, се отчита нарастване с над 22 процента. Сред новозаболелите са 18 лекари, 8 медицински сестри и 8 санитари от различни болнични отделения.

През миналата седмица са излекувани 222 души.

За съжаление, битката с коронавируса изгубиха 21мъже и жени, като най-младият от тях е на 44 години. Повечето от починалите пациенти са с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към момента активните случаи на COVID-19 са 1231 на територията на областта. Заболелите са жители на 79 населени места.  В община Сливен болни са 925 души, в община Нова Загора – 162, в община Котел – 82, в община Твърдица – 62.

1 212 лица са под карантина. От тях 967 са болни, в изолация и провеждат лечението си в домашни условия. 231 души са карантинирани като контактни на заразени. Останалите 14 са пристигнали от рискова зона.

Профилът на заболелите обхваща предимно лица във възрастовата група от 25 до 65 години, в активна трудоспособна възраст, работещи.

През миналата седмица в МБАЛ „Хаджи Димитър“ бяха разкрити още 16 COVID-легла за неусложнени и усложнени случаи.

Областният кризисен щаб призовава да се спазват противоепидемичните мерки – правилно носене на предпазни маски, често миене на ръцете, редовна дезинфекция, социална изолация. Заедно, с проявена отговорност от всеки, можем да се справим.

Предишна СТРЕЛБИТЕ НА "БАТМИШ" ПРОДЪЛЖАВАТ И ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ
Следваща СПОКОЙНА Е ЗИМНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОЩЕ ЕДИН ЗАБОЛЯЛ ОТ КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН

В Сливен има нов случай на коронавирус, съобщиха от НОЩ в понеделник сутринта. Бройката на заболелите с опасната зараза в града е вече 40. 58 новите установени лица с коронавирус

Новини Сливен

МАЯ ИВАНОВА: „ТУИДА“ НЯМАШЕ ДА ВЗЕМЕ НАГРАДА, АКО ОБЩИНАТА НЕ СТОЕШЕ ЗАД НАС

На 5 април в София крепостта „Туида“ зае първо място в категория „Туристическа атракция на публиката“ в годишните награди на Bulgarian Travel Awards. Първото място в категория „Туристическа община на

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 27.12.2018 г. (четвъртък)  до 16.30ч. ще бъде прекъснато водоподаването на кв.“Българка“. След възстановяване на водоснабдяването е