С 22 ПРОЦЕНТА СЕ УВЕЛИЧИХА ЗАБОЛЕЛИТЕ ПРЕЗ МИНАЛАТА СЕДМИЦА

С 22 ПРОЦЕНТА СЕ УВЕЛИЧИХА ЗАБОЛЕЛИТЕ ПРЕЗ МИНАЛАТА СЕДМИЦА

592-ма жители на Сливенска област бяха диагностицирани с COVID-19 в периода от 23 до 29 ноември, съобщи Областният кризисен щаб. Спрямо предходния период, се отчита нарастване с над 22 процента. Сред новозаболелите са 18 лекари, 8 медицински сестри и 8 санитари от различни болнични отделения.

През миналата седмица са излекувани 222 души.

За съжаление, битката с коронавируса изгубиха 21мъже и жени, като най-младият от тях е на 44 години. Повечето от починалите пациенти са с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към момента активните случаи на COVID-19 са 1231 на територията на областта. Заболелите са жители на 79 населени места.  В община Сливен болни са 925 души, в община Нова Загора – 162, в община Котел – 82, в община Твърдица – 62.

1 212 лица са под карантина. От тях 967 са болни, в изолация и провеждат лечението си в домашни условия. 231 души са карантинирани като контактни на заразени. Останалите 14 са пристигнали от рискова зона.

Профилът на заболелите обхваща предимно лица във възрастовата група от 25 до 65 години, в активна трудоспособна възраст, работещи.

През миналата седмица в МБАЛ „Хаджи Димитър“ бяха разкрити още 16 COVID-легла за неусложнени и усложнени случаи.

Областният кризисен щаб призовава да се спазват противоепидемичните мерки – правилно носене на предпазни маски, често миене на ръцете, редовна дезинфекция, социална изолация. Заедно, с проявена отговорност от всеки, можем да се справим.

Предишна СТРЕЛБИТЕ НА "БАТМИШ" ПРОДЪЛЖАВАТ И ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ
Следваща СПОКОЙНА Е ЗИМНАТА ОБСТАНОВКА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪРТВО ПИЯН ВОДАЧ НА ФИАТ Е ХВАНАТ ЗАД ВОЛАНА

Мъртво пиян водач, чиято проба за алкохол е 3,81 промила, е заловен от полицията зад волана на лек автомобил „Фиат“. Шофьорът е бил спрян късно вечерта в събота, съобщават от

Новини Сливен

КРАДЦИ ВИСЯХА 12 ЧАСА НА СТЪЛБ, ГОНЕНИ ОТ КУЧЕТА

Крадци останаха 12 часа на електрически стълб, подгонени от кучета. Екшънът се разиграва в нощта срещу вторник в имот на юридическо лице в местността „Бършен“ край Сливен. Шестимата апаши са

Новини Сливен

В ПАМЕТ НА ЕДИН НЕЗАБРАВИМ СЛИВЕНСКИ ЧЕШИТ

След кратко и мъчително боледуване почина СВЕТОЗАР  ГОСПОДИНОВ  ГОСПОДИНОВ. Роден на 09.09.1948г. в град Сливен. Израснал в Сливен, той ще остане в новата история на града ни след 1989 година