С 20 НА СТО СЕ УВЕЛИЧИХА ИЗДАДЕНИТЕ УДОСТОВЕРЕНИЯ – АПОСТИЛИ ОТ ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ
август 9, 2021 312 Прегледи

С 20 НА СТО СЕ УВЕЛИЧИХА ИЗДАДЕНИТЕ УДОСТОВЕРЕНИЯ – АПОСТИЛИ ОТ ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

От началото на годината до края на юли областната администрация в Сливен издаде 390 удостоверения – апостили на документи на граждани. На 320 възлиза броят им за същия период в предходната година, съобщиха от администрацията.

Отчетеното увеличение от близо 20 процента се дължи на нарасналото търсене на този вид административна услуга и на облекчения противоепидемичен режим през периода.

Най-често гражданите желаят да легализират удостоверения за раждане, удостоверения за сключен граждански брак или документи за родствени връзки, които да използват пред властите в чужбина.

Услугата се предоставя от началото на 2019 г. и се отнася само за документи по гражданско състояние, издадени от общинските администрации. До влизането й в сила апостили се поставяха в Министерството на външните работи. Възможността това да става в областните администрации спестява време и разходи на гражданите и намалява тежестта на административното обслужване.

Предишна НОВОЗАБОЛЕЛИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН СЕ УВЕЛИЧИХА ОТ 24 НА 72 ДУШИ ЗА СЕДМИЦА
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С ГЕОРГИ КАЛАЙДЖИЕВ-СЪЗДАТЕЛ НА ПРОЕКТА „МУЗИКАТА ВМЕСТО УЛИЦАТА“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДИМИТРОВДЕН Е!

На 26 октомври българската православна църква почита паметта на св. Димитър Солунски. Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат на св. Георги. Народна поговорка гласи:

Новини Сливен

ПРОВЕДЕ СЕ СЕМИНАР ЗА ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ НА ТЕМА „ПРОФЕСИОНАЛНИ ПОДХОДИ ЗА ПРЕВАНТИВНА ДЕЙНОСТ СРЕД УЧАЩИТЕ СЕ“

Семинар на тема „Професионални подходи за превантивна дейност сред учащите се“ се проведе в комплекс „Национал“. Организатор на семинара е Общински съвет по наркотични вещества – Сливен. „Днес един от

Новини Сливен

ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: 40% ОТ ЛИСТАТА НА ГЕРБ В СЛИВЕН СА ОТ ГРАЖДАНСКАТА КВОТА

Не съществува напрежение в управляващата партия, въпреки че още един депутат на ГЕРБ напусна и се присъедини към Цветан Цветанов. Все още тече процедурата по номиниране и определяне на листите.