С ХИЛЯДИ НОВИ ЦВЕТЯ КОТЕЛ ЩЕ ПОСРЕЩНЕ 24 МАЙ – НАЙ-СВЕТЛИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК
май 20, 2022 821 Прегледи

С ХИЛЯДИ НОВИ ЦВЕТЯ КОТЕЛ ЩЕ ПОСРЕЩНЕ 24 МАЙ – НАЙ-СВЕТЛИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК

Нови цветни арт инсталации от рециклирани дървени материали и хиляди нови цветя ще красят зелените площи и местата за отдих в Котел за 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Красивите цветни решения трябваше да радват всички жители и гости на града с пъстрите си цветове седмица по-рано, но заради вандалски прояви, тяхното оформление се забави.

Ефектни цветни фигури от бегонии и стръкчета тагетиса, вече доставят истинска радост и наслада за очите в градинката пред паметника на д-р Петър Берон, в стилизирания цветен надпис „Котел“ пред паметника на Кръстю Раковски, в цветните площи по ул. „Проф. Павлов“, както и в градинката пред сградата на Младежкия дом.

„По осветителните стълбове, разположени на пешеходната улица, в големите сандъци на входа на парк „Изворите“, пред църквата „Света Троица“ и в саксиите по фасадата на Община Котел са засадени каскадни мушката. Далии, бегонии и тагетис са видовете цветя, които са засети  пред паметника на кап. Георги Мамарчев. До дни азалии и декоративни карамфили с различни цветове ще бъдат посадени пред паметника на Георги Раковски след прецъфтяването на пролетните цветя“, посочи Галина Колева- директор на Общинско предприятие  „Озеленяване и благоустрояване“.

От предприятието съобщиха още, че са поръчани нови мушката за саксиите, които бяха унищожени по ул. „Луда Камчия“, както и 5000 стръка виоли, които ще бъдат засадени заедно със стръкове тагетис в зелените площи по улицата.

Общинското предприятие по озеленяване ще обнови с асиметрични цветни фигури още зелените пространства, намиращи се срещу Спешна помощ, Стойкова чешма и до кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Капитан Вълков“.

Предишна ЗАДЪРЖАХА КОНТРАБАНДЕН БОС ОТ СЛИВЕН, 8 НЕГОВИ БЛИЗКИ И 1 МЛН. ЛЕВА В ЧУВАЛИ
Следваща МЪЖ ОТ СЛИВЕН СЧУПИ ЧЕРЕПА НА ПОЛОВИНКАТА СИ ПРИ ЖЕСТОК ПОБОЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА 25 АВГУСТ ОТ 13 ДО 14 ЧАСА – ВЗРИВНИ ДЕЙНОСТИ В РАЙОНА НА ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ ПО ПРОЕКТА НА ВиК

Между 13 и 14 часа на 25 август ще бъдат извършени специални взривни работи в близост до пречиствателната станция за питейни води, във връзка с оформяне на площадка за изграждане

Новини Сливен

10 МАЙ – СВЕТОВЕН ДЕН – „ДВИЖЕНИЕТО Е ЗДРАВЕ“

Доказано е, че редовната физическа активност стои в основата на здравословния начин на живот, помага за понижаване риска от хроничните незаразни болести като диабет, инсулт, сърдечни заболявания, и някой ракови

Новини Сливен

ЗЕМЕДЕЛЦИ С ТРАКТОРИ ИЗЛИЗАТ УТРЕ НА ПРОТЕСТ В СЛИВЕН

Около 40 селскостопански машини ще изкарат земеделски производители от Сливен на протест на 14 септември. Това обяви в пресклуба на БТА в Сливен Георги Радев, председател на Сдружение на зърнопроизводителите