С ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ТВЪРДИЦА В ГРАДА ЗАПОЧВА ЧЕСТВАНЕТО НА ПЕТКОВДЕН, ПРАЗНИК НА ГРАДА

С ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ТВЪРДИЦА В ГРАДА ЗАПОЧВА ЧЕСТВАНЕТО НА ПЕТКОВДЕН, ПРАЗНИК НА ГРАДА

Тържествено заседание на Общински съвет – Твърдица ще се проведе на 14-ти октомври, петък, от 10.40 ч. в киносалона на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1914“ по повод празника на града – Петковден.

В дневния ред са включени приветствия и удостояване с награди, съобщи Мирослав Дяков, председател на местния парламент.

Празничните прояви започват, както вече информирахме, с детски спортен празник на 12 октомври от 10.30 ч. на градския стадион. Събитието ще се проведе под мотото „Децата на Твърдица спортуват“.

На 13 октомври от 18 ч. във фоайето на НЧ „Св.Св. Кирил и Методий 1914“ ще бъде открита хоби изложба. От 18.30 ч. на сцената на голямата зала на читалището ще се играе постановката „Женското МУ царство“ по Ст. Л. Костов, режисьор Иван Иванов. Представя НЧ „Светлина 1872“ в село Кортен. Входът е свободен.

На 14-ти октомври, Петковден, ден на Твърдица, от 8. ч. в храм „Света Петка“ ще бъде отслужена Света литургия с празничен водосвет. Ритуалът за вдигане на знамената е на площад „Свобода“ от 10.15 ч. След това ще бъдат поднесени венци и цветя на Паметника на свободата.

В 10.40 ч. ще започне Тържествената сесия на Общински съвет – Твърдица, тя ще се проведе в голямата зала на читалището.

В 11.30 ч. на площада започва празничен концерт на самодейни състави и клубът по спортни танци „Яница“ – гр. Нова Загора.

Празничната програма ще завърши с концерт от 19 ч. на обичания народен певец Здравко Мандаджиев и празнично хоро на пл. „Свобода“.

 

radio.slivenbg.net

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ТРИ СЛИВЕНСКИ КВАРТАЛА ОСТАВАТ БЕЗ ВОДА ДНЕС

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕТО Я ПРИЧИНАТА ЗА ЕВАКУАЦИЯТА НА КООПЕРАЦИЯ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

Жилищна кооперация в центъра на Сливен бе евакуирана в неделя преди обяд. Няколко часа по-рано обитатели на сградата са приети в болница след обилно повръщане. Sliveninfo научи, че острата миризма

Новини Сливен

СЛИВЕНСКА ОБЩИНА ОЧАКВА ОПРОЩАВАНЕ НА БЕЗЛИХВЕНИЯ ЗАЕМ

Безлихвеният заем от 5 млн. лв., който държавата отпусна преди три години на Сливенска община, все още не е върнат. Парите бяха дадени за изпълнение на програмата за финансово оздравяване

Новини Сливен

РУ-СЛИВЕН ИЗДИРВА 75-ГОДИШНАТА ЦОНКА АНДРЕЕВА ПАНОВА ОТ СЕЛО БИНКОС

В РУ-Сливен е подаден сигнал от роднини на Цонка Андреева Панова на 75 години. Жената е напуснала дома си на 21 октомври в сливенското село Бинкос и до момента е